Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μέσω USA κρατήθηκε πάνω από τον κινητό των 200 ημερών – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μέσω USA κρατήθηκε πάνω από τον κινητό των 200 ημερών – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Και εκεί που η πορεία των μετοχών είχε πάρει επικίνδυνη πορεία, ήρθε το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο και έφερε βελτίωση. Εξαιρετική η ανάπτυξη, αφού ανήλθε στο 4,9% με τους αναλυτές να περιμένουν 4,3%. Άμεση ήταν η αντίδραση των αγορών και η δική μας επίσης έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά. Θα λέγαμε πως εκεί που κινδύνευε και πάλι να σπάσει τον απλό κινητό των 200 ημερών, απομακρύνθηκε και πάλι, αλλά αυτό που μας άρεσε περισσότερο είναι η δυναμική, αφού με λίγα χρήματα μείωσε παραπάνω από το μισό την πτώση.

Η στήλη βλέπει φθηνές αποτιμήσεις και αύριο θα έχουμε θέμα για αρκετές περιπτώσεις της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Φυσικά και δεν περιμένουμε θαύματα, αφού το περιβάλλον στο εξωτερικό δεν είναι καλό. Γεωπολιτικά και ομόλογα επηρεάζουν και επισκιάζουν κάθε θετικό μάκρο ή όποια καλή είδηση βγαίνει. Λόγω των μάκρο από ΗΠΑ σήμερα είδαμε υποχώρηση στις αποδόσεις των ομολόγων. Μεγαλύτερη η αποκλιμάκωση του δικού μας δεκαετούς ομολόγου. Ο Γ.Δ. στο -0,66% και στις 1.177,39 μονάδες με τζίρο 96 εκατ. ευρώ αλλά και με 17,3 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή αντίδραση από Eurobank και Alpha Bank. Γύρισαν εύκολα από το πλην στο συν. Οι άλλες δύο συστημικές έκλεισε με απώλειες άνω του 1%.

ΟΠΑΠ: Πολύ καλή η συμπεριφορά της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις και προφανώς έχει να κάνει με την επικείμενη αποκοπή του προσωρινού μερίσματος του 1 ευρώ. Έκλεισε βέβαια μακριά από το υψηλό ημέρας.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Παρά τα ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, η μετοχή πήγε στις τελικές δημοπρασίες έχοντας τη μεγαλύτερη πτώση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Μάλιστα είδαμε και σχετικά υψηλό όγκο συναλλαγών. Στη δημοπρασία μπήκαν μεγάλες εντολές πώλησης που έδιναν προσδοκώμενο κλείσιμο στα 33 ευρώ, δηλαδή στο -10% περίπου. Μπήκαν όμως και από την άλλη καλές αγορές, αλλά δεν απέφυγε το κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στο -4,08% με την τιμή να λέει 35,28 ευρώ.

ΟΤΕ: Προσπαθούσε όλη μέρα να επιστρέψει πάνω από τα 13 ευρώ και στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν και πάλι μεγάλες εντολές πώλησης με αποτέλεσμα να κλείσει στα 12,97 ευρώ με άνοδο 0,31%.

ΔΕΗ: Βοήθησε τη μετοχή η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Enel Romania και το γεγονός ότι αναμένεται να δώσει σε ετήσια βάση 300 εκατ. ευρώ EBITDA. Για τη στήλη, η εξαγορά της Κωτσόβολος δεν έχει νόημα αν γίνει με υψηλό τίμημα. Στα 9,28 ευρώ και στο +0,43%.

ΕΥΔΑΠ: Παραλίγο να γράψει νέο χαμηλό σήμερα, αλλά αντέδρασε από τα χαμηλά μαζί με την αγορά και τελικά έκλεισε στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 2,38%.

LAMDA: Καμία αλλαγή στη συμπεριφορά της. Όσες ανακοινώσεις και να βγάλει, όσα νέα για το Ελληνικό και να δημοσιεύσει, η αγορά δεν ανταποκρίνεται. Λες και περιμένει κάτι άλλο…

ΟΛΠ: Αν είχε πετύχει καλύτερο κλίμα θα μπορούσαμε να είχαμε δει καλύτερη αντίδραση, αφού τα κέρδη του εννεαμήνου το επιτρέπουν. Στα 20,90 ευρώ και στο +0,72%.

FOURLIS: Στα 3,99 ευρώ και στο -1,85%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Πήγε εύκολα σήμερα μέχρι τα 2,41 ευρώ, αλλά γρήγορα και ακόμα πιο εύκολα γύρισε στα 2,55 ευρώ. Προφανώς και τα κέρδη ύψους 1,7 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο δεν ενθουσιάζουν με την αποτίμηση να είναι στα 47 εκατ. ευρώ, αλλά υπήρξε σημαντική πίεση από την αποκλιμάκωση των τιμών. Σημειώνουμε πως τα ίδια κεφάλαια είναι στα 89,3 εκατ. ευρώ. Κλείσιμο στα 2,53 ευρώ και στο -0,78%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πρέπει μάλλον να έχουμε υπομονή μέχρι να τελειώσουν οι πωλήσεις από τον πρώην μεγάλο επενδυτή-μέτοχο που είχε η εταιρεία. Η υποχώρηση του ποσοστού κάτω από 5% μας δείχνει πως θέλει να μηδενίσει. Η μετοχή είναι αρκετά φθηνή και περιμένουμε πως όταν τελειώσει θα αναπνεύσει.

INTRΑLOT: Καθώς ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου βλέπουμε τη μετοχή να προσπαθεί να απομακρυνθεί από την τιμή της αύξησης. Στα 0,7150 ευρώ και στο +5,15%. Προφανώς και η κίνηση αποδίδεται στην προσδοκία για εύκολη κάλυψη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης