Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με το βλέμμα στο εξωτερικό και στον κινητό των 200 ημερών

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με το βλέμμα στο εξωτερικό και στον κινητό των 200 ημερών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια πτωτικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης αλλά με διαθέσεις μαζέματος. Ακυρώθηκε η συνάντηση των 4 στην Ιορδανία, είναι μεγάλη η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά και τον βομβαρδισμό νοσοκομείου. Το Χ.Α. ακολουθεί με ένα πτωτικό ξεκίνημα κατά 0,30% και χαμηλό τζίρο αλλά και εμείς περιορίζουμε τις απώλειες. Οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση του τζίρου σε χαμηλά επίπεδα και τάση από το εξωτερικό. Ο κινητός μέσος των 200 ημερών είναι στο επίκεντρο. Πρέπει να αποφύγουμε τη διάσπασή του, αν και στο ξεκίνημα πήγαμε να δοκιμάσουμε την αντοχή του. Πίεση στο άνοιγμα για τράπεζες

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση για τη διάθεση του 20% του συνόλου των μετοχών από το ΤΧΣ, μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΧΣ, αλλά μάλλον θα γίνει μετά και τη δημοσίευση του τρίτου τριμήνου. Στο ξεκίνημα φαίνεται πίεση στη μετοχή, ενώ έχουν γίνει και δύο πακέτα κάπου στις 280 χιλ. τεμάχια. Στο -1,64% και στα 5,2620 ευρώ η μετοχή. Δε νομίζουμε πως θα ήθελε το ΤΧΣ να διαθέσει μετοχές κοντά στα 5 ευρώ, την ώρα που αναλυτές δίνουν δίκαιη τιμή πάνω από 7 ευρώ.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Με καλές απώλειες 2% η συγκεκριμένη που χθες ήταν η μόνη ανοδική, αλλά δείχνει διαθέσεις μαζέματος των απωλειών και πάλι.

JUMBO: Σήμερα η γενική συνέλευση για την έκτακτη χρηματική διανομή 1,47 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ. Με τη μετοχή να βρίσκεται κάτω από τα 24 ευρώ η απόδοση είναι και πάλι σημαντική. Εδώ όσοι επενδυτές έχουν καιρό τη συγκεκριμένη μετοχή, έχουν μεγάλη απόδοση τόσο από την άνοδο του τίτλου, όσο και από τις μεγάλες αποκοπές που έχουν γίνει τα τελευταία έτη. Ισχυρό το cash flow το οποίο χρηματοδοτεί και επενδύσεις και μειώνει δάνεια και προσφέρει μεγάλες διανομές.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Με όγκο 42 χιλ. τεμάχια προσπαθεί να ξεπεράσει τα 5 ευρώ. Έχει υποχωρήσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα, ακολουθώντας την αγορά, αλλά ένα κομμάτι της πτώσης είχε να κάνει και με τους υψηλούς τόκους, οι οποίοι επιβάρυναν τα αποτελέσματα και μάλλον όσοι παρακολουθούσαν τη μετοχή, δεν περίμεναν τέτοια επίδραση.

ΤΙΤΑΝ: Με μικρό όγκο πήγε στο -2% και στα 16,54 ευρώ. Αν και η διοίκηση έχει δώσει εντυπωσιακές εκτιμήσεις για τα κέρδη των επόμενων χρήσεων, η μετοχή δε μπορεί να ξεφύγει από τη μιζέρια.

INTRAKAT: Σύμφωνα με την εισήγηση αναμένεται θετική απόφαση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Άκτωρ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση η εξαγορά δεν δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού και προτείνεται η έγκριση της συναλλαγής. Από τις μικρομεσαίες έχει μέχρι στιγμής τις καλύτερες συναλλαγές. Πέριξ των 3 ευρώ δείχνει το τελευταίο διάστημα πως θέλει να χτίσει μία βάση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κάτω από τα 4 ευρώ διαπραγματεύεται και στο σημερινό ξεκίνημα με χαμηλό όγκο.

ΕΧΑΕ: Πέριξ των 4,5 ευρώ η μετοχή. Σημαντική και εδώ η υποχώρηση από τα υψηλά και μάλλον χαρακτηρίζεται υπερβολική.

CENTRIC: Χθες έκλεισε με μεγάλες απώλειες και διαγραμματικά έδειξε πως πάει να επιστρέψει στη μεγάλη συσσώρευση, που είχε προηγηθεί πριν την ανοδική κίνηση. Σήμερα με σχετικά μικρές συναλλαγές ενισχύεται 7,6% και είναι στα 0,3380 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης