Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Το βλέμμα στη Μέση Ανατολή – Δεν αποκλείουν πτωτικό ξεκίνημα οι αναλυτές – Στο επίκεντρο ο κινητός των 200 ημερών

ΧΑ: Το βλέμμα στη Μέση Ανατολή – Δεν αποκλείουν πτωτικό ξεκίνημα οι αναλυτές – Στο επίκεντρο ο κινητός των 200 ημερών
Η αγορά περιμένει επίσης την Παρασκευή την ετυμηγορία της S&P για την ελληνική οικονομία
Σχετικά Άρθρα
Η ένταση στη Μέση Ανατολή, με το βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα και την αναβολή της συνάντησης κορυφής στην Ιορδανία, δημιουργεί περαιτέρω ανησυχίες στην επενδυτική κοινότητα.
Έτσι για μία ακόμη συνεδρίαση το βλέμμα των επενδυτών θα είναι στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού με τα παράγωγα να δείχνουν ένα συγκρατημένο άνοιγμα για τις μετοχές.
Από την άλλη στο εσωτερικό το ΤΧΣ φαίνεται αποφασισμένο να προχωρήσει στη διάθεση του 20% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας.
Ο Γενικός Δείκτης παραμένει κοντά στον απλό και εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών, ο οποίος καθαρίζει τη μακροπρόθεσμη τάση και δεν αποκλείεται να δοκιμαστεί και σήμερα η αντοχή των δεικτών από ένα πιθανό αρνητικό άνοιγμα.
Η αγορά περιμένει επίσης την Παρασκευή την ετυμηγορία της S&P για την ελληνική οικονομία.
Θετικό νέο για την Ελλάκτωρ και την Intrakat το πρώτο πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την πώληση της Άκτωρ και οι μετοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν συγκρατημένο άνοιγμα υπό το φως των αρνητικών γεωπολιτικών εξελίξεων που οδήγησαν στην ακύρωση της συνόδου κορυφής της Ιορδανίας.

Piraeus Securities
Δεδομένων των μακροοικονομικών και γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων, αναμένουμε να συνεχιστεί η προσεκτική κίνηση στην αγορά.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, έχοντας το βλέμμα στις διεθνείς εξελίξεις.

Beta
Εν αναμονή της ετυμηγορίας της S&P αυτήν την Παρασκευή και του εύθραυστου αυξημένου γεωπολιτικού κινδύνου λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή αναμένεται μία συνεδρίαση μεταβλητότητας για σήμερα με συνεχιζόμενους χαμηλούς όγκους και περαιτέρω αναταράξεις που δείχνουν αρνητικό άνοιγμα.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1164 μονάδες. Σημεία στήριξης 1085 και 1111 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1200 και 1259 μονάδες.

Depolas
Ιδιαίτερα ρηχή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ με τους λίγους πωλητές να διατηρούν και πάλι το πάνω χέρι. Σε ουδέτερο έδαφος έκλεισαν και οι περισσότεροι διεθνείς μετοχικοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, παρά τις ενδοσυνεδριακές απώλειες. Η ισορροπία στην Μέση Ανατολή δείχνει εύθραυστη εμποδίζοντας την διάθεση για ανάληψη ρίσκου, κάτι που πιθανότατα να αντισταθμίσουν τα προς ανακοίνωση εταιρικά αποτελέσματα Γ΄ τριμήνου. Στο εσωτερικό ο ΓΔΧΑ ενδέχεται να συνεχίσει να συσσωρεύει γύρω από τον ΚΜΑ 2000 ημερών μέχρι και την Παρασκευή, εκτός απροόπτου. Για σήμερα, στο επίκεντρο θα βρεθούν τα τελικά μεγέθη του πληθωρισμού Σεπτεμβρίου της Ευρωζώνης, αλλά και τα στοιχεία της αγοράς κατοικίας Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πληθωρισμός Σεπτεμβρίου στο ΗΒ κινήθηκε οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων σήμερα το πρωί.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης