Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Η προσδοκία αναβάθμισης στήριξε την αγορά - Τα χαρτιά που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Η προσδοκία αναβάθμισης στήριξε την αγορά - Τα χαρτιά που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το ταμπλό αποτύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι θα δώσει την επενδυτική βαθμίδα η S&P το βράδυ και θα είναι θετική είδηση για πολλούς λόγους. Με τις ξένες αγορές να έχουν σημαντική υποχώρηση, εμείς το παλέψαμε και με τη βοήθεια των τραπεζών της Μυτιληναίος και της Jumbo κλείσαμε με μικρές απώλειες 0,31%. Η εβδομάδα είχε άνοδο 0,44%. Είχαμε και μερικές μετοχές από όλες τις κεφαλαιοποιήσεις, οι οποίες ξεχώρισαν.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ακριβώς τις μετοχές που περίμεναν οι αναλυτές έκανε η μετοχή στην τελική δημοπρασία, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. τεμάχια. Συνολικά έκανε όγκο 1,87 εκατ. τεμάχια και έκλεισε στα 14,46 ευρώ με άνοδο 0,70%. Ο λόγος όπως γράψαμε από το πρωί η είσοδος στον S&P Clear Energy Index.

AEGEAN AIRLINES: Φοβούνται οι επενδυτές κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και ρευστοποιούν τη συγκεκριμένη. Μεγάλοι οι όγκοι θα λέγαμε αν συγκριθούν με το συνολικό όγκο που κάνει η αγορά τις τελευταίες μέρες. Στα 9,80 ευρώ και στο -3,16%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισε η Εθνική με άνοδο 1,30% και ακολούθησε η Eurobank με 0,66%. Αμετάβλητη η Alpha Bank και με απώλειες 1,04% η Πειραιώς. Νομίζουμε πως οι επενδυτές έχουν ξεπεράσει το αρχικό σοκ του placement της Εθνικής και εκτιμούν ότι θα γίνει σε καλύτερες τιμές. Ίδωμεν…

INTRALOT: Συνωστισμός επενδυτών και κυρίως μεγάλων επενδυτών για την αύξηση και μαθαίνουμε πως ζητάνε δικαιώματα, αλλά δεν υπάρχουν άλλα. Αν θέλει κάποιος να πάρει πολλές μετοχές, το δικαίωμα ήταν μία κάποια λύση. Όμως για μικρούς επενδυτές, θεωρούμε πως εκεί που είναι το δικαίωμα και εκεί που είναι η μετοχή δεν έχει διαφορά, άρα αγοράζεις τη μετοχή και δε χρειάζεται να περιμένεις να μπουν οι νέες.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Τρύφων Νάτσης συνεχίζει τις πωλήσεις στην εταιρεία και το ποσοστό του υποχώρησε κάτω από 5%. Έχει κάτι λιγότερο από 350 χιλ. μετοχές και προφανώς πρέπει να θεωρήσουμε ότι θα μηδενίσει. Μακάρι, γιατί μετά λογικά θα πρέπει να δούμε τη μετοχή να παίρνει ανάσες. Αν πετύχει και καλό κλίμα θα πρέπει να δούμε και μία πιο δίκαιη αποτίμηση στη μετοχή. Το όνομα έχει ακουστεί για είσοδο σε αύξηση κεφαλαίου που τρέχει.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Την ώρα που οι περισσότεροι είναι φουλ θετικοί για τις προοπτικές του κλάδου, τα περιθώρια και τα κέρδη, η στήλη μαθαίνει πως υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένη εισηγμένη. Ελπίζουμε να ξεπεραστούν σύντομα τα όποια οικονομικά θέματα.

INTRAKAT (απάντηση): Η στήλη τα έχει γράψει και τα έχει ξαναγράψει. Και θέμα είχαμε για τις αγορές από insiders και πώς αγόρασαν σε λιγότερο από 6 μήνες περίπου 3% και αν συνέχιζαν θα έπρεπε να κάνουν δημόσια πρόταση και για τα έκτακτα κέρδη που εμφάνισε στο εξάμηνο. Οπότε μη μας λέτε τι δεν έχουμε γράψει. Προφανώς και κάποιοι την προσέχουν τη μετοχή και την κρατάνε πέριξ των 3 ευρώ. Μακάρι να το έκαναν κι άλλοι στις δικές τους μετοχές, αλλά δεν…

ATTICA GROUP: Ενώ έχει συγκεντρωθεί ποσοστό αρκετά πάνω από το 90% από τη STRIX και η εντολή της δημόσιας πρότασης παραμένει στο ταμπλό στα 2,64 ευρώ, είχε σήμερα αγοραστή στα 2,70 ευρώ και μάλιστα με εντολή 5.000 τεμαχίων. Άγνωστο το γιατί…

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Πετάει κάποιος 300 μετοχές και βουλιάζει η αποτίμηση. Κάποιες κινήσεις είναι σίγουρα κερδοσκοπικές, αφού βλέπουμε ότι συνοδεύονται από τις γνωστές «τάπες». Δηλαδή την πάνε στο -4% για παράδειγμα βάζουν και μία μεγάλη σε όγκο εντολή πώλησης και περιμένουν πιο κάτω να αγοράσουν του μικροεπενδυτή που θα φοβηθεί τα χαρτιά.

FRIGOGLASS: Πριν λίγο καιρό ανέβαινε χωρίς λόγο, όπως γράφαμε τότε, και όπως αποδεικνύεται από την πορεία της το τελευταίο διάστημα, όντως δεν υπήρχε λόγος.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Θετική εξέλιξη η αντίδραση της μετοχής και όπως φάνηκε δε χρειάστηκε και μεγάλους αγοραστές για να πάει πάνω από τα 2 ευρώ. Χθες με λιγότερες από 6 χιλ. μετοχές πήγε στο +6,17% και σήμερα με περίπου 12 χιλ. τεμάχια στο +6,06% και στα 2,10 ευρώ.

INTERTECH: Νέα ανοδική προσπάθεια για τη μετοχή, αλλά δε νομίζουμε πως υπάρχει κάποια εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις. Από όσα έχουμε καταλάβει ο αγοραστής θέλει να δώσει λιγότερα από αυτά που δείχνει το ταμπλό. Στα 1,3050 ευρώ και στο +6,97%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Βγήκε στήριξη και για τη στήλη είναι θετική η εξέλιξη, αφού φαίνεται πως κάποιοι την… προσέχουν. Στα 2,57 ευρώ και στο +6,20% με μόλις 14 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης