Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Κοιτάζει τις 1.200 μονάδες – Αποτελέσματα και ξένες αγορές στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Κοιτάζει τις 1.200 μονάδες – Αποτελέσματα και ξένες αγορές στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
Καλό μήνα

ΑΓΟΡΑ: Μπήκαμε και στον Νοέμβριο! Ολοκληρώνεται άλλη μία χρονιά σιγά-σιγά και ο συγκεκριμένος μήνας έχει πολλές ειδήσεις που περιμένουν οι επενδυτές, αλλά έχει και το κλείσιμο των βιβλίων των διαχειριστών, άρα σηματοδοτεί το τέλος της χρονιάς. Για να δούμε αν θα υπάρξει το λεγόμενο year-end rally, ή θα πάμε υποτονικά στο κλείσιμο του έτους. Η στήλη θεωρεί πως οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές και δικαιολογούν καλύτερο κλείσιμο χρονιάς, αλλά τον τελικό λόγο θα έχουν οι εξελίξεις από το εξωτερικό. Γεωπολιτική ένταση, FED, πορεία ξένων αγορών θα μας επηρεάσουν και σήμερα. Ανοδικά ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης και εμείς ακολουθούμε. Ξεχωρίζει η Τέρνα Ενεργειακή που δημοσιεύει σήμερα τρίμηνο και τα ΕΛΠΕ που δημοσιεύουν αύριο. Συνεχίζει ανοδικά η Cenergy και ήπια ανοδικά κινούνται οι συστημικές.

ΟΠΑΠ: Σήμερα όσοι έχουν μετοχές στο τέλος της συνεδρίασης, θα λάβουν 1 ευρώ (μικτό) ανά μετοχή ως προμέρισμα. Αύριο η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα και θα πιέσει λόγω βαρύτητας την αγορά. Λίγο πάνω από τα 16 ευρώ κινείται η μετοχή.

COCA COLA: Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι ανατιμήσεις που έκαναν κάποιες εταιρείες, βελτίωσαν σημαντικά τα κέρδη. Εδώ είναι χαρακτηριστική η περίπτωση, αφού ο όγκος των πωλήσεων δεν είχε κάποια σημαντική μεταβολή, ενώ ο τζίρος είχε μεγάλη. Σήμερα έχει νέες τιμές η εταιρεία, δηλαδή προχώρησε και σε νέες ανατιμήσεις.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ο Καφηρέας, το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 330MW μπαίνει σταδιακά σε λειτουργία και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα. Σε ετήσια βάση ο Καφηρέας εκτιμάται ότι θα δίνει στον όμιλο 70 εκατ. ευρώ EBITDA. Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει τρίτο τρίμηνο. Η Eurobank Equities περιμένει 51 εκατ. ευρώ EBITDA και 17 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη, ενώ η Euroxx περιμένει στο εννεάμηνο καθαρά κέρδη 40 εκατ. ευρώ και EBITDA 121 εκατ. ευρώ. Αυξημένη επιβάρυνση από τους τόκους περιμένουν οι αναλυτές. Στο +2,33% και στα 14,52 ευρώ η μετοχή.

CENERGY: Παρά την άνοδο των προηγούμενων 4 συνεδριάσεων, συνεχίζει στο ξεκίνημα σήμερα και ενισχύεται 1,26% με την τιμή να είναι πάνω από τα 6,40 ευρώ. Δυνατή απόδοση σε διάστημα 5 ημερών αν βάλουμε και τη σημερινή.

ΟΛΠ: Βελτιωμένη η εικόνα της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις και μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που δημοσίευσε. Στα 21,30 ευρώ και στο +1,19%. Αξίζει ακόμα καλύτερα επίπεδα τιμών.

ΕΚΤΕΡ: Άλλη συμπεριφορά η μετοχή το τελευταίο διάστημα και προσεγγίζει πάλι τα 3 ευρώ. Με καλό όγκο ξεκίνησε σήμερα και πήγε γρήγορα στα 2,98 ευρώ.

FOURLIS: Ξεκινάει σήμερα η δημόσια προσφορά της Trades Estates αλλά δε θα πέσει το ποσοστό κάτω από 50% ακόμα και αν γίνει και η επιπλέον διάθεση μετοχή. Αυτό θα γίνει με placement αργότερα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη γίνονται διερευνητικές επαφές από τις χρηματιστηριακές που έχουν αναλάβει την εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Καλό το άνοιγμα της μετοχής και καλός και ο όγκος.

LAVIPHARM: Συνεχίζει και αυτή ανοδικά και κάνει πράξη στα 0,69 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης