Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Νέα προσπάθεια ανοδικής κίνησης – Επιστροφή της Alpha Bank με +6%

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Νέα προσπάθεια ανοδικής κίνησης – Επιστροφή της Alpha Bank με +6%
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με οριακή άνοδο και η δική μας με δυνατά κέρδη λόγω και της επιστροφής της Alpha Bank. Το ζητούμενο βέβαια είναι να τα κρατήσει και να μη διολισθήσει πάλι. Ξεχωρίζει, εννοείται η ΑΛΦΑ και καλή κίνηση έχουμε από Πειραιώς, Lamda, Μυτιληναίο και Eurobank. Ξανά προς τις 1.190 μονάδες ο Γ.Δ.

ALPHA BANK: Επέστρεψε στο ταμπλό, όπως αναμενόταν, αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και έγινε η τηλεδιάσκεψη. Δεν περιμέναμε ότι θα μαθαίναμε τίμημα, αφού πρόκειται για μία διαγωνιστική διαδικασία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 300 εκατ. ευρώ για το 9% των μετοχών. Στο +6,50% και στα 1,3530 ευρώ με όγκο περίπου 1 εκατ. τεμάχια στα πρώτα 3 λεπτά συνεδρίασης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προφανώς και οι εξελίξεις στην Alpha Bank βελτιώνουν την ορατότητα και στις άλλες συστημικές. Έχουμε από την άλλη κάποιες εκθέσεις όπου βλέπουμε μετά από καιρό μειώσεις στις τιμές στόχους. Ίσως έχει να κάνει και με την πρόσφατη μεγάλη υποχώρηση των τιμών των μετοχών.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Την Πέμπτη θα δημοσιεύσει αποτελέσματα εννεαμήνου και θα αρχίσουν οι επενδυτές και πάλι να στρέφονται στα θεμελιώδη. Ο όμιλος θα δείξει πως είναι σε καλό δρόμο για να πετύχει EBITDA 1 δισ. ευρώ. Στο +1,56% και στα 36,46 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΤΙΤΑΝ: Ξεχωρίζει η συγκεκριμένη από τα βαριά χαρτιά καθώς με υψηλό όγκο 36 χιλ. τεμαχίων έχει πάει στα 17,40 ευρώ και στο +2,5%.

FOURLIS: Λογικά σήμερα θα έχουμε την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο. Βλέπουμε διαφημίσεις της ΑΕΕΑΠ τις τελευταίες μέρες και άρα σύντομα θα έχουμε την ημερομηνία εισαγωγής. Έχει και μεθαύριο ενημέρωση στους δημοσιογράφους η εταιρεία.

ΑΝΕΚ: Αναφορικά με την επικείμενη συγχώνευση μπορείτε να διαβάσετε κάποιες λεπτομέρειες σε άλλο θέμα στη στήλη. Εμείς θα σημειώσουμε πως όπως καταλαβαίνουμε από τα κείμενα δεν υπάρχει θέμα η δημόσια πρόταση να συνεχιστεί για τους μετόχους της ΑΝΕΚ, οι οποίοι θα λάβουν μετοχές της Attica Group. Με τις νέες μετοχές θα βελτιωθεί λίγο και η διασπορά, ενώ υπολογίζουμε πως όταν θα μπουν οι νέες μετοχές θα έχει ολοκληρωθεί και η περίοδος όπου η εντολή λόγω δημόσιας πρότασης πρέπει να είναι στο ταμπλό.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Έχουμε γράψει ξανά ότι η μετοχή μας αρέσει και πως η πρόσφατη διόρθωση ήταν υπερβολική. Τα νούμερα που έβγαλε για το εννεάμηνο μάλλον το επιβεβαιώνουν. Όλες οι δραστηριότητες είχαν άνοδο και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 10,8 εκατ. ευρώ από 8,8 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA ανήλθαν στα 25,3 εκατ. ευρώ από 22,4 εκατ. ευρώ με τον καθαρό δανεισμό να ανέρχεται στα 31,3 εκατ. ευρώ. Όπως αναμενόταν οι πωλήσεις της SIXT ήταν καλές αλλά οι τιμές ενοικίασης δεν ήταν όπως αυτές του 2022, που ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά. Στα 84 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

UNIBIOS: Ολοκληρώθηκε η πώληση του ακινήτου που δε χρησιμοποιεί στο Βόλο και μάλιστα με πολύ καλό τίμημα, το οποίο θα φέρει και έκτακτα κέρδη (1,32 εκατ. ευρώ). Θα πούμε πως οι εξελίξεις με το λιμάνι του Βόλου, έχουν βελτιώσει τις αποτιμήσεις των ακινήτων συνολικά στην περιοχή και το τελευταίο διάστημα κινούνται έντονα ανοδικά. Έτσι η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει σε πολύ καλύτερο από αυτό που εκτιμούσε τίμημα και συγκεκριμένα 3,7 εκατ. ευρώ. Θα μειώσει δανεισμό αφού θα αποπληρώσει το δάνειο που αφορούσε όλο το ακίνητο, και άρα θα πληρώνει λιγότερους τόκους σε μία περίοδο υψηλών επιτοκίων. Της μένει και το άλλο μισό ακίνητο. Στο εξάμηνο ο καθαρός δανεισμός ήταν στα 6,8 εκατ. ευρώ άρα θα υποχωρήσει στα 3 εκατ. ευρώ περίπου. Πολύ καλή εξέλιξη και δίνει άνοδο 4% στη μετοχή στο ξεκίνημα αν και με πολύ χαμηλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης