Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Οι προσδοκίες αναβάθμισης ίσως εξισορροπήσουν τις δονήσεις από το εξωτερικό

XA: Οι προσδοκίες αναβάθμισης ίσως εξισορροπήσουν τις δονήσεις από το εξωτερικό
Αναλυτές σημειώνουν πως η αγορά μπορεί να προεξοφλήσει μία αναβάθμιση θεωρώντας ότι ο οίκος θα μας δώσει σήμερα την επενδυτική βαθμίδα
Σχετικά Άρθρα
Αρνητικό άνοιγμα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή δε δείχνει να αποκλιμακώνεται.
Αντιθέτως, οι επενδυτές φοβούνται κλιμάκωση της έντασης μετά και τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Ωστόσο, οι αρνητικές αυτές διαθέσεις θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν από την προσδοκία αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον S&P σήμερα το βράδυ.
Αναλυτές σημειώνουν πως η αγορά μπορεί να προεξοφλήσει μία αναβάθμιση θεωρώντας ότι ο οίκος θα μας δώσει σήμερα την επενδυτική βαθμίδα.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τράπεζες, καθώς και η ΔΕΗ με την Quest λόγω πληροφοριών για την εξαγορά της Κωτσόβολος.
Σημειώνεται πάντως πως υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για την πώληση και τον επικρατέστερο νικητή και πως στην κούρσα διεκδίκησης είναι και ο Β.Μαρινάκης.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ευρώπη δείχνουν αρνητικό άνοιγμα ενόψει της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ότι η ελληνική αγορά θα αντισταθμίσει τις συνεχιζόμενες πιέσεις στις διεθνείς αγορές στην προοπτική αναβάθμισης από τον S&P.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα, ενόψει της αξιολόγησης της S&P.

Beta
Μία ακόμη αξιολόγηση είναι στο επίκεντρο. Οι προσδοκίες αναβάθμισης σήμερα από την S&P ίσως εξισορροπήσουν την αρνητική διάθεση από το εξωτερικό.

Κύκλος
Αργά το βράδυ, η S&P ανακοινώνει την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο με όλες τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν ότι θα αποδοθεί η επενδυτική βαθμίδα. Ωστόσο, η πιθανολογούμενη έναρξη χερσαίας επίθεσης από το Ισραήλ προς τη Γάζα δεν επιτρέπει την εκδήλωση επενδυτικής αισιοδοξίας, προσώρας τουλάχιστον.

Depolas
Ανθεκτικός εμφανίστηκε χθες ο ΓΔΧΑ έναντι των υπόλοιπων βασικών διεθνών μετοχικών δεικτών, εν όψει φυσικά και της σημερινής αξιολόγησης από τον οίκο S&P. Ήτοι, σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση κατά την οποία κάποιος θα μπορούσε να ενισχύσει τις θέσεις του σε περίπτωση ανοδικής αυτονόμησης του ΓΔΧΑ από Δευτέρα. Αυτό εκτιμούμε ότι είναι πιθανό παρόλο που η το ΧΑ είναι μια πολύ μικρή αγορά και οι διαχειριστές κεφαλαίων που επενδύουν με γνώμονα και την επενδυτική βαθμίδα έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν ενδεχομένως καλύτερες αποτιμήσεις στο κοντινό μέλλον. Στο εξωτερικό, καταγράφουμε ότι οι μετοχές στην περιοχή της Κίνας συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά παρά τα θετικά μάκρο που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και την στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο δείκτης Shenzhen CSI 300 βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2019 και δεν απέχει πολύ από τα χειρότερα καταγεγραμμένα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών. Για σήμερα, ελλείψει σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων αναμένουμε άλλη μια μάλλον σταθεροποιητική συνεδρίαση στην Ευρώπη, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού Σεπτεμβρίου στη Γερμανία κινήθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων (-14,7% ετήσια βάση) και ακόμα χαμηλότερα και από την μέτρηση του Αυγούστου (-12,6%).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης