Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση λόγω ξένων αγορών – Ζητούμενο η διάρκεια

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση λόγω ξένων αγορών – Ζητούμενο η διάρκεια
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με μεγάλη άνοδο ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης και η δική μας ακολουθεί. Από ΗΠΑ ήρθε η αντίδραση λόγω αναφορών από αξιωματούχους της FED οι οποίες παραπέμπουν σε μία στάση στην πολιτική αύξησης επιτοκίων. Η αγορά μας έχει πιεστεί υπερβολικά και δικαιολογεί μία αντίδραση. Ζητούμενο βέβαια να διατηρηθεί η δυναμική που βλέπουμε στο ξεκίνημα μέχρι και το κλείσιμο. Ενισχύεται άνω του 2% ο Γ.Δ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατό ξεκίνημα από όλες τις συστημικές. Η ΕΤΕ με τα σενάρια αποεπένδυσης του ΤΧΣ βρίσκεται στο επίκεντρο. Η στήλη έχει αναφερθεί προ ολίγων ημερών στο «non deal road show» της Goldman Sachs, με το οποίο προετοιμάζεται το έδαφος… Άνω του 3% οι άνοδος για ΠΕΙΡ και ΕΤΕ και λίγο μικρότερα τα ποσοστά ανόδου των άλλων 2.

ΟΠΑΠ: Δεν είναι μόνο το μεγάλο προμέρισμα που υπάρχει στη μετοχή και αποτελεί δέλεαρ για τους επενδυτές, είναι και οι αγορές ιδίων μετοχών που πλέον κάνει η εταιρεία. Ο συνδυασμός αυτών των δύο, δεν αφήνει τη μετοχή να κατρακυλήσει όπως άλλες. Έτσι η μετοχή παραμένει σε καλά επίπεδα και σήμερα ξεκίνησε με άνοδο 1,41% και στα 15,13 ευρώ.

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Δύσκολη εποχή και πάλι για τις εταιρείες ακινήτων, ειδικά για αυτές που πρέπει να εισαχθούν στο χρηματιστήριο. Όμως και για εκείνες που πρέπει να αυξήσουν τη διασπορά πάλι είναι δύσκολο. Ξέρετε κανείς δε θέλει να πουλάει φθηνά, πόσο μάλλον να βάζει σε χαμηλή τιμή τις μετοχές του στο χρηματιστήριο. Μόνο η Trade Estates κινείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Η στήλη παρατηρεί πως υπάρχει σημαντικό discount στον κλάδο, ενώ και οι αποδόσεις πέφτουν λόγω των υψηλών επιτοκίων. Άρα πως θα γίνει δημόσια εγγραφή σε τιμή κοντά στο ΝΑV, όταν κάποιος μπορεί να αγοράσει με discount 20% για παράδειγμα;

Επίσης, τι θα γίνει με την Prodea ή την Trastor που ο βασικός μέτοχος έχει τεράστιο ποσοστό και καρπώνεται τα φορολογικά οφέλη; Η πρώτη για χρόνια προσπαθεί να αυξήσει το free float με πενιχρά αποτελέσματα, ενώ τώρα ακούγονται και σενάρια εξόδου από το Χ.Α. Και για τη δεύτερη όμως η Πειραιώς έχει ποσοστό 98,36%. Ας την απορροφήσει να τελειώνει το θέμα.

QUEST: Απίστευτη η κατρακύλα της μετοχής και απίστευτη η αδιαφορία αυτών που την κοιτάνε και την ελέγχουν. Μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει 11 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και μόλις μία θετική στις τελευταίες 17 και δεν ιδρώνει το αφτί κάποιου. Μαζί με τη ΔΕΗ διεκδικούν την Κωτσόβολος. Ανοδικό το άνοιγμα σήμερα και ενισχύεται 2,18% χωρίς όμως να φαίνεται κάποιος ενθουσιασμός.

CENERGY: Μεγάλη και εδώ η πτώση το τελευταίο διάστημα και άνοιξε σήμερα με άνοδο άνω του 2%.

ΑΔΜΗΕ: Τι να σχολιάσει κάποιος για αυτήν τη μετοχή. Έχασε όλη την άνοδο που είχε καταγράψει και παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα εξαμήνου και την προοπτική υψηλότερου μερίσματος φέτος, βρίσκεται στα 1,91 ευρώ.

INTRALOT: Ξεκινάει σήμερα η αύξηση κεφαλαίου με την αποκοπή του δικαιώματος.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κάποια στιγμή πρέπει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να κάνει δουλειά της. Και είναι πολλά τα πεδία που υστερεί. Εδώ για παράδειγμα άνοιξε σήμερα στα 3,77 ευρώ και εκεί έκανε 3 πράξεις συνολικά 130 τεμαχίων. Μετά κάποιος αγόρασε 5 τεμάχια στα 4,44 ευρώ. Δηλαδή από το -0,40% στο +17,31%. Πήγε σε δημοπρασία, εννοείται η μετοχή, αλλά ποιος είναι αυτός που έκανε αυτήν την πράξη, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να χειραγωγήσει με λίγα κομμάτια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Υπερβολική και εδώ η πίεση και προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα αλλά χωρίς μεγάλο όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης