Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Τάση από τις ξένες αγορές – Στο επίκεντρο Coca-Cola και road show στη Φρανκφούρτη

XA: Τάση από τις ξένες αγορές – Στο επίκεντρο Coca-Cola και road show στη Φρανκφούρτη
Στο εσωτερικό η ενημέρωση της Coca Cola για την πορεία του τρίτου τριμήνου βάζει τη μετοχή στο επίκεντρο καθώς κινήθηκε κοντά στις εκτιμήσεις
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των ξένων αγορών θα συνεχίσει να επηρεάζει και την πορεία της εγχώριας αγοράς.
Γεωπολιτική ένταση, συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών θα συνεχίσουν να παίζουν το ρόλο τους στις αγορές.
Στο εσωτερικό η ενημέρωση της Coca Cola για την πορεία του τρίτου τριμήνου βάζει τη μετοχή στο επίκεντρο καθώς κινήθηκε κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ σήμερα γίνεται και το road show των μεσαίων εταιρειών στη Φρανκφούρτη.
Νωρίτερα ανακοινώθηκε το εύρος τιμής διάθεσης των νέων μετοχών της Trade Estates για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και είναι 1,92 ευρώ η κατώτατη και 2,13 ευρώ η ανώτατη.
Η δημόσια προσφορά των μετοχών ξεκινάει αύριο και ολοκληρώνεται στις 3 Νοεμβρίου.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ένα οριακά θετικό άνοιγμα, αξιολογώντας την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας για διευκολυντική πολιτική και ενόψει των συνεδριάσεων της FED και της BoE αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις αγορές της Ευρώπης σήμερα.

Beta
Ο Οκτώβριος πιθανότατα θα κλείσει στο κόκκινο, καθώς διαπραγματεύεται 1,9% χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο του Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, η ροή ειδήσεων είναι υποστηρικτική για μια θετική συνέχεια, η οποία θα μπορούσε να καλύψει εν μέρει το χάσμα και να βοηθήσει στην αύξηση του ενδιαφέροντος.

Κύκλος
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει το δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο. Η τελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου είναι πιθανό να συνοδευθεί με προσπάθεια καλλωπισμού των αποτιμήσεων που μπορεί να οδηγήσει το Γ.∆. στις παρυφές των 1200 μονάδων, διαδικασία που θα απαιτήσει αισθητά αυξημένες συναλλαγές. Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων και η τιμή του αργού, ενιχύονται οι δείκτες στη Wall Street.

Depolas
Ανοδικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ, αλλά ο ιδιαίτερα χαμηλός όγκος συναλλαγών συνεχίζει να υποδηλώνει χαμηλό ενδιαφέρον από την πλευρά των αγοραστών. Φυσικά, η άλλη ανάγνωση είναι ότι υπάρχει εξίσου και ανυπαρξία πωλητών στην παρούσα φάση και στα τρέχοντα επίπεδα. Θετικά πρόσημα κυριάρχησαν και στο εξωτερικό με την Ευρώπη ωστόσο να βρίσκεται σε σταθερά καθοδική τάση καθώς στο 2ο εξάμηνο μέχρι τώρα οι απώλειες κυμαίνονται από 3 ως και 9 ποσοστιαίες μονάδες για τους βασικούς μετοχικούς δείκτες. Η αναφορά πωλήσεων της ΕΕΕ δείχνει ευθυγράμμιση με την καθοδήγηση της διοίκησης για το 2023 με αύξηση των κερδών προ φόρων και τόκων (EBIT) στο εύρος μεταξύ 9-12%. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εγχώριες λιανικές πωλήσεις Αυγούστου, τον πληθωρισμό Οκτωβρίου (αρχική μέτρηση) και το ΑΕΠ Γ΄ τριμήνου (προχωρημένη μέτρηση) της Ευρωζώνης, ενώ στην άλλη πλευρά του ατλαντικού έχουμε την καταναλωτική εμπιστοσύνη Οκτωβρίου.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1175 μονάδες. Σημεία στήριξης 1111 και 1182 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1220 και 1318 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης