Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Λίγα βαριά χαρτιά στήριξαν την αγορά – Γιατί πιέστηκαν τα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Λίγα βαριά χαρτιά στήριξαν την αγορά – Γιατί πιέστηκαν τα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αμέτρητες (που λέει ο λόγος) φορές άλλαξε πρόσημο ο γενικός δείκτης. Καλά θα λέγαμε πως πήγε με δεδομένη την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών που και πάλι ήταν επιφυλακτική. S&P και placement Εθνικής μάλλον βοηθούν. Φαίνεται πως οι αρχικές ανησυχίες για τον τρόπο που γίνεται το placement έχουν ξεπεραστεί και θα έχουμε εύκολη κάλυψη σε τιμές βέβαια χαμηλότερες από αυτές που είχαμε δει προ της διόρθωσης. Αύριο βράδυ η ετυμηγορία της S&P. Προεξοφλούν οι επενδυτές επενδυτική βαθμίδα. Πίεση σημαντική στα μικρομεσαία. Θα μπορούσε να είχε κλείσει καλύτερα ο Γ.Δ. και όχι στο -0,02% αλλά δε βοήθησε το γύρισμα του ΟΤΕ και το κλείσιμο του ΟΠΑΠ σε χαμηλό ημέρας.

JUMBO: Πολλά διαβάσαμε για τη χθεσινή γενική συνέλευση και όσα είπε ο κ.Βακάκης. Θα σταθούμε σε κάτι που δείχνει τον άνθρωπο και μας μετέφερε φίλος της στήλης. Κάποια στιγμή στη γενική συνέλευση μπήκε μέτοχος, ο οποίος όμως δεν έβρισκε κάθισμα ελεύθερο. Ο κ.Βακάκης τον είδε και του είπε να καθίσει στην καρέκλα του γραφείου του. Για όσους γνωρίζουν το χώρο το αφεντικό της Jumbο έχει γραφείο στον ίδιο χώρο που γίνεται η Γ.Σ. και δεν είναι όπως άλλων επιχειρήσεων κλειστό, μεγάλο, με γραμματείς και κρεβατοκάμαρες. Ο επενδυτής αρνήθηκε ευγενικά να καθίσει στην καρέκλα του κ.Βακάκη, για να λάβει την απάντηση «κάτσε βρε άνθρωπε, να καθίσεις σου λέω όχι να διοικήσεις». Εξαιρετικός! Η πορεία της μετοχής ήταν έντονα ανοδική από το ξεκίνημα λόγω μερίσματος και πωλήσεων 9μήνου. Έβαλε δυνατή πλάτη. Στα 24,52 ευρώ και στο +2,59% με όγκο 160 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Βλέπουμε πως η μετοχή έχει ισορροπήσει και ακούμε αρκετές φωνές να μεταδίδουν την πληροφορία που έδωσε πρώτο το ΒΝ, ότι δηλαδή κλείνει το deal σε χαμηλότερη τιμή. Μαθαίνουμε επιπλέον των όσων έχουν αναφερθεί ότι το ερώτημα είναι στο αν ισχύει ο δανεισμός και οι όροι που είχαν εξασφαλιστεί λίγο καιρό πριν. Στα 14,36 ευρώ και στο +0,77%.

ΤΙΤΑΝ: Δυνατό το μάζεμα της μετοχής προς το τέλος της συνεδρίασης και έκλεισε με άνοδο 2,52% και στα 17,10 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Από νωρίς είχε καλή άνοδο και κράτησε μέχρι το τέλος, κλείνοντας στα 7 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό κλείσιμο από ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ, ενώ με απώλειες έκλεισαν οι δύο άλλες συστημικές.

ΕΚΤΕΡ: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και μάλιστα με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Δεν προκαλεί εντύπωση η άνοδος των τελευταίων ημερών, αλλά η πτώση που είχε προηγηθεί, καθώς με τα νούμερα του εξαμήνου και εφόσον επαναληφθούν στο δεύτερο, μάλλον θα δούμε διψήφιο νούμερο στα κέρδη, δηλαδή πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Με την αποτίμηση στα 32 εκατ. ευρώ, καταλαβαίνετε πως κάποιοι δε χρειάζονται κάτι παραπάνω για να αγοράσουν. Στα 2,90 ευρώ και στο +6,23% με όγκο 179 χιλ. τεμάχια.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Με μικρό όγκο η δική του αντίδραση στα 1,98 ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Άλλη μία μέρα πίεσης και μάλιστα με δυνατή εντολή στην πλευρά των πωλητών. Στα 308 ευρώ και στο -3,27%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Πολλά χαρτιά βγήκαν και εδώ προς πώληση. Την πήγαν μέχρι και τα 2,60 ευρώ. Καλή θεωρούμε τη στήριξη που υπάρχει λίγο πιο κάτω και έχει επιβεβαιωθεί πρόσφατα. Στα 2,65 ευρώ και στο -2,21% με 30 χιλ. τεμάχια. Στελέχη της αγοράς αποδίδουν τις πωλήσεις σε άντληση ρευστότητας από κάποιους επενδυτές προκειμένου να στηρίξουν άλλες θέσεις που έχουν επίσης πιεστεί.

ΕΥΑΘ: Συνεχίζουν και εδώ να βγαίνουν πωλήσεις με αποτέλεσμα να κλείσει κάτω από 3 ευρώ η μετοχή. Τι να σχολιάσουμε;

MODA BAGNO: Επειδή διαβάζουμε και μας μεταφέρετε διάφορα, η άνοδος της μετοχής δε συνδέεται με την πρόσφατη τοποθέτηση του CEO της ΕΧΑΕ, Γιάννου Κοντόπουλου, για ελάχιστη χρηματιστηριακή αξία 40 εκατ. ευρώ. Αυτό θα ισχύει για τις νέες εισαγωγές.
μοντα.jpg
CENTRIC: Μέρες τώρα κάποιοι έδειχναν πως θέλουν αν την πιέσουν και σήμερα αναγκάστηκαν να δώσουν πολλά χαρτιά για να την πάνε χαμηλότερα, αλλά τελικά έκλεισε αμετάβλητη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης