Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Moda Bagno: Σε υψηλά 15 ετών αλλά και πάλι φθηνή – Πως βελτίωσε τα μεγέθη τα τελευταία χρόνια

tags :
Moda Bagno: Σε υψηλά 15 ετών αλλά και πάλι φθηνή – Πως βελτίωσε τα μεγέθη τα τελευταία χρόνια
Η εταιρεία κατέχει ακίνητο που είχε αγοραστεί το 2001 με σκοπό την ανέγερση έκθεσης, αλλά το 2010 αποφασίστηκε να γίνουν πολυτελείς κατοικίες με σκοπό να πουληθούν
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, από τότε που η Moda Bagno, προσπαθούσε να βελτιώσει τη ρευστότητά της και να εξυπηρετήσει τα δάνειά της φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να πουλήσει σχεδόν αναγκαστικά ακίνητο.
Από τότε, η όμιλος έχει καταφέρει να βρει το δρόμο του και μερικά χρόνια μετά η μετοχή γράφει τιμές πάνω από 1 ευρώ για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.
Η βελτίωση της οικοδομικής δραστηριότητας αυξάνει τις πωλήσεις, ενώ και το εστιατόριο στη Μύκονο δίνει σημαντικά κέρδη, κάνοντας την αποτίμηση να δείχνει χαμηλή.
Μάλιστα πλέον έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει και κάποια projects που για χρόνια ήταν στο «περίμενε».

Στο εξάμηνο τα EBITDA του ομίλου ανήλθαν στα 2,82 εκατ. ευρώ από 1,16 εκατ. ευρώ, με τον συνολικά καθαρό δανεισμό να έχει υποχωρήσει κάτω από 3 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια να είναι στα 19,1 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος αυξήθηκε στα 13,7 εκατ. ευρώ από 10,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στο 1,01 εκατ. ευρώ από 50 χιλ. ευρώ.
Η αποτίμηση μετά το ισχυρό ράλι των τελευταίων εβδομάδων μόλις έχει φτάσει τα ίδια κεφάλαια και αν υποθέσουμε πως στο τρίτο τρίμηνο το εστιατόριο θα έχει καλή κερδοφορία, μάλλον το p/e για το 2023 θα είναι μονοψήφιο.
Η τιμή της μετοχής είναι στα 1,03 ευρώ με άνοδο 5,64% και υψηλό όγκο για τα δεδομένα της μετοχής 16 χιλ. τεμάχια.
Μάλιστα στην τελευταία τιμή έχει και δυνατούς αγοραστές όπως και πιο κάτω.

Η εταιρεία κατέχει ακίνητο που είχε αγοραστεί το 2001 με σκοπό την ανέγερση έκθεσης, αλλά το 2010 αποφασίστηκε να γίνουν πολυτελείς κατοικίες με σκοπό να πουληθούν.
Για πολλά χρόνια ήταν στάσιμη η επένδυση στα 1,22 εκατ. ευρώ (κόστος αγοράς οικοπέδου και κόστος ανέγερσης) χωρίς να έχει ολοκληρωθεί.
Όμως όπως ανέφερε στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου είναι πλέον σε τελικό στάση και μάλλον η τιμή πώλησης θα δώσει κέρδος στην εταιρεία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης