Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτωτικός ο Οκτώβρης– Ξεχώρισε η Alpha Bank και μερικά μικρομεσαία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτωτικός ο Οκτώβρης– Ξεχώρισε η Alpha Bank και μερικά μικρομεσαία
Σημειώνεται πως ο Οκτώβριος ήταν ο τρίτος συνεχόμενος μήνας απωλειών για το Ελληνικό Χρηματιστήριο που είχε φτάσει τον Ιούλιο να καταγράφει άνοδο 43,63%
Σχετικά Άρθρα
Μικρές απώλειες της τάξης του 1,34% έδωσε τελικά ο Οκτώβριος στο Γενικό Δείκτη, με τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις να είναι ανοδικές και να βελτιώνουν την εικόνα.
Η χρονιά σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά θετική αφού ο Γ.Δ. καταγράφει από την αρχή του έτους άνοδο 28,32%.
Σημειώνεται πως ο Οκτώβριος ήταν ο τρίτος συνεχόμενος μήνας απωλειών για το Ελληνικό Χρηματιστήριο που είχε φτάσει τον Ιούλιο να καταγράφει άνοδο 43,63%.
Κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα στα 92 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών για το μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το τμήμα ανάλυσης της Beta ΑΧΕΠΕΥ.
Κορυφαία μετοχή σε άνοδο η ΕΚΤΕΡ με 26,2% για το μήνα και 87,7% για το έτος, λόγω αποτελεσμάτων εξαμήνου και νέων έργων.
Η Moda Bagno ακολούθησε με άνοδο 24% το μήνα και 70,2% το χρόνο, επίσης λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων εξαμήνου και προσδοκιών για το σύνολο της χρήσης.
Η Intralot ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την αύξηση κεφαλαίου και ενισχύθηκε 17,8% το μήνα ενώ από την αρχή του έτους έχει άνοδο 29,1%.
Η Κέκροψ είχε άνοδο 15,5% και στην επόμενη θέση συναντάμε την Alpha Bank.
Η συστημική τράπεζα αντέδρασε λόγω της συμφωνίας με τη Unicredit και είχε άνοδο 12%.
Ακολούθησε η ΑΝΕΚ με 9,6%, η Phoenix με 7,7% και η Unibios με 7,6%.
Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες είχε η Επίλεκτος και υποχώρησε 28,3%, η SATO έχασε 23,3%, η Q&R 19,1%, η Vidavo 15,9% και η Βιοτέρ 14,6%.
Η Καρέλιας παρά την υψηλή ρευστότητα και τα καλά αποτελέσματα δέχθηκε πίεση και έχασε 14,2%, ενώ η Ελλάδος λόγω πιθανότητας μη διανομής μερίσματος έχασε 14,1%.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης