Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Το deal της Alpha Bank και η επενδυτική βαθμίδα δίνουν ώθηση

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Το deal της Alpha Bank και η επενδυτική βαθμίδα δίνουν ώθηση
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πολλές οι θετικές ειδήσεις και μπορούν να αντισταθμίσουν τις μειωμένες, όπως διαβάζουμε από τους αναλυτές, ανησυχίες για τη Μέση Ανατολή. Αρχικά θα πούμε πως η S&P έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα και έγινε ο δεύτερος οίκος που μας έχει πλέον σε αυτή την αξιολόγηση. Εξαιρετική είδηση και με μεγάλη βαρύτητα. Στη συνέχεια πρέπει να σημειώσουμε τη μεγάλη είδηση που ανακοίνωσε πριν λίγο η Alpha Bank. Στρατηγική συνεργασία με τη UniCredit, η οποία κατέθεσε προσφορά στο ΤΧΣ για την αγορά του 9%.

Έχει μία καλή ευκαιρία σήμερα η αγορά να απομακρυνθεί από τον απλό και τον εκθετικό κινητό μέσο 200 ημερών και παράλληλα να βελτιώσει την επενδυτική ψυχολογία. Εννοείται πως χρειάζεται προσοχή συνολικά, αφού οι κίνδυνοι παραμένουν. Ανοδικά, αλλά ήπια, άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, αλλά στη συνέχεια γύρισαν χαμηλότερα. Ανοδικά εμείς με τις τράπεζες στο επίκεντρο. Γρήγορα πήγε ο Γ.Δ. στο +1%.

ALPHA BANK: Τρομερό deal! Η UniCredit, θέλει να αγοράσει το 9% από το ΤΧΣ. Προφανώς και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για το τραπεζικό σύστημα και αναμένεται να δώσει ώθηση στη μετοχή. Επιπλέον δεσμεύεται να αγοράσει ποσοστό μέσα από την αγορά αν δεν γίνει η εξαγορά από το ΤΧΣ, κίνηση που θα προσφέρει στήριξη στη μετοχή για αρκετό χρονικό διάστημα. Προφανώς και τέτοιες ειδήσεις δεν θα τις είχαμε αν η χώρα ήταν χωρίς επενδυτική βαθμίδα. Πλέον έχουμε μπει στα μεγάλα σαλόνια.

Αυτήν την ώρα γίνεται ενημέρωση για το deal, ενώ μετοχή και συμβόλαιο έχουν τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης. Μέσα στο 2024 θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση στη Ρουμανία, αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη, ενώ έγινε αναφορά στην επενδυτική βαθμίδα της χώρας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Morgan Stanley σε σημερινή της έκθεση για τις ελληνικές τράπεζες μείωσε τις τιμές στόχους και συγκεκριμένα τώρα δίνει τα 1,99 ευρώ από 2,11 ευρώ για την Alpha Bank αλλά αναβαθμίζει τη σύσταση σε υπεραπόδοση από ίση απόδοση, δίνει τα 1,95 ευρώ για την Eurobank από 2,10 ευρώ με σύσταση ίσης απόδοσης, τα 7,5 ευρώ για την Εθνική από 8,33 ευρώ με σύσταση υπεραπόδοσης και τα 4,16 ευρώ από 4,40 ευρώ για την Πειραιώς με σύσταση υπεραπόδοσης.

Με άνοδο 1,7% ο δείκτης των τραπεζών στο ξεκίνημα. Ξεχωρίζουν Πειραιώς και Εθνική. Μικρότερη η άνοδος για Eurobank. Εκτός είναι η Alpha Bank.

MOTOR OIL: Ξεκίνησε τις αγορές ιδίων σύμφωνα με τη νέα απόφαση που έλαβε πρόσφατα η Γενική Συνέλευση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Βγάζει δυνατή κίνηση και ενισχύεται 2,18% με την τιμή να είναι στα 36,6 ευρώ.

AEGEAN: Καλή αντίδραση και από τη συγκεκριμένη και προσεγγίζει και πάλι τα 10 ευρώ.

INTRALOT: Σήμερα η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος. Στις 26/10 λήγει και η περίοδος άσκησης και μετά ακολουθεί η ιδιωτική τοποθέτηση. Στις 31/10 θα μάθουμε το ποσοστό κάλυψης και 7 Νοεμβρίου θα μπουν οι νέες μετοχές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης