Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παρά τα θετικά νέα, έδειξε αδυναμία και επηρεάστηκε από τις ξένες αγορές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παρά τα θετικά νέα, έδειξε αδυναμία και επηρεάστηκε από τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η επενδυτική βαθμίδα και η συμφωνία Alpha Bank-UniCredit κατάφερε να βελτιώσει κάπως την επενδυτική ψυχολογία και να μας δώσει μία καλύτερη πορεία και σήμερα έναντι των ευρωπαϊκών στο ξεκίνημα. Βέβαια, δεν έλειψε η μεταβλητότητα. Το κλείσιμο μας αφήνει πικρή γεύση, μιας και οι ξένες αγορές περιόρισαν τις απώλειες και εμείς κλείσαμε οριακά χαμηλότερα. Με υψηλό ημέρας στις 1.189,52 μονάδες (-1,24%) κλείσαμε στο -0,10% και στις 1.173,70 μονάδες. Ο Γ.Δ. έμεινε πάνω από τον απλό κινητό μέσο των 200 ημερών και τον αντίστοιχο εκθετικό. Ο τραπεζικός δείκτης με απώλειες 0,36% σήμερα από +2,14% που ήταν το πρωί. Ο συνολικός τζίρος καλός, αλλά ήταν πολλά τα πακέτα.

ALPHA BANK: Έκανε όλη την αγορά (και εμάς) να τρέχει το πρωί, αλλά άξιζε τον κόπο. Εξαιρετική η είδηση και δείχνει τις προοπτικές που έχει η κεφαλαιαγορά και η χώρα τώρα που έχει συμμαζέψει τα οικονομικά της και διαθέτει επενδυτική βαθμίδα. Η μετοχή παρέμεινε εκτός διαπραγμάτευσης και λογικά αύριο θα επιστρέψει. Από αυτά που διαβάζουμε και μαθαίνουμε κάπου στα 300 εκατ. ευρώ προσφέρει για το 9% ή αλλιώς 1,40 ευρώ ή και λίγο πιο πάνω. Δεν είναι μεγάλο premium, αλλά είναι κίνηση που μπορεί να επισπεύσει την πώληση από το ΤΧΣ.

JUMBO: Η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα. Έχει σημαντική έκθεση στη Ρουμανία και θα αναπτυχθεί περαιτέρω. Έρχεται και η έκτακτη διανομή, αλλά νομίζουμε το θέμα της Ρουμανίας όπως αναδείχθηκε από τη συμφωνία Alpha Bank-UniCredit, βοήθησε και τη συγκεκριμένη. Στα 25,78 ευρώ και στο +4,71%.

QUEST: Με απώλειες 2,50% και καλό όγκο το κλείσιμο της μετοχής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες η Eurobank 0,98% και οριακές η Εθνική. Η Πειραιώς έκλεισε με οριακή άνοδο.

ΟΤΕ: Στο χαμηλό ημέρας και στο -1,86% το κλείσιμο της μετοχής και επηρέασε συνολικά την αγορά. Στα 13,17 ευρώ.

LAMDA: Και εδώ κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας (5,94 ευρώ) και με απώλειες 1,98%.

COCA COLA: Χαμηλό ημέρας και εδώ (24,24 ευρώ και απώλειες -0,45%).

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Συνεχίζονται οι μεγάλες πωλήσεις στη μετοχή, προκαλώντας ανησυχίες σε όσους την παρακολουθούν. Στα 290 ευρώ πουλούσαν 404 τεμάχια. Εκεί έκλεισε και σε χαμηλό 10 μηνών.

FOURLIS: Λογικά σύντομα θα δούμε την Trade Estates να εισέρχεται στο χρηματιστήριο. Η μετοχή πιέστηκε και σήμερα, ίσως λόγω των ακινήτων. Ελπίζουμε να γίνει πράξη με την εισαγωγή αυτό που πολλές φορές έχει πει η διοίκηση, δηλαδή να σταματήσει η Trade Estates να επηρεάζει τη Fourlis και να επισκιάζει την αξία της ΙΚΕΑ. Στα 4,0450 ευρώ και στο -2,29%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Κάτω από τη δημόσια πρόταση συνεχίζει να διαπραγματεύεται η μετοχή. Νομίζουμε πως επηρεάζεται πλέον από τη γενικότερη πορεία των εταιρειών ακινήτων στο ταμπλό του Χ.Α.

PREMIA: Με NAV 1,68 ευρώ παίζει στα 1,1160 ευρώ.

PHOENIX VEGA MEZZ: Με καλούς αγοραστές σήμερα και κλείσιμο πάνω από τα 0,06 ευρώ. Περιμένουμε και την αποκοπή της επιστροφής.

ΚΕΚΡΟΨ: Έχει βγάλει καλή κίνηση, περίπου 25%. Ο λόγος μάλλον είναι ότι περιμένουν οι επενδυτές να πάρει και αυτή σειρά. Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει βελτιώσει την ορατότητα των εισηγμένων του εταιρειών και αυτή έχει και ένα άλλο βασικό μέτοχο, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και μάλλον υπάρχει θέληση να τη βοηθήσουν. Βέβαια, δεν μπορούν να γίνουν και πολλά, πέρα από αυτά που έχουμε ξαναγράψει και αναφέρονται στη λογιστική κατάσταση. Στα 1,2450 ευρώ και στο +14,75%.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Τρίτο συνεχόμενο limit down και μάλιστα με δυνατούς πωλητές.

INTRALOT: Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος και σήμερα έκλεισε στα 0,0350 ευρώ με απώλειες 31,37%, όγκο 5,09 εκατ. τεμάχια και αγοραστές στην τιμή κλεισίματος. Η μετοχή στα 0,67 ευρώ με άνοδο 0,75% και πωλητές.

ΕΚΤΕΡ: Μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών, υποχώρησε 4,64% σήμερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης