Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πολιορκεί τις 1.200 μονάδες, χτίζει απόσταση από τον 200αρη – Κίνηση από μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πολιορκεί τις 1.200 μονάδες, χτίζει απόσταση από τον 200αρη – Κίνηση από μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Κρατιέται μέρες πάνω από τον απλό και τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Παράλληλα βελτιώθηκε και το κλίμα στο εξωτερικό, αισθητά. Σήμερα, παρά τη μεταβλητότητα κινήθηκε και πάλι στο τέλος της συνεδρίασης προς υψηλό ημέρας και προς τις 1.200 μονάδες. Όμως ούτε σήμερα τα κατάφερε, ενώ και ο τζίρος πάλι ήταν χαμηλός. Οι τράπεζες υστέρησαν, αλλά βρήκε άλλους πρωταγωνιστές για να κινηθεί υψηλότερα. Τέσσερις πλέον οι συνεχόμενες ανοδικές για το Γ.Δ.

HELLENIQ ENERGY: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα. Τρομερή κίνηση σήμερα και δε νομίζουμε πως αποδίδεται στην είδηση για εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κύπρο. Άλλωστε είναι μόλις 26MW. Ίσως να έχουμε κάποια θετική έκπληξη αύριο από τα αποτελέσματα. Στα 7,30 ευρώ και στο +5,34% με όγκο πάνω από 100 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Βοήθησε και η συγκεκριμένη σήμερα καθώς ενισχύθηκε 1,49%.

ΟΠΑΠ: Αύριο διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα, ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή και θα επηρεάσει την αγορά. Με ήπια άνοδο 0,5% η μετοχή και κλείσιμο στα 16,08 ευρώ.

CENERGY: Δε φάνηκε να επηρεάζεται από τις εξελίξεις στην Orsted, η οποία ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει projects στις ΗΠΑ. Η αύξηση των επιτοκίων έχει επηρεάσει τις εταιρείες αυτές και η στήλη το έχει γράψει εγκαίρως. Όμως να πούμε πως η διαφορά με τη CENER είναι μάλλον ότι οι δικοί μας αναλυτές δεν έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους τα ΘΑ, όπως μάλλον είχαν κάνει οι συνάδελφοί τους στο εξωτερικό με την Orsted. Συμπλήρωσε 5 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και έκλεισε στα 6,42 ευρώ. Εξαιρετική συμπεριφορά από τη μετοχή το τελευταίο διάστημα.

INTRACOM: Ξεχώρισε σήμερα. Επιτέλους θα λέγαμε, γιατί εδώ και καιρό έδειχνε πως την παραμελούν. Με τόσα μετρητά δεν μπορούσε καν τα φτάσει. Τα ακίνητα της ΚΛΜ τα πήρε πολύ φθηνά και παρά το γεγονός ότι παίζουν με discount οι εταιρείες ακινήτων εδώ μάλλον δεν ταιριάζει. Γιατί έχει πλέον και μετοχές της Intralot αφού μπήκε με 25 εκατ. ευρώ στην αύξηση και θα έχει υπεραξίες. Στα 2,1050 ευρώ και στο +5,46%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Λίγες μετοχές έχουν πιάσει ή έχουν πλησιάσει τα υψηλά που είχαν γράψει το καλοκαίρι πριν ξεκινήσει η διόρθωση των αγορών. Η συγκεκριμένη είναι μία από αυτές. Σήμερα έγραψε υψηλό στα 3,52 ευρώ ισοφαρίζοντας το υψηλό του Αυγούστου και έκλεισε στα 3,50 ευρώ με άνοδο 9,37%.

ΕΚΤΕΡ: Θύμισε μέρες καλοκαιριού που «έπαιζε» μαζί με τη ΔΟΜΙΚ αν και τελικά έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας. Ξαναπήγε πάνω από τα 3 ευρώ η μετοχή και με καλές συναλλαγές αλλά έκλεισε στα 2,93 ευρώ με άνοδο 1,38%. Ο λόγος της πρόσφατης ανόδου τα νέα έργα αλλά και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που δημοσίευσε.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Παραδομένη και αυτή κινείται όλο και πιο χαμηλά. Ίσως να φταίει που ακόμα θεωρείται εταιρεία ακινήτων και όλες παίζουν με μεγάλα discount. Όμως εδώ θα φύγουν τα ακίνητα και τα μετρητά, μέρος τους, θα πάνε στους μετόχους. Από την παροχή υπηρεσιών επίσης θα υπάρξει όφελος, αφού θα δημιουργεί αυτή η δραστηριότητα καλύτερα κέρδη σε σύγκριση με παλαιότερα. Είχε καθαρά μετρητά στο εξάμηνο 56,1 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση στα 94,6 εκατ. ευρώ.

INTRAKAT: Δυνατή κίνηση με κλείσιμο στη υψηλό ημέρας και στα 3,15 ευρώ.

REAL CONS.: Καλή αντίδραση σήμερα από τη μετοχή (+4,52%).

ΙΚΤΙΝΟΣ: Με διάθεση μαζέματος προς τα πάνω παρά τους πωλητές.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Καιρό είχαμε να δούμε συναλλαγές άνω των 30 χιλ. τεμαχίων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης