Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ράλι υποδέχθηκε το μεγάλο deal της Alpha – Ποιες μετοχές ξέσπασαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ράλι υποδέχθηκε το μεγάλο deal της Alpha – Ποιες μετοχές ξέσπασαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το αν η επιχειρηματική συμφωνία της Alpha Bank είναι μεγάλη ή μικρή είδηση το έδειξε το ταμπλό και δε χρειάζονται να ειπωθούν πολλά! Με τη δική της βοήθεια πήγε ο Γ.Δ. στις 1.196,56 μονάδες και στο +1,95%. Καλός ο τζίρος αφού μαζί με πακέτα 22 εκατ. ευρώ ξεπέρασε τα 113 εκατ. ευρώ. Θέλουμε συνέχεια, θέλουμε και βελτίωση του κλίματος στο εξωτερικό.

ΤΧΣ: Η στήλη έχει γράψει εδώ και καιρό πως η προσέγγιση του Ταμείου στο θέμα της Εθνικής ήταν λάθος και δε μπορεί να πάει να δώσει 20% των μετοχών σε θεσμικούς. Γράφαμε, ότι έπρεπε να βρει 2-3 στρατηγικούς να πάρουν 10-15% και να διαθέσει το υπόλοιπο. Να μην κινδυνεύει η αγορά σε μία δύσκολη περίοδο από άδειασμα μετοχών. Η κίνηση της UniCredit στην Alpha Bank δείχνει το δρόμο. Αν πάρει το ποσοστό αυτό θα μείνει στα χέρια της και σε κάποια δύσκολη εποχή ή αν για παράδειγμα πάει σημαντικά πάνω ο τίτλος και έχει μεγάλα κέρδη δε θα βγει να πουλήσει. Πάνω από όλα όμως η κίνηση της UniCredit είναι τεράστια για το ελληνικό χρηματιστήριο. Μετά από χρόνια έρχεται μία μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού και θέλει το 9%.

Μην κοιτάτε το τίμημα. Μην κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Δεν παίζει ρόλο. Τι να δώσει 1,40 ευρώ, τι να δώσει 1,50 ευρώ. Λίγα εκατομμύρια διαφορά. Διαβάζουμε ότι θα χάσει λεφτά το ΤΧΣ. Μη θυμηθούμε που ήταν η μετοχή πριν μερικά χρόνια. Σε τι τιμές διαπραγματεύονταν οι συστημικές και τις πετούσαν οι ξένοι από τα παράθυρα. Είναι τεράστια κίνηση, μεγάλη είδηση και βελτιώνει το κλίμα. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες. Είμαστε σίγουροι πως μετά την επενδυτική βαθμίδα θα έχουμε ανάλογες ειδήσεις. Αρκεί να φτιάξει λίγο το κλίμα και στο εξωτερικό.

ALPHA BANK: Νομίζουμε πως έφτασε στην τιμή που είχαμε γράψει περίπου για τίμημα, αλλά είπαμε, είναι μεγάλη η είδηση. Θέλει να βάλει ο ξένος 300 εκατ. ευρώ μέσω του ΤΧΣ, δίνει άλλα 300 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank λόγω Ρουμανίας, κάνει την αγορά του 51% της AlphaLife και υπάρχουν και άλλες συνέργειες. Στα 1,4280 ευρώ και στο +12,44% με όγκο κοντά στα 20 εκατ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προφανώς και κινήθηκαν ανοδικά, λόγω της είδησης. Όλες τις αφορά. Με επενδυτική βαθμίδα και μία μεγάλη τράπεζα να θέλει να έρθει Ελλάδα, θα ακολουθήσουν και άλλες. Ήταν και κάπως καλύτερο το κλίμα έξω σήμερα, αλλά έβλεπαν και την πορεία της ΑΛΦΑ. Στο +2,93% η Εθνική, στο +1,96% η Πειραιώς και στο +1,25% η Eurobank.

AEGEAN: Έβγαλε δυνατή αντίδραση και δείχνει γενικά πως έχει διάθεση για υψηλότερα, παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους και την αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Πολλές φορές όμως το κλίμα στο εξωτερικό δεν την αφήνει να ολοκληρώσει την αντίδραση. Σήμερα ήταν μία καλή μέρα και η μετοχή πήγε εύκολα υψηλότερα. Στα 10,26 ευρώ και στο +4,16%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Έκπληξη το κλείσιμο σε υψηλό ημέρας και στο +3,09%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ωραία και η δική του κίνηση. Στα 36,88 ευρώ και στο +2,73%.

ΕΧΑΕ: Βελτιωμένη συμπεριφορά και στο +2,26%.

ΑΝΕΚ: Δυνατούς αγοραστές σήμερα η μετοχή, καθώς η σχέση ανταλλαγής δίνει ένα περιθώριο ανόδου στους μετόχους της ΑΝΕΚ. Επαναλαμβάνουμε πως από τα κείμενα που διαβάσαμε για τη συγχώνευση, δε φαίνεται ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν στην τιμή της δημόσιας πρότασης. Θα βελτιωθεί όμως η διασπορά με την είσοδο των νέων μετοχών και θα δημιουργηθεί ένα πιο ισχυρό σχήμα. Στο «χιόνι» γράφονται 195 εκατ. ευρώ δάνεια… Στα 0,2720 ευρώ και στο +9,68% με όγκο πάνω από 720 χιλ. τεμάχια.

UNIBIOS: Η πρώην Βιοσώλ είναι μία μικρή εταιρεία του Χ.Α. με πολλά χρόνια παρουσίας και με μία διοίκηση που προσπαθεί να βελτιώσει τα οικονομικά και ποτέ δεν κρύφθηκε. Και στις καλές εποχές του Χ.Α. και στις κακές, είχε την ίδια πολιτική. Αυτό το αναγνωρίζουμε και το σεβόμαστε και μακάρι να υπήρχαν και άλλοι επιχειρηματίες στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση όπως τον κ.Σβορώνο. Η διοίκηση πέτυχε μία πολύ καλή συμφωνία που θα βελτιώσει τα μεγέθη. Πούλησε ακίνητο που δε χρειάζεται και εισπράττει 3,7 εκατ. ευρώ και έχει και έκτακτο κέρδος. Αποπληρώνει το δάνειο που αφορούσε όλο τα ακίνητο και γλιτώνει τόκους. Σημειώνουμε πως στις τελευταίες χρήσεις βλέπουμε και βελτίωση στα κέρδη. Στα 1,0650 ευρώ και στο +6,5%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Βγήκαν αρκετά κομμάτια αλλά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης είχε άνοδο. Στο τέλος πήγε να κλείσει με απώλειες, αφού κάποιοι πετούσαν τις μετοχές μέχρι και τα 2,62 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 2,70 ευρώ με άνοδο 1,50% αλλά και με υψηλό ημέρας στα 2,83 ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Με μικρό όγκο σήμερα και στα 300 ευρώ (+3,45%). Δεν είδαμε βίαιο πωλητή μετά από μέρες.

ΜΟDA BAGNO: Τα θεμελιώδη να κοιτάτε και όχι ό,τι ακούγεται δεξιά και αριστερά, που μάλλον δεν έχουν βάση όλα αυτά που φτάνουν και στα δικά μας αφτιά. Νέα υψηλά πάλι για τον τίτλο που πλέον έχει αλλάξει επίπεδο και να μη θυμίζει εκείνη τη μετοχή που με δυσκολία έκανε πράξη. Ωστόσο, αν και πήγε μέχρι τα 1,16 ευρώ έκλεισε στα 1,06 ευρώ με άνοδο 1,92%. .

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης