Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης μετά το χθεσινό ράλι ανακούφισης

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης μετά το χθεσινό ράλι ανακούφισης
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η αγορά σταμάτησε χθες πάνω στον απλό κινητό μέσο των 200 ημερών. Σήμερα θέλουμε να τον ξεπεράσει και να περάσει πάνω και από τον αντίστοιχο εκθετικό. Σημειώνουμε ξανά. Σημειώνουμε ξανά την καλύτερη διαγραμματική εικόνα του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος έκλεισε πάνω και από τους δύο δείκτες, οι οποίοι τέμνονται. Ξεκίνησε με άνοδο ο Γ.Δ. και πάνω από τις 1.160 μονάδες με μέτριες συναλλαγές, αλλά βγήκαν κάποιες πιέσεις λίγο αργότερα, κυρίως στις τράπεζες. Πρέπει να δούμε καλούς αγοραστές, γιατί θα έχουμε και trading από τους γρήγορους.

Με καλό όγκο και άνοδο ξεκίνησε η Σαράντης, ενώ με υψηλό όγκο υποχωρεί η Eurobank. Καλή κίνηση από Aegean, η οποία έχει κάνει δυνατή διόρθωση και από Motor Oil που σήμερα αποφασίζει για το νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών με ανώτατο όριο τα 31 ευρώ.

INTRACOM: Κάνει αίσθηση η αδυναμία της μετοχής. Να έχεις τέτοια ακίνητα πλέον, μετρητά και κάποιες συμμετοχές και να μην μπορείς να ξεπεράσεις τα 2 ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έχει υποχωρήσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα και ζητούμενο είναι να δούμε αν θα μπορέσει να βγάλει αντίδραση. Στα 13,95 ευρώ με οριακή άνοδο και όγκο 15 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απαραίτητη η συνεισφορά τους σήμερα για τη διατήρηση της ανοδικής κίνησης. Στο ξεκίνημα βέβαια βλέπουμε πιέσεις στη Eurobank που επηρεάζουν την πορεία και των άλλων συστημικών με αποτελέσματα τα αρχικά κέρδη του Γενικού Δείκτη να μηδενίζονται.

REDS: Μετά και την πώληση του Smart Park, εκτός από τις σημαντικές υπεραξίες που φαίνεται ότι θα γράψει, περιμένουμε και να ξεκαθαρίσει η Ελλάκτωρ τι σκέφτεται για την εισηγμένη. Έχει δύο μεγάλα projects αλλά δε νομίζουμε πως έχει λόγο ύπαρξης. Η συγχώνευση με την Ελλάκτωρ είναι μία καλή λύση, ώστε και η «μαμά» εταιρεία να επικεντρωθεί στο πλάνο της και να δούμε τι άλλο θα βγάλει προς πώληση.

ENTERSOFT: Δημοσίευσε ενημέρωση για την πορεία του εννεαμήνου και νομίζουμε πως σε σύγκριση με το εξάμηνο τα αποτελέσματα είναι μάλλον απογοητευτικά. Δηλαδή, είχε EBITDA 8,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο όταν στο εξάμηνο είναι 6,7 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια στο τρίτο τρίμηνο έβγαλε 1,4 εκατ. ευρώ. Επίσης τα κέρδη προ φόρων στους 9 μήνες ήταν 5,3 εκατ. ευρώ όταν στους έξι ήταν 5 εκατ. ευρώ. Όμως και ο ρυθμός αύξησης του τζίρου υποχώρηση στο 29% από 31,9% στο εξάμηνο. Με άλλα λόγια το τρίτο τρίμηνο δεν πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο. Στα θετικά ότι έχει ένα σημαντικό ποσοστό του τζίρου της επαναλαμβανόμενο.

DIMAND: Η μετοχή δεν πάει καλά από τη μέρα που μπήκε στο χρηματιστήριο και δεν είναι λίγες οι φωνές που λένε ότι μπήκε σε ακριβή τιμή. Στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε αγορές από τον CEO της εταιρείας. Μέσα σε τρεις μέρες αγόρασε 21 χιλ. μετοχές με αξία πάνω από 230 χιλ. ευρώ.

FOURLIS: Περιμένουμε το επόμενο διάστημα να δούμε την είσοδο της Trade Estates στο Χρηματιστήριο. Όπως έχει πει η διοίκηση η εισαγωγή της θα ξεκλειδώσει την αξία της Fourlis, αφού το μεγαλύτερο μέρος των δανείων είναι της AEEAΠ. Βέβαια, η εποχή δεν είναι και τόσο καλή για τις εταιρείες ακινήτων, αφού λόγω επιτοκίων πέφτουν οι αποδόσεις, αλλά νομίζουμε πως το «ξεκλείδωμα αξίας» μετράει περισσότερο. Αγόρασε και το Smart Park και έχει μικτή αξία χαρτοφυλακίου 450 εκατ. ευρώ. Η μετοχή πάτησε σε καλή στήριξη χθες. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης