Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Συνέχιση της ανόδου βλέπουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο τράπεζες και Μυτιληναίος

XA: Συνέχιση της ανόδου βλέπουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο τράπεζες και Μυτιληναίος
Εγκρίθηκε χθες το ενημερωτικό δελτίο της Trade Estates για εισαγωγή στο χρηματιστήριο
Σχετικά Άρθρα
Συνέχιση της ανοδικής κίνησης περιμένουν σήμερα οι αναλυτές, καθώς το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού είναι βελτιωμένο, από τα ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που δημοσιεύονται για το τρίτο τρίμηνο.
Οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο καθώς εκτός από τη μεγάλη συμφωνία της Alpha Bank με την Unicredit, από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Μυτιληναίος καθώς αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου με τους αναλυτές να περιμένουν ισχυρή πορεία και επιβεβαίωση πως είναι στο σωστό δρόμο για να πετύχει EBITDA πάνω από 1 δισ. ευρώ.
Εγκρίθηκε χθες το ενημερωτικό δελτίο της Trade Estates για εισαγωγή στο χρηματιστήριο, επομένως και η Fourlis που είναι ο βασικός μέτοχος, θα βρεθεί στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν θετικό άνοιγμα λόγω των καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται διεθνώς.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να ακολουθήσει τις διεθνείς τάσεις μετά και τη χθεσινή αντίδραση.

Beta
Μία συνέχεια της χθεσινής κίνησης αναμένεται σήμερα λόγω της βελτιωμένης επενδυτικής ψυχολογίας στις ξένες αγορές και θα μπορούσε να βοηθήσει σε μία ακόμη ανοδική μέρα. Ένας δεύτερος γύρος ενδιαφέροντος στον τραπεζικό κλάδο θα μπορούσε επίσης να υπάρξει από τις επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

Κύκλος
Το deal της Alpha Bank με τη Unicredit άλλαξε την επενδυτική ψυχολογία στο ελληνικό χρηματιστήριο. Την ίδια ώρα υποχωρούν τα yields των ομολόγων, η τιμή του αργού πετρελαίου και ο χρυσός με τους δείκτες στη Wall Street να αναρριχώνται. Η αναμέτρηση με τις 1200 μονάδες του Γ.∆. είναι πάλι εδώ με τις 1217 μονάδες να είναι η πλησιέστερη αντίσταση.

Depolas
 Για σήμερα, μεταξύ των σημαντικότερων αποτελεσμάτων περιλαμβάνονται οι Meta, IBM, Boeing και Italgas, ενώ χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Banco Santander στην Ισπανία σήμερα το πρωί. Στο εσωτερικό, υπάρχουν ανοδικά περιθώρια με τα πρώτα δύσκολα επίπεδα να εμφανίζονται στην περιοχή γύρω από τις 1250 μονάδες. Αναμένουμε στο κοντινό μέλλον και άλλες συμφωνίες παρόμοιες με εκείνες της Αλφα και εκτός του τραπεζικού κλάδου. Βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO Οκτωβρίου στη Γερμανία και στα στοιχεία της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης