Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χ.Α.: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Αποτελέσματα και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο

Χ.Α.: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Αποτελέσματα και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο
Το βελτιωμένο κλίμα στις αγορές του εξωτερικού θα μπορούσε να υποστηρίξει μία ήπια αντίδραση σήμερα
Σχετικά Άρθρα
Εταιρικά αποτελέσματα και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία.
Οι αναλυτές βλέπουν ανοδικό άνοιγμα για σήμερα, λόγω της πορείας των ευρωπαϊκών παραγώγων αλλά και των κερδών που κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας.
Στο εσωτερικό από την επόμενη εβδομάδα η σκυτάλη των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων πηγαίνει στις τράπεζες και οι αναλυτές περιμένουν πως θα παραμείνουν στο επίκεντρο.
Αναμένεται ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο, λόγω της αύξησης των επιτοκίων χορηγήσεων και της καθυστερημένης αύξησης των καταθέσεων. Η εικόνα θα αρχίσει να εξομαλύνεται από το τέταρτο τρίμηνο.
Σήμερα, εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι παραστατικοί τίτλοι της Attica Bank.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα, καθώς οι αγορές λαμβάνουν κατεύθυνση από τα κέρδη των ασιατικών δεικτών, με το ενδιαφέρον να παραμένει στα εταιρικά κέρδη και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενόψει της απόφασης της FED για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Piraeus Securities
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων στο εξωτερικό, περιμένουμε η αγορά να καταγράψει μία ήπια ανάκαμψη σήμερα.\

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, ακολουθώντας την πορεία των Ευρωπαϊκών αγορών.

Beta
Η βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό θα μπορούσε να στηρίξει μία ήπια αντίδραση στη σημερινή συνεδρίαση. Οι τράπεζες θα είναι στο επίκεντρο καθώς από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Κύκλος
"Το γεγονός ότι σήμερα κρατήσαμε [αμετάβλητα] τα επιτόκια μας δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανακάνουμε αυξήσεις - όλα θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα", τόνισε σήμερα από την Αθήνα η Κριστίν Λαγκάρντ. Οι εχθροπραξίες στη Γάζα και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν προκαλούν αναταράξεις στις αγορές. Ελπιδοφόρο για το Χ.Α. η διατήρηση της στήριξης των 1170 μονάδων.

Depolas
Η ΕΚΤ δεν άλλαξε την ρητορική της αφήνοντας ωστόσο τα επιτόκια στο ίδιο επίπεδο, ενώ τα τελευταία μάκρο από τις ΗΠΑ ανέδειξαν εκ νέου την ανθεκτικότητα της οικονομίας , αλλά και του πληθωρισμού. Πιθανή είναι ανοδική αντίδραση, λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων, στις διεθνείς αγορές καθώς και οι ομολογιακές αποδόσεις δείχνουν μερική αποκλιμάκωση. Στο εσωτερικό, εκτιμούμε ότι τα αποτελέσματα θα δείξουν τον δρόμο και θα ανταμείψουν τους υπομονετικούς. Μεταξύ των σημαντικότερων μακρο σήμερα περιλαμβάνεται η προσωπική κατανάλωση και προσωπικό εισόδημα Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Επιπλέον, βαρύτητα θα δοθεί στα σημερινά αποτελέσματα Γ΄ τριμήνου των Chevron και Exxon Mobil.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης