Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

X.A.: Το βλέμμα στη Μ.Ανατολή – Στήριξη από τις εγχώριες ειδήσεις - Στο επίκεντρο Μυτιληναίος, ΔΕΗ

X.A.: Το βλέμμα στη Μ.Ανατολή – Στήριξη από τις εγχώριες ειδήσεις - Στο επίκεντρο Μυτιληναίος, ΔΕΗ
Η χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας αυξάνει τις ανησυχίες
Σχετικά Άρθρα
Ήπια αρνητικό άνοιγμα δείχνει η πορεία των ευρωπαϊκών παραγώγων για τους δείκτες του εξωτερικού, με τους αναλυτές να σημειώνουν τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ και δεν ικανοποίησαν, αλλά και την επικείμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία αναμένεται να βάλει φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων.
Η χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας αυξάνει τις ανησυχίες των επενδυτών.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον στην εγχώρια αγορά θα επικεντρωθεί στη Μυτιληναίος, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων για το εννεάμηνο και στη ΔΕΗ, η οποία ολοκλήρωσε την εξαγορά της Enel Romania.
Υπενθυμίζεται πως από τη δραστηριότητα στη Ρουμανία η ΔΕΗ περιμένει 300 εκατ. ευρώ EBITDA το χρόνο.
Οι καλές ειδήσεις από το εσωτερικό θα μπορούσαν να περιορίσουν τις πιέσεις που ενδέχεται να ασκηθούν από την πορεία των ξένων αγορών.

Piraeus Securities
Περιμένοντας ότι δε θα υπάρξουν εκπλήξεις από τη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια, αναμένουμε ότι το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στη συμφωνία της ΔΕΗ στη Ρουμανία και στα αποτελέσματα της Μυτιληναίος για το τρίτο τρίμηνο του 2023 τα οποία ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν οριακά αρνητικό άνοιγμα για τις αγορές καθώς η εμπιστοσύνη έχει δεχθεί πλήγμα από τα κακά εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ και ενόψει των στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο, αλλά και της απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Optima Bank
Αναμένουμε ότι το ΧΑ θα κινηθεί παράλληλα με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα. H συνεδρίαση της ΕΚΤ, η Μυτιληναίος και η ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο

Beta
Καλά νέα (συμφωνίες, αποτελέσματα) έναντι αυξημένων γεωπολιτικών ανησυχιών. Αυτό μπορεί να αυξήσει τη μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο, σημειώνουμε πως η ροή ειδήσεων από το εσωτερικό είναι υποστηρικτική και θα μπορούσε να περιορίσει την πτώση απορροφώντας τις πιέσεις από το εξωτερικό.

Κύκλος
Ολοκληρώνεται η εξάσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης για την ΑΜΚ της Intralot. Η Κριστίν Λαγκάρντ ανακοινώνει από τους χώρους της ΤτΕ τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τα παρεμβατικά της επιτόκια, ενώ στις ΗΠΑ ανακοινώνεται το ΑΕΠ του 3ου τριμήνου. Η βραχυπρόθεσμη τάση συνεχίζει να είναι ανοδική και επομένως η αναμέτρηση με τις 1200 μονάδες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης