Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Βλέπουν άνοδο οι αναλυτές λόγω FED – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ και τα εταιρικά κέρδη

ΧΑ: Βλέπουν άνοδο οι αναλυτές λόγω FED – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ και τα εταιρικά κέρδη
Η εγχώρια αγορά έδειχνε καλή διάθεση στις τελευταίες συνεδριάσεις με προσεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές με καλά μεγέθη
Σχετικά Άρθρα
Η απόφαση της FED να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και οι αναφορές αξιωματούχων μπορούν να οδηγήσουν σε ράλι ανακούφισης σημειώνουν οι αναλυτές.
Και αυτό γιατί φαίνεται πως φτάνουμε στο κλείσιμο του κύκλου σύσφιξης και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν.
Η εγχώρια αγορά έδειχνε καλή διάθεση στις τελευταίες συνεδριάσεις με προσεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές με καλά μεγέθη.
Σήμερα έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει ξανά τις 1.200 μονάδες αν και η αποκοπή του προσωρινού μερίσματος του ΟΠΑΠ, το οποίο αντιστοιχεί σε απόδοση 6,2% θα επηρεάσει τους δείκτες.
Τα καλά αποτελέσματα που ανακοινώνονται από τις εισηγμένες για το τρίτο τρίμηνο προσφέρουν στήριξη.
Χθες ανακοίνωσε βελτιωμένα μεγέθη λόγω του Καφηρέα η Τέρνα Ενεργειακή, αλλά ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων και σήμερα δημοσιεύει τρίτο τρίμηνο η HelleniQ Energy.
Σημειώνεται πως αύριο δημοσιεύουν Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

Eurobank Equities
Οι αγορές της Ευρώπης φαίνεται πως είναι έτοιμες για ένα θετικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές πήραν παρηγοριά από την απόφαση της FED και τα σχόλια που δείχνουν την κορύφωση του κύκλου σύσφιξης.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να προσφέρουν στήριξη στο Χ.Α. σήμερα, παρά την αποκοπή του μερίσματος του ΟΠΑΠ. Η Τέρνα Ενεργειακή θα είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Η θετική ψυχολογία στις διεθνείς αγορές μετά την απόφαση της FED για τα επιτόκια και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αγορά να επεκτείνει τα κέρδη της σήμερα.

Beta
Τα σχόλια της FED αυξάνουν την εμπιστοσύνη ότι η κεντρική τράπεζα τελείωσε με το σερί των αυξήσεων των επιτοκίων και επομένως δικαιολογείται ένα ράλι ανακούφισης λόγω της πτώσης των αποδόσεων. Ως εκ τούτου οι ξένες αγορές θα βοηθήσουν για την επανακατάληψη του ορίου των 1.200 μονάδων, δεδομένης και της εγχώριας ροής ειδήσεων και των ικανοποιητικών κερδών που ανακοινώνονται.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης