Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σήμερα (31/10) το road show των mid-caps στη Φρανκφούρτη

Σήμερα (31/10) το road show των mid-caps στη Φρανκφούρτη
Αναμένεται συζήτηση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ, Γιάννου Κοντόπουλου με τον επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλη
Σχετικά Άρθρα
Σε μία δύσκολη περίοδο για τις αγορές λόγω των γεωπολιτικών ανησυχιών γίνεται σήμερα στη Φρανκφούρτη το τρίτο mid cap event της CF&B Communication - Midcap Events σε συνεργασία με την ΕΧΑΕ.
Θα παρουσιαστούν μικρομεσαίες εταιρείες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη γίνει αντίστοιχες παρουσιάσεις σε Παρίσι και Ζυρίχη.
Η περίοδος για τις αγορές δεν είναι εύκολη, αλλά οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν άσσους στο μανίκι τους, όπως την επενδυτική βαθμίδα, την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και τα εταιρικά μεγέθη που είναι ισχυρά.
Συμμετοχή θα έχουν 12 εισηγμένες εταιρείες και μάλιστα η εκπροσώπηση θα είναι σε ανώτατο επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα οι εταιρείες είναι:, AustriaCard, Cenergy, Dimand, Epsilon Net, Ideal, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΧΑΕ, Κρι-Κρι, ΟΛΠ και Φουρλής.

Χορηγοί είναι οι 4 τραπεζικές χρηματιστηριακές και συγκεκριμένα Eurobank Equities, Alpha Finance, NBG Securities και Piraeus Securities.
Αναμένεται συζήτηση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ, Γιάννου Κοντόπουλου με τον επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλη.
Υπενθυμίζεται, όπως έχει γράψει το ΒΝ πως το εν λόγω road show είναι ένα από τα 4 που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Το πιο σημαντικό θα είναι το καθιερωμένο road show στο Λονδίνο που τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται από τη Morgan Stanley.
Θα γίνει στις 27-28 Νοεμβρίου με παρουσία περισσότερων από 30 εταιρειών και προσκεκλημένο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Aegen, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, HelleniQ Energy, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Τιτάν, Μυτιληναίος, Motor Oil, Lamda και από μικρότερες Intralot, Fourlis, Noval, Epsilon Net είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Το τρίτο και επίσης σημαντικό είναι το συνέδριο που εδώ και 25 χρόνια διοργανώνει η Capital Link στη Νέα Υόρκη.
Είναι το 25ο Ετήσιο, Invest in Greece Forum και θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Ελληνικό Χρηματιστήριο και πλήθος επενδυτικών τραπεζών.
Μέσω webcast θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός αλλά εκεί θα είναι και πλήθος υπουργών, μεταξύ αυτών ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας κ.α.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος θα είναι επίσης εκεί.
Μεταξύ των εταιρειών που θα παρουσιαστούν θα είναι οι: ΕΧΑΕ, Aegean, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Attica Bank, Autohellas, Avax, Dimand, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, Intrakat, Lamda, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Trastor.
Σημειώνεται, πως το 2024 θα ξεκινήσει επίσης με road show, που διοργανώνει στις 25 Ιανουαρίου η ΕΧΑΕ με τη JP Morgan στη Νέα Υόρκη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης