Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι συμβαίνει; - Παρά τα ρεκόρ του τουρισμού, δεκάδες ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί το προσεχές διάστημα

Τι συμβαίνει; - Παρά τα ρεκόρ του τουρισμού, δεκάδες ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί το προσεχές διάστημα
Προφανώς θέματα κακοδιαχείρισης, ή συγκυρίες ή ακόμα και ο Covid μπορεί να ευθύνονται για τα τους πλειστηριασμούς
Σχετικά Άρθρα
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως αν και ο τουρισμός στη χώρα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα βγαίνουν σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα, λόγω χρεών.
Μάλιστα πρόκειται για ξενοδοχεία σε νησιά και στην ηπειρωτική χώρα και σε τιμές για… όλα τα βαλάντια.
Μία πιο προσεκτική ματιά στα ξενοδοχεία που είναι έτοιμα να πλειστηριαστούν, δείχνει πως τα περισσότερα δεν βρίσκονται σε δυνατούς τουριστικά προορισμούς, άρα ίσως η επένδυση να μην είχε την προσδοκώμενη απόδοση και η επιχείρηση να έπεσε έξω.
Στελέχη του τουριστικού κλάδου, αναφέρουν πως μπορεί να φαίνεται μία ωραία δουλειά, αλλά ο ξενοδόχος δεν είναι και το ευκολότερο επάγγελμα.
Τις προηγούμενες δεκαετίες οι επιδοτήσεις έπεφταν βροχή και πολλοί απέκτησαν ξενοδοχεία, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη εμπειρία, ή χωρίς να είναι βέβαιο ότι εκεί που κατασκεύασαν το ξενοδοχείο θα έχουν την απαραίτητη πληρότητα ώστε να μη βγάζουν ζημιές.
Επιπλέον, κάποιες επιδοτήσεις συνδέονταν με θέσεις εργασίας και αν η πληρότητα δεν ήταν η αναμενόμενη, η ζημιά μεγάλωνε.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πολλά από αυτά τα ξενοδοχεία φτιάχτηκαν κάμποσα χρόνια πριν, και δεν μπορούσαν πλέον να υποστηρίξουν καλές τιμές γιατί χρειάζονταν ανακαίνιση.
Έτσι πάλι το θέμα ρευστότητας και η δημιουργία ζημίας έφερε το σφυρί.
Προφανώς θέματα κακοδιαχείρισης, ή συγκυρίες ή ακόμα και ο Covid μπορεί να ευθύνονται για τα τους πλειστηριασμούς.
Από τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν αρκετοί πλειστηριασμοί και συγκεκριμένα από 1η Νοεμβρίου βγαίνει ξενοδοχείο με τιμή εκκίνησης 2,73 εκατ. ευρώ στο Δήμο Κασσάνδρας στην Κεντρική Μακεδονία που θεωρείται εξαιρετική τουριστική περιοχή.
Στο δήμο Σκιάθου βγαίνει την ίδια μέρα ξενοδοχείο προς 2,25 εκατ. ευρώ, στο Ξυλόκαστρο ξενοδοχείο προς 1,34 εκατ. ευρώ, στην Β.Κυνουρία προς 1,9 εκατ. ευρώ και μικρότερης αξίας ξενοδοχεία σε Μετέωρα και δήμο Αρταίων στην Ήπειρο.
Συνολικά 8 πλειστηριασμοί ξενοδοχείων θα γίνουν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.
Την επόμενη μέρα βγαίνει ξενοδοχειακή μονάδα στην Κάρπαθο με τιμή εκκίνησης τα 3,2 εκατ. ευρώ και στις 8 Νοεμβρίου, ξενοδοχείο στη θέση Καλό Νερό Κυπαρισσίας προς 1,4 εκατ. ευρώ, μπροστά στην παραλία, αλλά το οποίο χρειάζεται ανακαίνιση.
Συνολικά 7 ξενοδοχειακές μονάδες θα βγουν στο σφυρί στις 8/11 σε πόλεις όπως Καβάλα (955 χιλ. ευρώ τιμή πρώτης προσφοράς), Αίγινα (587 χιλ. ευρώ), Κατερίνη (320 χιλ. ευρώ) κ.α.
Δύο ξενοδοχεία, με τιμή πρώτης προσφοράς πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ θα πλειστηριαστούν στις 22 Νοεμβρίου σε Ερέτρια και Τήνο.
Τέλος του μήνα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο δήμο Χερσονήσου θα βγει ξενοδοχείο προς 1,28 εκατ. ευρώ, μία περιοχή που θεωρείται άκρως τουριστική.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης