Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αναστολή διαπραγμάτευσης για Alpha Bank

tags :
Αναστολή διαπραγμάτευσης για Alpha Bank

Χωρίς τη μετοχή της Alpha Bank θα ξεκινήσει σε λίγο η συνεδρίαση στο Χ.Α.
Μετά και την ανακοίνωση της τράπεζας για τη συμφωνία με τη Unicredit και την κατέθεση προσφοράς για το 9% από το ΤΧΣ και καθώς σε λίγα λεπτά ξεκινάει η ενημέρωση αναλυτών και δημοσιογράφων η μετοχή τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα εκτός διαπραγμάτευσης έχει τεθεί και το συμβόλαιο επί της μετοχής στο χρηματιστήριο παραγώγων.

Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε αναφέρει: Από 23/10/2023, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας «ALPHA
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (GRS015003007) στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε:

Συγχώνευση των θυγατρικών των δύο τραπεζών στη Ρουμανία και δημιουργία της 3ης μεγαλύτερης τράπεζας στη ρουμάνικη τραπεζική αγορά βάσει συνόλου ενεργητικού, ενισχύοντας την παρουσία της UniCredit σε μία κύρια και αναπτυσσόμενη αγορά. Η Alpha Bank διατηρεί ποσοστό 9,9% στο νέο σχήμα.
Διαμόρφωση πλαισίου εμπορικής συμφωνίας στην Ελλάδα για τη διάθεση των προϊόντων διαχείρισης χαρτοφυλακίου και ασφάλισης ζωής, που συνδέονται με μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων (unit linked) της UniCredit, στους 3,5 εκατομμύρια Πελάτες της Alpha Bank, και δημιουργία ενός κοινοπρακτικού σχήματος για την πώληση συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών προϊόντων, μέσω της απόκτησης του 51% της AlphaLife από την UniCredit.
Υποβολή προσφοράς από την UniCredit προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το σύνολο των μετοχών που σήμερα κατέχει στην Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης