Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παρά τις διεθνείς πιέσεις, τράπεζες και ΤΕΝΕΡΓ έστειλαν υψηλότερα το Γ.Δ.

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παρά τις διεθνείς πιέσεις, τράπεζες και ΤΕΝΕΡΓ έστειλαν υψηλότερα το Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Παρά το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό, η δική μας άντεξε και έκλεισε με καλή άνοδο, λόγω τραπεζών και ΤΕΝΕΡΓ. Βοήθησαν και κάποια ακόμα βαριά χαρτιά. Κρατηθήκαμε και πάλι πάνω από τον κινητό των 200 ημέρα και είναι μία καλή εξέλιξη. Βέβαια, το εξωτερικό περιβάλλον δεν είναι καλό και δημιουργεί ανησυχίες τόσο για πληθωρισμό, όσο και για επιτόκια. Στο +0,78% και στις 1.178,88 μονάδες με χαμηλό τζίρο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Φωνάζει καιρό η στήλη για τα μηδενικά επιτόκια καταθέσεων και έρχεται και η DBRS να πει πιο… ευγενικά το ίδιο. Ότι ξεχωρίζουν τα κέρδη από το καθαρό επιτόκιο των ελληνικών τραπεζών έναντι των ευρωπαϊκών. Εδώ δεν έχουμε θέμα ανταγωνισμού; Πώς όλες οι ελληνικές τράπεζες έχουν τόσο χαμηλά επιτόκια, ενώ οι ευρωπαϊκές έχουν αυξήσει σημαντικά τα επιτόκια καταθέσεων; Είναι λόγος αυτός να πάρουν bonus οι τραπεζίτες;

Πάει να μπει πάλι στο ανοδικό κανάλι η Πειραιώς και είχε και σήμερα την καλύτερη συμπεριφορά μεταξύ των συστημικών. Στο +3,86% και στα 2,9060 ευρώ. Με άνοδο 2,79% η Eurobank, 1,68% η Εθνική και 1,04% η Alpha Bank.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αυτή ξεχώρισε σήμερα μεταξύ θα λέγαμε όλων των μετοχών. Από τη μία οι πληροφορίες για deal από το ΒΝ και η μεγάλη πτώση της μετοχής το προηγούμενο διάστημα, έδωσαν την αφορμή για μία καλή αντίδραση. Μάλιστα αυτή τη φορά κράτησε μέχρι το κλείσιμο, γιατί και στις προηγούμενες συνεδριάσεις είδαμε καλό ξεκίνημα αλλά κλείσιμο στο μείον. Στα 14,25 ευρώ και στο +3,64% με 248 χιλ. τεμάχια όγκο.

JUMBO: Σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ο κ.Βακάκης είχε αναφέρει πως το κατάστημα στο Ισραήλ πήγαινε εξαιρετικά και υπερβολικά καλύτερα από την εκτίμησή τους. Αυτή η εξέλιξη θα οδηγούσε την εταιρεία σε αλλαγή στρατηγικής και γρηγορότερη ανάπτυξη καταστημάτων με τέτοια συμφωνία. Τώρα βέβαια με τον πόλεμο μάλλον αλλάζει. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως δεν είχε προεξοφληθεί κάτι θετικό για το Ισραήλ, αφού ούτε η διοίκηση περίμενε τέτοια πορεία. Άρα δε νομίζουμε πως κάποιοι πρόλαβαν να αγοράσουν ποντάροντας σε μεγάλη ανάπτυξη. Με οριακές απώλειες η μετοχή και η διοίκηση ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων στο εννεάμηνο 17% με την εκτίμηση για το σύνολο του έτους να διατηρείται στο 12%.

ΕΛΠΕ: Πάνω που χθες σημειώναμε την αδιαφορία της στο ταμπλό, σήμερα έδωσε μία καλή κίνηση. Πάνω στην ώρα για να μη χάσει μία καλή στήριξη, αλλά για να αλλάξει επίπεδο θέλει ακόμα δρόμο… Στα 6,90 ευρώ και στο +2,68% με όγκο 68 χιλ. τεμάχια και με τους αγοραστές στο κλείσιμο να ζητάνε άλλα 64 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Την τσάκισαν και αυτή τις προηγούμενες εβδομάδες. Φανταστείτε να μην είχε μπροστά της εισαγωγές εταιρειών, εκδόσεις ομολόγων και αναβάθμιση το 2024. Από τα 6 ευρώ στα 4,59 ευρώ τώρα. Έχει γράψει προ ολίγων ημερών και χαμηλότερες τιμές. Εννοείται πως τη θεωρούμε φθηνή.

MODA BAGNO: Αύριο θα έχουμε περισσότερα, αφού λάβαμε ενημέρωση. Η κίνηση αποδίδεται στα μεγέθη και στην πορεία του εστιατορίου. Πλέον έχει αλλάξει η μετοχή επίπεδο, αφού μπορείς να πουλήσεις όσα θέλεις και σε τιμές πάνω από 1 ευρώ. Κάποτε δεν άνοιγε θυμίζουμε και μας έλεγαν, «γιατί προτείνετε τέτοιες μετοχές που μπορεί να εγκλωβιστεί κόσμος». Εμείς απαντούσαμε πως στις περιόδους συσσώρευσης που οι μετοχές δεν ανοίγουν προσπαθείς να μαζέψεις. Εκεί που δεν τις κοιτάνε και δεν τις ακουμπάνε. Πολλά τα παραδείγματα και έρχεται να προστεθεί στη λίστα και το δικό της. Στα 1,11 ευρώ και στο +1,11% με όγκο 35 χιλ. τεμάχια. Συμπλήρωσε 7 συνεχόμενες ανοδικές.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Αρκετή πίεση δέχθηκε σήμερα η μετοχή. Την αρχή έκανε εντολή πώλησης 400 τεμαχίων στα 340 ευρώ που μπήκε στο σύστημα. Στη συνέχεια οι πωλητές την πήγαν μέχρι τα 312 ευρώ και το -6,59% για να κλείσει τελικά στα 320 ευρώ και με απώλειες 4,19%.

INTRACOM: Αν και τη θεωρούμε αρκετά φθηνή λόγω ρευστότητας και αξίας ακινήτων, βλέπουμε πως βγαίνουν πολλά χαρτιά. Δεν ξέρουμε αν είναι πωλήσεις από κάποιους για να μπουν στην αύξηση της Intralot, αλλά στις τελικές δημοπρασίες σου έδιναν όσα ήθελες.

INTRALOT: Μεγάλος και σήμερα ο όγκος των δικαιωμάτων, αφού ξεπέρασε τα 8,4 εκατ. τεμάχια. Στα 0,059 ευρώ το δικαίωμα και στα 0,6850 ευρώ με απώλειες 4,20% η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης