Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μέσω Μυκόνου το turnaround της Moda Bagno – Από την αναγκαστική πώληση ακινήτου στο χαμηλό p/e

tags :
Μέσω Μυκόνου το turnaround της Moda Bagno – Από την αναγκαστική πώληση ακινήτου στο χαμηλό p/e
Μετά από αρκετά χρόνια η μετοχή φαίνεται να επανέρχεται και να καταγράφει υψηλό 15 ετών λόγω της καλής πορείας των οικονομικών του ομίλου
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Moda Bagno αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
Μόλις το 2017 είχε πουλήσει αναγκαστικά ακίνητο στη Λεωφόρο Κηφισίας εγγράφοντας μάλιστα λογιστική ζημιά προκειμένου να πληρώσει ομολογιακό δάνειο που είχε λάβει από τη Eurobank.
Τότε με δάνεια κοντά στα 11 εκατ. ευρώ και ανάλογες πωλήσεις η κατάσταση έδειχνε αρκετά δύσκολη.
Όμως ο Νίκος Βαρβέρης και η διοικητική ομάδα κατάφεραν να επαναφέρουν την εταιρεία και σήμερα έχει ικανοποιητική ρευστότητα και ισχυρές προοπτικές.
Ο καθαρός δανεισμός είναι κάτω από 5 εκατ. ευρώ (το ΕΒΙΤDA το 2022 ήταν 5,07 εκατ. ευρώ) και οι πωλήσεις στο εξάμηνο ξεπέρασαν τα 13,5 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι μπορεί να προσεγγίσουν τα 30 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους.
Η ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας έχει βοηθήσει σημαντικά και ακόμα και η θυγατρική στην Τουρκία βελτιώνει τις πωλήσεις της.
Από την άλλη ο όμιλος διαθέτει ένα από τα κορυφαία εστιατόρια στη Μύκονο, που παρά τα όσα πέρασε φέτος το νησί πήγε εξαιρετικά σύμφωνα με πληροφορίες και η πορεία θα αποτυπωθεί στα ετήσια αποτελέσματα.
Το 2022 είχε τζίρο 7,6 εκατ. ευρώ, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2023 είχε τζίρο λίγο κάτω από 2 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο στο τρίτο τρίμηνο πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων του εστιατορίου, το οποίο έκλεισε πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 4 Οκτωβρίου.
Στην περσινή χρήση είχε καθαρά κέρδη 1 εκατ. ευρώ (μειωμένα έναντι του 2021 λόγω έκτακτης επιβάρυνσης), όσα έβγαλε φέτος στο πρώτο εξάμηνο.
Η μετοχή έχει βρεθεί σε υψηλά 15 ετών ξεπερνώντας ξανά το 1 ευρώ με την αποτίμηση να ανέρχεται στα 21 εκατ. ευρώ.
Από την αρχή του έτους ενισχύεται 70%.
Αν δεν υπάρξουν έκτακτες επιβαρύνσεις φέτος τα κέρδη θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 2 εκατ. ευρώ, δίνοντας μονοψήφιο p/e στη μετοχή, ή έστω λίγο πάνω από 10 φορές.
Σημειώνεται επίσης πως ο όμιλος διαθέτει αξιόλογη περιουσία μεταξύ αυτών δύο καταστήματα σε Αθήνα και Λάρισα τα οποία νοικιάζει και εισπράττει ενοίκια (καλή η απόδοση του ακινήτου στην Αθήνα), αλλά και ακίνητα που κατασκευάζει κατοικίες με σκοπό την πώληση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης