Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Παραμένει η προσοχή στη Μέση Ανατολή – FED και εταιρικά αποτελέσματα καθορίζουν την τάση

ΧΑ: Παραμένει η προσοχή στη Μέση Ανατολή – FED και εταιρικά αποτελέσματα καθορίζουν την τάση
Ανοδικό άνοιγμα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα, ενώ η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει τις προσπάθειες διαφοροποίησης.
Σχετικά Άρθρα
Μία ακόμη χρηματιστηριακή εβδομάδα ξεκινάει με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στις ανησυχίες κλιμάκωσης της έντασης. Το Ισραήλ «σφυροκοπάει» τη Γάζα ενώ το Ιράν απειλεί.
Η εβδομάδα περιλαμβάνει ανακοινώσεις από τη FED αλλά και στο εσωτερικό ανακοινώσεις για αποτελέσματα εξαμήνου.
Πειραιώς και Alpha Bank δημοσιεύουν στο τέλος της εβδομάδας αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.
Σήμερα, οι μετοχές της Alpha Trust Ανδρομέδα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στη διανομή κερδών προηγούμενων ετών καθαρό 0,2092 ευρώ ανά μετοχή.
Επιπλέον αύριο 31 Οκτωβρίου η Trade Estates θα δημοσιεύσει το εύρος τιμής διάθεσης των νέων μετοχών για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, με την ανώτατη τιμή να είναι τα 2,13 ευρώ και τη δημόσια προσφορά να ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της ΕΕ δείχνουν ένα ήπια θετικό άνοιγμα σήμερα λόγω της ύφεσης των γεωπολιτικών ανησυχιών, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αξιολογούν τις προοπτικές των επιτοκίων ενόψει μιας πολυάσχολης εβδομάδας συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Beta
Μια περιπετειώδης εβδομάδα ξεκινάει: Μερίσματα, δημόσια εγγραφή και η απόφαση της FED για τα επιτόκια θα κρατήσουν τους επενδυτές σε εγρήγορση, ενώ από την άλλη πλευρά οι γεωπολιτικές εντάσεις αναμένεται να διατηρήσουν την επιφυλακτικότητα στην αγορά. Οι ανάμεικτες δονήσεις αναμένεται να αυξήσουν τη μεταβλητότητα, ωστόσο αναγνωρίζουμε ότι τα ικανοποιητικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου περιορίζουν προς το παρόν την πτώση.

Κύκλος
Η Ανδομέδα θα διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το ύψους €0,209 μέρισμα ενώ την Πέμπτη αποκόπτει προμέρισμα €0,95/μετχ ο ΟΠΑΠ. Την Τρίτη η ΕΕΕ ανακοινώνει τα μεγέθη της για το 9μηνο, την Πέμπτη ακολουθεί η Hellenic Energy και την Παρασκευή είναι η σειρά των τραπεζών, της Alpha Bank και της Πειραιώς. Την Τετάρτη ξεκινά η δημόσια προσφορά για την Trade Estates ΑΕΕΑΠ που ολοκληρώνεται την Παρασκευή. Με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα να είναι σε εξέλιξη, οι αγορές καλούνται επιδείξουν ψυχραιμία προσβλέποντας στη μη επαλήθευση των χειρότερων φόβων!

Depolas

Πλούσια θα είναι η εβδομαδιαία ατζέντα για το ΧΑ αλλά και τις διεθνείς αγορές καθώς αναμένουμε μια σειρά σημαντικών εγχώριων εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα συνεδριάζει και η FED την Τετάρτη και η BOE την Πέμπτη. Πιο συγκεκριμένα για τα αποτελέσματα, αύριο πρωί δημοσιεύει η ΕΕΕ το Γ΄ τρίμηνο, τα ΕΛΠΕ δημοσιεύουν την Πέμπτη μετά το κλείσιμο και Άλφα, Πειραιώς το πρωί της Παρασκευής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την Τετάρτη ξεκινά και η δημόσια εγγραφή για την Trade Estates. Εκτιμούμε ότι ο ΓΔΧΑ στηριζόμενος στα αποτελέσματα των εισηγμένων  ενδέχεται να κινηθεί υψηλότερα, και ίσως να αυτονομηθεί μερικώς από τους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες. Για το επόμενο διάστημα ορίζουμε το εύρος τιμών του ΓΔΧΑ μεταξύ των 1130 και 1280 μονάδων. Το γεωπολιτικό, ωστόσο, παραμένει στο επίκεντρο και ενδεχομένως επικρατεί στην διαμόρφωση της διάθεσης για ρίσκο. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αρχική μέτρηση πληθωρισμού Οκτωβρίου στην Γερμανία και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Οκτωβρίου (τελική μέτρηση) της Ευρωζώνης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης