Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, αλλά λίγο μετά ο CAC 40 βρέθηκε να χάνει 1%. Η πτώση οφείλεται στη μετοχή της Sanofi, η οποία υποχωρεί 15% μάλλον λόγω αποτελεσμάτων και ενός εταιρικού μετασχηματισμού που ανακοίνωσε σύμφωνα με όσα διαβάσαμε. Η εγχώρια αγορά άνοιξε υποτονικά, με χαμηλό τζίρο και περιορισμένες κινήσεις. Ήπια υψηλότερα με Μυτιληναίο και Alpha Bank να προσπαθούν να ηγηθούν.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σημαντική υπέρβαση του 1 δισ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA βλέπουν οι αναλυτές και επαναλαμβάνουν τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή. Χθες η μετοχή εξέπληξε με την πορεία της καθώς παρά τα ισχυρά μεγέθη έκλεισε με μεγάλες απώλειες. Σήμερα ενισχύεται 1,5% στο ξεκίνημα.

JUMBO: Με χαμηλό όγκο στο +1,94%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει λίγο η Alpha Bank, αλλά συνολικά το άνοιγμα είναι υποτονικό. Από την επόμενη βδομάδα θα αρχίσουν οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Η ΑΛΦΑ στις 3 Νοεμβρίου και η ΕΥΡΩΒ στις 7 Νοεμβρίου. Μπήκαν τα warrant’s της Τράπεζας Αττικής σήμερα με τιμή εκκίνησης τα 12,84 ευρώ περίπου αλλά η πρώτη εντολή αγοράς είναι στο 1 ευρώ και η επόμενη στο 1 σεντ. Πωλητές δεν υπάρχουν.

CENERGY: Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή, η οποία τα τελευταίο διάστημα έχει καταγράψει μεγάλη υποχώρηση. Ανακοίνωσε και άλλη δουλειά χθες. Στα 5,77 ευρώ και στο +1,41%.

INTRALOT: Η αύξηση κεφαλαίου, όπως έγραψε χθες το ΒΝ, καλύφθηκε και μάλιστα εύκολα, όπως άλλωστε αναμενόταν. Ανακοινώθηκε και από την εταιρεία. Έχουν μπει ισχυρά χαρτοφυλάκια και έτσι δεν έμειναν αδιάθετα, άρα δε θα έχουμε σήμερα βιβλίο προσφορών. Με την είσοδο των νέων μετοχών στις 7 Νοεμβρίου, αναμένεται να γίνει και η άρση επιτήρησης και να μπει ξανά η μετοχή στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η έκδοση του εταιρικού ομολόγου που επίσης θα διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο και όπως έχει ήδη πει η διοίκηση η αποπληρωμή του ομολόγου. Θα χρειαστεί και ένα δάνειο από τράπεζες που έχει λάβει, όπως φαίνεται την έγκριση. Μειώνεται ο καθαρός δανεισμός, έχει ήδη κέρδη ο όμιλος και το equity story όπως το έχει χαρακτηρίσει πρόσφατα η διοίκηση ξεκινάει…

TRADA ESTATES: Όπως γράψαμε πρόσφατα και επιβεβαίωσε και χθες η διοίκηση η μετοχή θα μπει στο Χ.Α. με discount 15% το οποίο μετά και την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Smart Park θα φτάσει το 20%, αλλά και πάλι θα είναι μικρότερο άλλων ήδη εισηγμένων ΑΕΕΑΠ.

PHOENIX VEGA MEZZ: Λογικά πλησιάζει η ώρα της ανακοίνωσης της αποκοπής της επιστροφής κεφαλαίου. Στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε τη μετοχή να πατάει πάνω από τα 0,06 ευρώ έχοντας σημαντική άνοδο από την αρχή του έτους. Προτιμάμε τη συγκεκριμένη από όλες τις μετοχές ΜΕΖΖ, λόγω θεμελιωδών. Έχει δώσει ήδη μία δυνατή επιστροφή και σε λίγες εβδομάδες θα δώσει άλλη μία.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με καλές συναλλαγές και πάνω από τα 4 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή. Η αποτίμηση στα 177 εκατ. ευρώ. Αρκετά χαμηλή, αλλά στο ταμπλό έχουμε καιρό να δούμε κίνηση που να μας ενθουσιάσει.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Καλό άνοιγμα και με καλό όγκο. Πάει για την τρίτη ανοδική συνεδρίαση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης