Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επηρεάζουν οι διεθνείς πιέσεις – Προσπάθεια ανάσχεσης της πτώσης με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επηρεάζουν οι διεθνείς πιέσεις – Προσπάθεια ανάσχεσης της πτώσης με επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με δύο καλά νέα από το εσωτερικό ξεκινάει η συνεδρίαση. Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Enel Romania από τη ΔΕΗ και σήμερα το πρωί η Μυτιληναίος ανακοίνωσε αποτελέσματα εννεαμήνου, ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Από την άλλη, η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δημιουργεί προβληματισμό. Οι αγορές της Ευρώπης, άνοιξαν με μεγάλες απώλειες, αν και νωρίτερα τα παράγωγα έδειχναν ήπια υποχώρηση.

Η πορεία των κρατικών ομολόγων πάλι προβληματίζει, αναμένεται από την ΕΚΤ μήνυμα για παύση των αυξήσεων επιτοκίων, ενώ έχουμε και από χθες στις ΗΠΑ πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, οι οποίες μεταφέρθηκαν σήμερα στην Ασία. Σε χαμηλό 7 μηνών ο DAX και με μία κλίση στο γράφημα, που δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με απώλειες και προσεγγίζοντας τον απλό κινητό μέσο των 200 ημερών. Λίγα λεπτά αργότερα κάποιες επιλεκτικές κινήσεις προσπάθησαν να βελτιώσουν την εικόνα.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Λόγω της πορείας των αγορών του εξωτερικού, η συντριπτική πλειονότητα ξεκίνησε με αξιόλογες απώλειες. Όλες οι συστημικές με ισχυρές πιέσεις, απώλειες και για Cenergy, Τερνα Ενεργειακή, Viohalco κ.α. Ανοδικά η Μυτιληναίος και η Coca Cola και βάζουν πλάτη, ενώ προσπαθεί και ο ΟΤΕ να ξεπεράσει τα 13 ευρώ. Καλός και ο ΟΠΑΠ, στηρίζει και η Jumbo.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: EBITDA 699 εκατ. ευρώ περίμεναν οι αναλυτές σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση και για μία ακόμη φορά ο όμιλος δημοσίευσε καλύτερα νούμερα και συγκεκριμένα 723 εκατ. ευρώ από 533 εκατ. ευρώ που ήταν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Σε χαμηλά επίπεδα η σχέση net debt/EBITDA. Τα καθαρά κέρδη στα 462 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως η εισηγμένη έχει βάλει υποψηφιότητα για μονοψήφιο p/e το 2023. Θα σημειώσουμε πως κάποιοι αναλυτές έχουν κρατήσει την εκτίμηση για τα EBITDA του 2023 κάτω από το 1 δισ. ευρώ. Φαίνεται όμως με βάση τους 9 μήνες πως ο όμιλος μπορεί να τα ξεπεράσει. Με άνοδο στα πρώτα λεπτά και βάζει πλάτη.

ΔΕΗ: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Enel Romania έναντι 1,24 δισ. ευρώ. Το τίμημα θα πληρωθεί από δάνεια και ίδια κεφάλαια. Η εταιρική αξία (EV) της Enel Romania ανέρχεται στα 1,9 δισ. ευρώ και η ΔΕΗ περιμένει πως θα εισφέρει 300 εκατ. ευρώ EBITDA στον ισολογισμό. Στις 9 Νοεμβρίου θα δημοσιεύσει το δικό της εννεάμηνο. Με απώλειες περίπου 1% στο ξεκίνημα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (απάντηση): Νομίζουμε πως η πώληση της Άκτωρ είναι θετική εξέλιξη, αφού η διοίκηση προσπαθεί καιρό τώρα να βελτιώσει τα μεγέθη, αλλά η δραστηριότητα συνεχίζει να βγάζει ζημιές, λόγω κάποιων παλιών έργων με χαμηλά περιθώρια. Συνολικά για τις κατασκευαστικές εταιρείες η στήλη κρατάει μικρό καλάθι.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κάτω από τα 13 ευρώ η μετοχή με χαμηλό όγκο. Παραμένει σε συσσώρευση εδώ και μήνες.

DIMAND: Ανοδικό ξεκίνημα με καλό όγκο, αλλά εδώ που έχει φτάσει η μετοχή και συγκρινόμενη με την τιμή εισαγωγής, χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια.

ΟΛΠ: Λόγω αποτελεσμάτων συνεχίζει και σήμερα ανοδικά.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Ξεχωρίζει από τα μικρομεσαία καθώς υποχωρεί 3% με όγκο 15 χιλ. τεμάχια.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με κάτω από 5 χιλ. τεμάχια στο -5%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης