Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Κοιτάζει υψηλότερα με το βλέμμα και στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Κοιτάζει υψηλότερα με το βλέμμα και στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα στην Ευρώπη με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή και στις προσπάθειες να αποφευχθεί η κλιμάκωση. Στο εσωτερικό, υπάρχουν προσδοκίες για επενδυτική βαθμίδα από την S&P, η οποία την Παρασκευή θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή της για την ελληνική οικονομία. Ήπια ανοδικά άνοιξε ο Γ.Δ. Στο μικρό διάστημα απουσίας της στήλης, υπήρξαν κάποιες ειδησούλες τις οποίες θα συνοψίσουμε και θα σχολιάσουμε παράλληλα με την πορεία της συνεδρίασης σήμερα. Ο Γ.Δ. προσπαθεί να αποκτήσει μία απόσταση από τον κινητό μέσο των 200 ημερών (απλό και εκθετικό).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στην Εθνική Τράπεζα είναι τα βλέμματα και στο τι θα κάνει το ΤΧΣ. Κυρίως στο πότε γιατί την πώληση την έχει ανακοινώσει. Ήπια ανοδικά ο δείκτης με την ΑΛΦΑ και την ΕΥΡΩΒ να κινούνται καλύτερα, ενώ και η ΠΕΙΡ έχει άνοδο. Πέριξ του χθεσινού κλεισίματος η ΕΤΕ.

ΟΤΕ: Νομίζουμε πως η απάντηση του επικεφαλής του ΟΤΕ για την πορεία της μετοχής μας καλύπτει, μιας και είναι στο πλαίσιο όσων αναφέρουμε εδώ και καιρό. Τώρα αν κάποιοι εκμεταλλεύονται τη μετοχή παίζοντας παιχνιδάκια, είναι δουλειά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, καθώς τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ειπώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ανακαινισμένων γραφείων πως δεν αποκλείεται η είσοδος στο Χ.Α. της θυγατρικής ακινήτων. Βέβαια μάλλον θα αργήσει μία τέτοια κίνηση. Με μικρές απώλειες άνοιξε η μετοχή.

LAMDA: Βλέπουμε κίνηση στη μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις και διάφορα θετικά δημοσιεύματα αναφορικά με το Ελληνικό. Ίσως βοήθησε στην κίνηση και η παρουσίαση που έγινε στο εξωτερικό. Αναμένει υψηλά έσοδα από πωλήσεις κυρίως κατοικιών και θα της δώσει τη δυνατότητα η πορεία των εισπράξεων να μην κάνει χρήση πιστωτικών γραμμών που έχει.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έχουν φουντώσει και πάλι οι φήμες για το αν πουλιέται ή όχι. Το ταμπλό δεν δείχνει κάτι. Απώλειες 0,43% και τιμή 13,81%.

DIMAND: Η μετοχή δεν πάει καλά και είναι σημαντικά χαμηλότερα από την τιμή εισαγωγής. Ο βασικός μέτοχος το τελευταίο διάστημα κάνει αγορές ξεπερνώντας το 3% και δημοσιεύοντας τη μεταβολή. Δεν τίθεται θέμα δημόσιας πρότασης καθώς η αγορά του επιπλέον ποσοστού έγινε σε χρονικό διάστημα άνω των 6 μηνών. Νέες πιέσεις στο άνοιγμα και η τιμή είναι κοντά στα ιστορικά χαμηλά. Στα 10,55 ευρώ και στο -1,40%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Αγορά ομολογιών από insider, την ώρα που η τιμή του ομολόγου έχει βουτήξει σε ιστορικά χαμηλά και στις 84 μ.β.. Άκρως απογοητευτική η εικόνα του ομολόγου, όπως φυσικά και της μετοχής, αλλά στη μετοχή δεν έχουμε δει αγορές από insiders.

AEGEAN: Ξεχωρίζει κάπως στο ξεκίνημα με άνοδο άνω του 2% αλλά και με σχετικά χαμηλό όγκο.

ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ: Χθες είδαμε νέα υψηλά από δύο τίτλους. Την Ideal, όπου οι επιχειρηματικές κινήσεις και το δραστήριο management έχουν δείξει καιρό τώρα τι θέλουν να πετύχουν και τη Moda Bagno, όπου δεν έχουμε κάποιο νέο, πλην των πολύ καλών αποτελεσμάτων και όσων αναφέρονται στη λογιστική κατάσταση. Εξαιρετική η κίνηση πάντως και των δύο μετοχών. Η ΜΟΝΤΑ έχει να δει τιμές κοντά στο 1 ευρώ από το Σεπτέμβριο του 2008.

INTRALOT: Χθες είδαμε να γίνονται πωλήσεις δικαιωμάτων, όπως έχει ήδη δώσει ενημέρωση η διοίκηση και είδαμε και αρκετό ενδιαφέρον τόσο για τη μετοχή, όσο και για το δικαίωμα. Θεωρούμε πως θα έχουμε εύκολη κάλυψη και αλλαγή σελίδας στον όμιλο.

MERMEREN: Περιμέναμε ένα καλύτερο τίμημα πιο κοντά στη μέση τιμή που βλέπουμε στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Προφανώς και τα 14,55 ευρώ που προσφέρει η Παυλίδης Μάρμαρα δεν πρέπει να παρασύρουν μετόχους των ΕΛ.ΠΙΣ και να πουλήσουν. Χθες ο τίτλος έκλεισε στα 36,80 ευρώ.

SATO: Πωλήσεις από insider είδαμε και στη συγκεκριμένη μετοχή. Το τελευταίο διάστημα κάνει μεγάλους όγκους, χωρίς να έχουμε κάποια εξέλιξη που να τους δικαιολογεί.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης