Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κερδίζει έδαφος το ανοδικό σενάριο – Δυνατή κίνηση από επιλεγμένα βαριά χαρτιά

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κερδίζει έδαφος το ανοδικό σενάριο – Δυνατή κίνηση από επιλεγμένα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά το χθεσινό ράλι ανακούφισης, η σημερινή πορεία της αγοράς ήταν απλά εξαιρετική! Περάσαμε εύκολα πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών και αποκτήσαμε και μία απόσταση ασφαλείας. Προφανώς και δεν εφησυχάζουμε αλλά η αντίδραση μετά τη μεγάλη πτώση είναι αυτή που θέλαμε. Ξεχώρισαν στο διήμερο μετοχές όπως Cenergy, Aegean, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και φυσικά οι περισσότερες τράπεζες.

Μάλιστα το γεγονός ότι στο τέλος και πριν τις τελικές δημοπρασίες πήγαμε και σε νέο υψηλό ημέρας είναι το κερασάκι στην αντίδραση. Με άνοδο 1,55% και στις 1.175 μονάδες. Καλός και ο τζίρος τελικά και ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ αν και τις πρώτες ώρες έδειχνε αρκετά χαμηλός.

CENERGY: Δεύτερη μέρα ανόδου και μάλιστα μετά το χθεσινό +10% σήμερα ενισχύθηκε 3,22%. Η καλύτερη αντίδραση μεταξύ των blue chips.

ΔΕΗ: Καλή αντίδραση και από τη συγκεκριμένη και ενισχύθηκε 3,22%.

AEGEAN: Εδώ τα ισχυρά θεμελιώδη έκαναν τη δουλειά τους και η μετοχή ξαναβρίσκει το δρόμο της. Στα 10,42 ευρώ και στο +3,58%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνέχισαν ανοδικά αλλά ηπιότερα. Ξεχώρισε η ΑΛΦΑ με άνοδο 3,07%, ενώ στο +1,5% περίπου έκλεισαν ΕΤΕ και ΠΕΙΡ. Με οριακές απώλειες η ΕΥΡΩΒ.

INSIDE INFORMATION: Η Optima Bank έδωσε μετοχές σε στελέχη κατά τη δημόσια εγγραφή και ανακοίνωσε τα ονόματα αναλυτικά. Όμως υπάρχουν εταιρείες στο Χ.Α. που έχουν δώσει stock option και δεν έχουν ανακοινώσει τα ονόματα. Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει ξεκαθαρίσει ή απαντήσει στα δημοσιεύματα αναφορικά με το μέρισμα της φετινής χρήσης. Στάλθηκε ερώτημα στις εισηγμένες που εμπλέκονται στην εξαγορά της Κωτσόβολος να απαντήσουν στα δημοσιεύματα. Στα άλλα, γιατί δε στέλνουν οι αρμόδιες αρχές ερωτήματα;

ΟΤΕ: Όσα θέλεις και σε όποια τιμή! Έχει καταντήσει αηδία αυτό πλέον με τη μετοχή. Αρκετά με τις δικαιολογίες, αλλά εδώ κάτι συμβαίνει. Σήμερα πάλι στο τέλος έβγαλαν ένα καράβι χαρτιά. Στο -1,27% και στα 13,25 ευρώ με την αγορά και πάλι έντονα ανοδική.

QUEST: Άλλη πάλι και αυτή η περίπτωση. Έχει φάει τόσο ξύλο και συνεχίζουν και βγαίνουν χαρτιά. Πάλι καλά που έκλεισε αμετάβλητη.

ΑΔΜΗΕ: Ζαλίστηκε μάλλον όταν πήγε στο +4% λες και έχει κάνει κανένα ράλι. Ο όγκος ξεπέρασες τις 520 χιλ. τεμάχια. Όσα θέλεις βρίσκεις και εδώ και σε όποια τιμή θελήσεις. Στα 2,0150 ευρώ και στο +2,81%.

PRODEA: Με μεγάλο premium διαπραγματεύεται η μετοχή και το τίμημα της δημόσιας πρότασης που ανακοινώθηκε έχει επίσης premium και έναντι της τιμής στο ταμπλό. Θα πούμε πως η μετοχή με ελάχιστους όγκους σχεδόν ένα χρόνο και μέχρι τις 10 Απριλίου 2023 έπαιζε μεταξύ 7,80-8,70 ευρώ και από 11 Απριλίου μέχρι χθες, δηλαδή σε διάστημα έξι μηνών υποχώρησε μέχρι και τα 6,57 ευρώ. Σε διάστημα ακριβώς έξι μηνών, οπότε και φτιάχνει μία χαμηλότερη μέση τιμή εξαμήνου. Το τίμημα είναι 7,50 ευρώ και η δίκαιη τιμή 5,71 ευρώ. Έτσι κι αλλιώς δε φεύγει από το Χ.Α. και η διοίκηση πάλι επαναλαμβάνει πως θέλει να αυξήσει τη διασπορά. Βέβαια, όταν οι άλλες εταιρείες παίζουν με discount δεν καταλαβαίνουμε πως θα δώσει μετοχές σε επενδυτές.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (απάντηση): Ναι, συνήθως όταν κόβεται το μέρισμα ή η επιστροφή χάνεται, αλλά δε μας ενδιαφέρει τι γίνεται την επόμενη μέρα αλλά σε βάθος χρόνου. Αν προσθέσετε την περσινή επιστροφή της Phoenix στην τιμή που έχει σήμερα, είναι πιο πάνω τώρα. Αντίστοιχα παραδείγματα και από άλλες εταιρείες. Αν αγοράσεις χαμηλά και μείνεις για χρόνια το όφελος είναι μεγάλο εκεί που οι αποδόσεις είναι υψηλές.

OPTIMA BANK: 540 χιλ. δωρεάν μετοχές έλαβε ο πρόεδρος της τράπεζας, Γιώργος Τανισκίδης. Με βάση την τιμή εισαγωγής η αξία ανέρχεται στα 3,88 εκατ. ευρώ.

AUSTRIACARD: Μάλλον κάποιοι αρχίζουν και αντιλαμβάνονται το πόσο φθηνή είναι συγκριτικά με άλλες που μας τις παρουσίαζαν ως τις νέες Microsoft. Στο +4,84% και στα 6,50 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Βοηθήστε βρε σύντεκνοι λίγο την εταιρεία σας! Δε βλέπετε πόσο αδικείται στο ταμπλό; Με 370 τεμάχια σήμερα στο +6,85% και στα 15,60 ευρώ αλλά για τη στήλη θα έπρεπε να έχει το 2 μπροστά.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην απογοητευτική εικόνα της Ικτίνος, η οποία βέβαια βρίσκει πάτημα στα αδύναμα θεμελιώδη, στη Medicon, όπου πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία, πέρα από τον εγκλωβισμό μικρών επενδυτών και στη Δρομέας.

Η στήλη επιστρέφει Τρίτη 17 Οκτωβρίου

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης