Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Πιέσεις λόγω Μέσης Ανατολής – Ελάχιστες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Πιέσεις λόγω Μέσης Ανατολής – Ελάχιστες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η πιθανότητα κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή επιβαρύνει την επενδυτική ψυχολογία. Παράλληλα, φαίνεται πως υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις γύρω από την είδηση για το βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα με τους 500 νεκρούς. Δυστυχώς, τα όσα συμβαίνουν έχουν αθώα θύματα. Οι αγορές θα συνεχίζουν να επηρεάζονται και οι ευρωπαϊκές άνοιξαν με απώλειες. Αύριο περιμένουμε την S&P να μας δώσει την επενδυτική βαθμίδα. Πτωτικό και το δικό μας ξεκίνημα με πιέσεις σε ΔΕΗ, Τιτάν, ΟΤΕ και τράπεζες. Η αγορά δείχνει καλή τεχνικά και θα μπορούσε να δώσει ανοδική αντίδραση, αλλά το κλίμα στο εξωτερικό μάλλον έχει τον πρώτο λόγο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Είμαστε κάπως στο σκοτάδι αναφορικά με το placement του ΤΧΣ για το 20% της Εθνικής Τράπεζας. To Bloomberg σήμερα λέει μέσα Νοέμβρη, ενώ υπάρχουν και άλλες πληροφορίες που λένε ότι η ημερομηνία είναι ανοιχτή. Έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή πως το ταμείο πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του και να δώσει συνολικά ένα πλάνο. Επίσης θεωρούμε το ποσοστό μεγάλο και πως θα έπρεπε να βρεθούν 2-3 μεγάλοι επενδυτές να πάρουν στρατηγική θέση. Πτωτικά ο δείκτης στα πρώτα λεπτά με την ΕΤΕ να έχει λίγο υψηλότερες απώλειες από τις άλλες συστημικές. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ισορροπήσει πλέον χαμηλότερα, χωρίς βέβαια να έχουμε κάποια ενημέρωση για το μέρισμα.

TESLA: Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα τρομερό brand name και ένα μύθο γύρω από το business της. Πραγματικά εντυπωσιακό. Όμως αν δούμε τα κέρδη στους 9 μήνες και την αποτίμηση θα πάθουμε ίλιγγο από το εκτιμώμενο p/e. Και μετά λέμε για τις δικές μας τις μετοχούλες πως είναι ακριβές με p/e μονοψήφια ή 12-15 φορές.

JUMBO: Η ισχυρή πορεία στα Βαλκάνια τον Σεπτέμβριο οδήγησε σε δυνατές επιδόσεις στο 9μηνο, σχολιάζει η Piraeus Securities. Το άνοιγμα των νέων καταστημάτων στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία πριν από την εποχικά σημαντική περίοδο των Χριστουγέννων αναμένεται να οδηγήσει σε ένα ισχυρό τελευταίο τρίμηνο στα Βαλκάνια, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει τις πωλήσεις πάνω από τις τρέχουσες προβλέψεις της διοίκησης για την περίοδο του 2023.

Η πρόσφατη αδυναμία της μετοχής οδήγησε σε ελκυστικά σημεία εισόδου με τη μετοχή να διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο P/E για το 2023 11,3 φορές και EV/EBITDA 6,9 φορές. Η έγκριση της έκτακτης διανομής μετρητών ύψους 1,47 ευρώ/μετοχή (ημερομηνία αποκοπής 23/11) προσφέρει πρόσθετη απόδοση 6,15% στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ αν λάβουμε υπόψη το συνολικό μέρισμα για το έτος η απόδοση αυξάνεται στο 12,3%. Η χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει την αξιολόγηση Outperform και την τιμή-στόχο των 32,80 ευρώ για τη μετοχή. Σταθεροποιητικά προς ήπια ανοδικά η μετοχή στο άνοιγμα και φαίνεται πως είναι από τις λίγες που ξεχωρίζουν.

AEGEAN: Πιέζεται αρκετά στο ξεκίνημα λόγω και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Οι πωλήσεις δεν πήγαν καλά. Περιμένουμε την τελική γραμμή, με τη διοίκηση να λέει πως θα πάει καλύτερα από πέρυσι στο σύνολο της χρήσης. Η μετοχή μάλλον δικαιολογεί το χαμηλό 3 ετών και κάτι που έγραψε χθες. Αν και μας αρέσει η εταιρεία, λόγω των όσων έχει πετύχει η διοίκηση τα τελευταία χρόνια και δεν είναι λίγα, νομίζουμε πως η αποτίμηση είναι δίκαιη σε αυτά τα επίπεδα, αν δεν δούμε νέες δουλειές και βελτίωση κερδών. Η διοίκηση λέει πως είναι κοντά σε καλή συμφωνία. Με σημαντικές απώλειες στο ξεκίνημα και χαμηλό όγκο.

PROFILE: Καλό το ξεκίνημά της και είναι από τις λίγες μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης με ανοδικές διαθέσεις στα πρώτα λεπτά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης