Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Παραμένει στη Μέση Ανατολή η προσοχή των επενδυτών – Δεν αποκλείεται πτωτικό ξεκίνημα

XA: Παραμένει στη Μέση Ανατολή η προσοχή των επενδυτών – Δεν αποκλείεται πτωτικό ξεκίνημα
Στο εσωτερικό, οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις του ΤΧΣ για τη διάθεση του 20% της Εθνικής Τράπεζας αλλά και την αξιολόγηση της S&P αύριο το βράδυ.
Σχετικά Άρθρα
Οι ανησυχίες για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την πορεία των αγορών.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα και η εγχώρια αγορά είναι πιθανό να ακολουθήσει καθώς δεν υπάρχουν ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση.
Στο εσωτερικό, οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις του ΤΧΣ για τη διάθεση του 20% της Εθνικής Τράπεζας αλλά και την αξιολόγηση της S&P αύριο το βράδυ.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Jumbo μετά την έγκριση από τη γενική συνέλευση της έκτακτης διανομής 1,47 ευρώ ανά μετοχή και τις δηλώσεις του Απόστολου Βακάκη.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Παπουτσάνης, λόγω δημοσίευσης πωλήσεων εννεαμήνου, οι οποίες υποχώρησαν 11% με τη μετοχή να γράφει χαμηλό 3 ετών.

Eurobank Equities
Για σήμερα, τα ευρωπαϊκά προθεσμιακά συμβόλαια δείχνουν αρνητικό άνοιγμα, εν μέσω ανησυχιών για περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μετά και την έκκληση του Ιράν για εμπάργκο αργού πετρελαίου κατά του Ισραήλ.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ότι το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό θα επιβαρύνει την αγορά σήμερα, μετριασμένο από την αναμενόμενη αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P σε επενδυτική βαθμίδα την Παρασκευή, η οποία θα καταστήσει την ελληνική αγορά επιλέξιμη για περισσότερους επενδυτές.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να επηρεάσουν την πορεία του Χ.Α. σήμερα.

Beta
Η δημιουργία momentum δεν είναι εύκολη υπόθεση: Η νευρικότητα στις ξένες αγορές μπορεί να επηρεάσει καθώς τα γεωπολιτικά γεγονότα οδηγούν τις αγορές, ενώ η ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ μπορεί επίσης να κρατήσει τους επενδυτές σε εγρήγορση. Αναμένουμε "στάση αναμονής", η οποία θα αποτυπωθεί σε μια συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Κύκλος
Στις ΗΠΑ η AT&T, η Blackstone και η Phillip Morris ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.∆. στη σημερινή συνεδρίαση με την τιμή του πετρελαίου, το χρυσό και τις αποδόσεις των ομολόγων να αναρριχώνται.

Depolas
H αγορά τηρεί στάση αναμονής, όπως μαρτυρά και ο ιδιαίτερα χαμηλός τζίρος. Κομβικό ενδεχομένως σημείο αποτελεί η αυριανή (βράδυ) αξιολόγηση του οίκου S&P, η οποία θα μπορούσε να πυροδοτήσει ορισμένες αγορές και να οδηγήσει σε μερική αυτονόμηση του ΧΑ, αν δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική κλιμάκωση στο γεωπολιτικό πεδίο. Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο της ημέρας περιλαμβάνονται τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι 21 εταιρείες από S&P 500 και EuroStoxx 600 δημοσιεύουν σήμερα αποτελέσματα Γ΄ τριμήνου μεταξύ των οποίων AT&T, Freeport_McMoran, American Airlines και Nokia.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης