Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Με το βλέμμα στη FED και στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο επίκεντρο ΤΕΝΕΡΓ και ΟΠΑΠ

ΧΑ: Με το βλέμμα στη FED και στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο επίκεντρο ΤΕΝΕΡΓ και ΟΠΑΠ
Σήμερα ξεκινάει η δημόσια προσφορά της Trades Estates για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χ.Α.
Σχετικά Άρθρα
Η απόφαση της FED για τα επιτόκια και οι αναφορές των αξιωματούχων θα καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν διάθεση για ένα ήπια ανοδικό άνοιγμα των αγορών, με το ελληνικό χρηματιστήριο να λαμβάνει από εκεί τάση.
Στο εσωτερικό, αναμένονται ισχυρά αποτελέσματα από την Τέρνα Ενεργειακή για το τρίτο τρίμηνο λόγω της υψηλότερης εγκατεστημένης ισχύς και αναλυτές τοποθετούν τα EBITDA στα 51 εκατ. ευρώ υψηλότερα κατά 53% έναντι του περσινού τρίτου τριμήνου.
Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να ανέλθουν στα 17 εκατ. ευρώ βελτιωμένα κατά 77% (εκτίμηση Eurobank Equities).
Στο εννεάμηνο η Euroxx περιμένει καθαρά κέρδη 40 εκατ. ευρώ και EBITDA 121 εκατ. ευρώ με σημαντική βελτίωση λόγω της συνεισφοράς του Καφηρέα στην Εύβοια, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα με εγκατεστημένη ισχύ 330ΜW.
Σήμερα ξεκινάει η δημόσια προσφορά της Trades Estates για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χ.Α. και επίσης σήμερα οι μέτοχοι της ΟΠΑΠ στη λήξη της συνεδρίασης αποκτούν δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή (μερισματική απόδοση 6,3%).

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ευρωπαϊκών αγορών δείχνουν ένα ήπια θετικό άνοιγμα σήμερα εν όψει της απόφασης της FED για τα επιτόκια αργότερα μέσα στην ημέρα.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τον ΟΠΑΠ να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Ο Νοέμβριος είναι γεμάτος δράση: Η διαδικασία πώλησης του ΤΧΣ της Alpha Bank θα ολοκληρωθεί έως τις 10 Νοεμβρίου, αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο θα δημοσιευτούν μεταξύ 3-7 Νοεμβρίου και η πώληση του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Νοεμβρίου. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι το ενδιαφέρον θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, ενώ η βελτίωση του κλίματος από το εξωτερικό μπορεί να προκαλέσει επιλεκτικές αγορές στην αγορά.

Κύκλος
Ξεκινά σήμερα η δημόσια προσφορά για την Trade Estates ΑΕΕΑΠ για την εισαγωγή της στη κύρια αγορά του Χ.Α. Θετική εξέλιξη για την οικονομία και τις αγορές η επιβράδυνση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο (στο 2,9% από 4,3% το Σεπτέμβριο). Η υπέρβαση των 1187 μονάδων του Γ.∆. ανοίγει το δρόμο για 1200 κατά την τεχνική ανάλυση.

Depolas
Με καθημερινές εναλλαγές των πρωταγωνιστών στα κέρδη ο ΓΔΧΑ για άλλη μία συνεδρίαση έδειξε έλλειψη κατεύθυνσης. Από την άλλη μικρά κέρδη είδαν χθες οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η καθοδήγηση των διοικήσεων των εισηγμένων εντός και εκτός χώρας για φέτος , αλλά κυρίως για το 2024 είναι κάτι που η αγορά αναζητά. Ωστόσο, εκτιμούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις εισηγμένων αυτό είναι δύσκολο στην παρούσα φάση καθώς η ορατότητα είναι χαμηλή και οι προβλέψεις επισφαλείς. Για σήμερα τα σημαντικότερα μακροοικονομικά στοιχεία αναμένονται από ΗΠΑ και αφορούν την αγορά εργασίας και την μεταποίηση Οκτωβρίου. Ωστόσο, στο επίκεντρο θα βρεθεί η FED σήμερα το βράδυ καθώς παρόλο που πιθανότατα να αφήσει τα επιτόκια στα ίδια επίπεδα ενδεχομένως να αναφέρει χρήσιμες λεπτομέρειες για την πορεία της οικονομίας και την νομισματική πολιτική. Στο εσωτερικό, αναμένεται η μέτρηση μεταποίησης PMI (Οκτωβρίου), η οποία δείχνει επέκταση τους προηγούμενους 8 μήνες. Παράλληλα, έχουμε και την έναρξη δημόσιαw εγγραφής της Trade Estates.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης