Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ποιες εισηγμένες θα γυρίσουν τον πλανήτη σε δυο μήνες - Προβολή εταιρειών μέσω παρουσιάσεων

Ποιες εισηγμένες θα γυρίσουν τον πλανήτη σε δυο μήνες - Προβολή εταιρειών μέσω παρουσιάσεων
Τρία γνωστά roadshows θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Σχετικά Άρθρα
Υπερπροβολή αναμένεται να έχουν οι ελληνικές εισηγμένες εταιρείες μέχρι και το τέλος του χρόνου, αφού οι παρουσιάσεις πέφτουν βροχή, με την αρχή να γίνεται στο τέλος του τρέχοντος μήνα.
Η επενδυτική βαθμίδα που ίσως γίνει ισχυρότερη, αν μας αναβαθμίσει την Παρασκευή 20/10 η S&P, η αναβάθμιση της χρηματιστηριακής αγοράς σε περίπου ένα χρόνο από τώρα σε ανεπτυγμένη, τα ισχυρά θεμελιώδη, η επιστροφή του τραπεζικού κλάδου σε κέρδη και μερίσματα αλλά και η πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται να διατηρήσουν τα βλέμματα των ξένων επενδυτών πάνω στην ελληνική αγορά.
Και μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες να έχουμε δει μία αλλαγή σκηνικού και μία υποχώρηση της αγοράς, αφού υπάρχουν τα σύννεφα λόγω της Μέσης Ανατολής αλλά και τα υψηλά επιτόκια, οι ελληνικές μετοχές όμως έχουν προοπτικές και παράλληλα η πρόσφατη υποχώρηση βελτίωσε και τα περιθώρια ανόδου.
Η αρχή θα γίνει με το τρίτο mid cap event της CF&B Communication - Midcap Events στη Φρανκφούρτη στις 31 Οκτωβρίου με τα δύο προηγούμενα να έχουν γίνει σε Γενεύη και
Παρίσι.
Το επόμενο και πιο σημαντικό θα είναι το καθιερωμένο road show στο Λονδίνο που τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται από τη Morgan Stanley.
Θα γίνει στις 27-28 Νοεμβρίου με παρουσία περισσότερων από 30 εταιρειών και προσκεκλημένο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Aegean, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, HelleniQ Energy, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Τιτάν, Μυτιληναίος, Motor Oil, Lamda και από μικρότερες Intralot, Fourlis, Noval, Epsilon Net είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Το τρίτο και επίσης σημαντικό είναι το συνέδριο που εδώ και 25 χρόνια διοργανώνει η Capital Link στη Νέα Υόρκη.
Είναι το 25ο Ετήσιο, Invest in Greece Forum και θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Ελληνικό Χρηματιστήριο και πλήθος επενδυτικών τραπεζών.
Μέσω webcast θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός αλλά εκεί θα είναι και πλήθος υπουργών, μεταξύ αυτών ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας κ.α.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος θα είναι επίσης εκεί.
Μεταξύ των εταιρειών που θα παρουσιαστούν θα είναι οι: ΕΧΑΕ, Aegean, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Attica Bank, Autohellas, Avax, Dimand, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ,
Intrakat, Lamda, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Trastor.
Σημειώνεται, πως το 2024 θα ξεκινήσει επίσης με road show, που διοργανώνει στις 25 Ιανουαρίου η ΕΧΑΕ με τη JP Morgan στη Νέα Υόρκη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης