Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Δεν αποκλείεται τεχνική αντίδραση λόγω βελτίωσης του κλίματος στο εξωτερικό

ΧΑ: Δεν αποκλείεται τεχνική αντίδραση λόγω βελτίωσης του κλίματος στο εξωτερικό
Μετά το πρόσφατο sell off στις ελληνικές μετοχές, αναζητείται μία πιο ψύχραιμη προσέγγιση από τους επενδυτές παρά το δύσκολο περιβάλλον.
Σχετικά Άρθρα
Η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς θα εξακολουθήσει να επηρεάσει τους επενδυτές στις αποφάσεις τους, αλλά δηλώσεις από αξιωματούχους της FED που δείχνουν ότι μπορεί να γίνει μία παύση στις αυξήσεις επιτοκίων, βελτιώνουν την επενδυτική ψυχολογία.
Έτσι οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο, ενώ τα υπερπουλημένα τεχνικά επίπεδα της εγχώριας αγοράς, ίσως φέρουν επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Intralot καθώς σήμερα ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου με την αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης.
Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση 2,789 εκατ. μετοχές της Alpha Bank, οι οποίες προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών σε 50 στελέχη με τιμή διάθεσης 0,29 και 0,30 ευρώ ανά μετοχή.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο λόγω της αναμονής νέων αναφορικά με το επικείμενο placement του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα.

Eurobank Equities
Σήμερα, οι αγορές δείχνουν ένα θετικό άνοιγμα, τροφοδοτούμενο από τα σχόλια αξιωματούχων της FED που υποδεικνύουν μία παύση στον κύκλο σύσφιξης, αλλά με τους επενδυτές να εξακολουθούν να προσπαθούν να αποτιμήσουν την επίδραση από τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, μετά το πρόσφατο sell off

Euroxx
Η ροή ειδήσεων είναι περιορισμένη και οι αναφορές στα ΜΜΕ επικεντρώνονται γύρω από τα σενάρια σχετικά με την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική Τράπεζα.

Beta
Μία τεχνική ανακούφιση είναι στα χαρτιά σήμερα, οι υπερπουλημένες τιμές μπορεί να προκαλέσουν κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ θετικό αναμένεται το άνοιγμα των κυριότερων χρηματιστηρίων και υποδεικνύει μία ανοδική αντίδραση στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas

Νέα υποχώρηση του ΓΔΧΑ είχαμε κατά την χθεσινή συνεδρίαση και μάλιστα με προσέγγιση του εκτιμώμενου χαμηλού εύρους για την περίοδο, ήτοι τις 1100 μονάδες. Από την άλλη, Ευρώπη και ΗΠΑ κινήθηκαν μάλλον σταθεροποιητικά. Η υποχώρηση του ΓΔΧΑ εκτιμούμε ότι βρίσκεται πλέον σε υπερπουλημένη περιοχή έχοντας παραδώσει το μεγαλύτερο μέρος της υπεραπόδοσης (ως και 100% σε σύγκριση με την Ιταλία) έναντι των βασικών Ευρωπαϊκών μετοχικών δεικτών από τις αρχές του έτους, ενώ οι πιέσεις σε ορισμένες δεικτοβαρείς μετοχές δεν δικαιολογούνται. Συστήνουμε επιλεκτική ενίσχυση των θέσεων, ενώ αξιολογούμε το εύρος μιας πιθανής ανοδικής αντίδρασης. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον εγχώριο πληθωρισμό Σεπτεμβρίου.

Κύκλος
Από σήμερα, η Intralot διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα για τη συμμέτοχή στην ΑΜΚ ύψους 135 εκ . ευρώ. Η επιδείνωση της τεχνικής εικόνα που συντελέστηκε εξαιτίας του νέου μαύρου κύκνου που παρουσιάστηκε στις αγορές, οδηγεί μόνο σε δυσοίωνα σενάρια κίνησης των δεικτών βραχυπρόθεσμα, πτωτικής κατεύθυνσης επομένως.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης