Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Απέχει 10% το Χρηματιστήριο από τα υψηλά του αλλά αυτές οι 4+1 μετοχές έχουν ήδη βρεθεί σε νέα υψηλά

Απέχει 10% το Χρηματιστήριο από τα υψηλά του αλλά αυτές οι 4+1 μετοχές έχουν ήδη βρεθεί σε νέα υψηλά
Ο Γενικός Δείκτης είχε γράψει στις 27 Ιουλίου υψηλό 9 ετών στις 1.351 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
Μία δυναμική αντίδραση είχε χθες η αγορά με την ανοδική κίνηση να μπορούσε να ήταν ισχυρότερη αν δεν υπήρχε η αποκοπή του προσωρινού μερίσματος του ΟΠΑΠ, όπου λόγω βαρύτητας στους δείκτες επηρέασε την πορεία τους.
Πάντως, ο Γενικός Δείκτης επανήλθε πάνω από τις 1.200 μονάδες, αλλά ακόμα χρειάζεται 10,5% για να φτάσει τα ενδοσυνεδριακά υψηλά που είχε γράψει στις 27 Ιουλίου στις 1.351 μονάδες.
Η εξέλιξη είναι θετική καθώς έχει απομακρυνθεί από τον κινητό μέσο των 200 ημερών, αλλά οι συναλλαγές παραμένουν χαμηλές, ενώ το διεθνές κλίμα θα εξακολουθήσει να έχει τον πρώτο λόγο.
Την ίδια ώρα 5 μετοχές ξεχωρίζουν καθώς έχουν πιάσει ή βρίσκονται ακόμα και υψηλότερα από τα υψηλά που είχαν γράψει και μάλιστα είναι και πολυετή υψηλά.

'Η Intrakat
βρίσκεται σε υψηλό περίπου 14 ετών έχοντας εξαιρετική χρηματιστηριακή συμπεριφορά όλο το προηγούμενο διάστημα στο χρηματιστήριο και με εμφανείς κινήσεις στήριξης γύρω από τα 3 ευρώ.
Με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση της εξαγοράς της Άκτωρ, η οποία θα την φέρει στις υψηλότερες θέσεις των κατασκευαστικών ομίλων της χώρας η μετοχή έκλεισε χθες πάνω στο υψηλό που είχε γράψει 25 Ιουλίου στα 3,31 ευρώ (ενδοσυνεδριακό υψηλό) και την τιμή αυτή είχε να δει από τον Φεβρουάριο του 2010.
Η Moda Bagno λόγω της προσδοκίας των επενδυτών για εξαιρετική χρήση 2023 έχει γράψει νέο υψηλό που μάλιστα είναι και 15 ετών. Συγκεκριμένα βρέθηκε να γράφει τιμές κοντά στα 1,20 ευρώ. Η άνοδος αποδόθηκε σε φήμες που δεν έχουν βάση, όπως δημόσια πρόταση ή με τα νέα μέτρα που προτίθεται να εφαρμόσει η ΕΧΑΕ για αποτιμήσεις και διασπορά που και πάλι δεν ισχύου. Η άνοδος αποδίδεται καθαρά στα θεμελιώδη.
Η Δομική Κρήτης είναι η τρίτη μετοχή που κατέρριψε το προηγούμενο υψηλό και χθες έγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 3,60 ευρώ.
Η είσοδος του Δημήτρη Κούτρα στην εταιρεία λοιδορήθηκε από πολλούς, αλλά όσοι πίστεψαν στην πείρα του και τοποθετήθηκαν είδαν αστρονομικές αποδόσεις. Από τον Ιανουάριο του 2004 είχε να δει τέτοια νούμερα η μετοχή, ενώ να σημειωθεί πως τον περασμένο Ιούνιο ήταν η μετοχή κάτω από 1 ευρώ και συγκεκριμένα στα 0,80 ευρώ.
Η Ideal επίσης έχει χρυσώσει τους επενδυτές της καθώς οι κινήσεις του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου είναι αυτές που θέλουν οι επενδυτές. Έτσι το τίτλος μετά και την εξαγορά των Attica Department Stores ξεκίνησε και πάλι μία ανοδική πορεία που την έφεραν στα 5,97 ευρώ που είχε να δει από τον Αύγουστο του 2001.
Μάλιστα αναλυτές που καλύπτουν (χορηγούμενη) τη μετοχή έχουν δώσει δίκαιη τιμή στα 8,10 ευρώ.
Τέλος, η πέμπτη μετοχή βρίσκεται σε υψηλά σχεδόν 15 ετών είναι η Attica Group, που όμως είναι με εντολή αγοράς στα 2,64 ευρώ από τη Strix λόγω της πρόσφατης δημόσιας πρότασης που είχε υποβάλει και επειδή ο κανονισμός του Χ.Α. προβλέπει την παραμονή της για 3 μήνες από την ολοκλήρωσή της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης