Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Με τον αέρα της αναβάθμισης από S&P – Στο επίκεντρο η Alpha Bank

ΧΑ: Με τον αέρα της αναβάθμισης από S&P – Στο επίκεντρο η Alpha Bank
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Alpha Bank, η οποία πριν λίγο ανακοίνωσε συμφωνία με τη Unicredit η οποία κατέθεσε προσφορά για το 9% που κατέχει το ΤΧΣ
Με τον αέρα της επενδυτικής βαθμίδας, την οποία έδωσε την περασμένη Παρασκευή η S&P στην Ελλάδα, και της εξαιρετικής συμφωνίας της Alpha Bank αλλά και στη σκιά της έντασης στη Μέση Ανατολή, θα ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση.
Η S&P έγινε ο δεύτερος οίκος ο οποίος δίνει την πολύ σημαντική επενδυτική βαθμίδα στη χώρα και ξαναβάζει την Ελλάδα στα μεγάλα σαλόνια και στις αγορές που παρακολουθούν μεγάλοι επενδυτές.
Από την άλλη η ένταση στη Μέση Ανατολή θα συνεχίσει να δίνει κατεύθυνση στις αγορές με θετικό στοιχείο τη μείωση κάπως των ανησυχιών για κλιμάκωση.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Alpha Bank, η οποία πριν λίγο ανακοίνωσε συμφωνία με τη Unicredit η οποία κατέθεσε προσφορά για το 9% που κατέχει το ΤΧΣ, αλλά προχώρησαν και στη συγχώνευση των θυγατρικών τους στη Ρουμανία, δημιουργώντας την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην αγορά.
Σήμερα είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος της Intralot για συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου των 135 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η Morgan Stanley σε σημερινή της έκθεση για τις ελληνικές τράπεζες μείωσε τις τιμές στόχους και συγκεκριμένα τώρα δίνει τα 1,99 ευρώ από 2,11 ευρώ για την Alpha Bank αλλά αναβαθμίζει τη σύσταση σε υπεραπόδοση από ίση απόδοση, δίνει τα 1,95 ευρώ για την Eurobank από 2,10 ευρώ με σύσταση ίσης απόδοσης, τα 7,5 ευρώ για την Εθνική από 8,33 ευρώ με σύσταση υπεραπόδοσης και τα 4,16 ευρώ από 4,40 ευρώ για την Πειραιώς με σύσταση υπεραπόδοσης.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ευρώπης δείχνουν ένα ελαφρώς θετικό ξεκίνημα για σήμερα, καθώς οι επενδυτές παίρνουν θάρρος από τις μετριοπαθείς ανησυχίες για μια επικείμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Το εγχώριο κλίμα υποστηρίζεται περαιτέρω από την αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα από την S&P.

Optima Bank
Περιμένουμε πως η αυξημένη γεωπολιτική ένταση από τη μία και η αναβάθμιση της S&P από την άλλη θα δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.

Beta
Η ανακοίνωση της Alpha Bank και η αναβάθμιση από την S&P θα αυξήσουν το ενδιαφέρον και θα μετατοπίσουν την προσοχή από τους γεωπολιτικούς κινδύνους. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι η αγορά θα κινηθεί σε θετικό έδαφος στη σημερινή συνεδρίαση. Οι τράπεζες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Depolas
Με θετικό πάτημα ξεκινά ο ΓΔΧΑ την εβδομάδα μετά την αναβάθμιση της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο S&P. Παράλληλα, η γεωπολιτική κατάσταση δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, αλλά όχι εκτόνωσης. Η χώρα έχει το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία και αναμένουμε η αγορά να το τιμήσει αναλόγως, αν και τα οφέλη θα φανούν σταδιακά. Η εβδομάδα έχει πλούσια ατζέντα με επίκεντρο την συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη. Μεταξύ των σημαντικότερων ξένων εταιρικών αποτελεσμάτων έχουμε εκείνα της Microsoft και Google αύριο το βράδυ. Σημειώνουμε ότι επίσης θα έχουμε τα πρώτα εγχώρια αποτελέσματα Γ΄ τριμήνου από τον Μυτιληναίο, που ανακοινώνει την Πέμπτη (π.σ.). Αναβαθμίζουμε το εκτιμώμενο άνω όριο του ΓΔΧΑ και πάλι στην περιοχή των 1320 μονάδων με το κάτω όριο να παραμένει στις 1140 μονάδες για το επόμενο διάστημα. Για σήμερα, ανακοινώνεται μεταξύ άλλων η καταναλωτική εμπιστοσύνη Οκτωβρίου (πρώτη μέτρηση) στην Ευρωζώνη στο κλείσιμο του ΧΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης