Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Γενικευμένες πωλήσεις λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Γενικευμένες πωλήσεις λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ελεύθερη πτώση σήμερα και πάλι οι επενδυτές πετούσαν τις μετοχές από τα παράθυρα, λόγω της αύξησης του γεωπολιτικού κινδύνου. Έχουμε την εντύπωση πως όσο υποχωρούν πλέον οι μετοχές, τόσο πιο ελκυστικές γίνονται. Κάποιες έχουν σβήσει όλη την άνοδο που είχαν από τις βουλευτικές εκλογές. Αυτή η διάλυση των αποτιμήσεων μάλλον είναι υπερβολική. Σε χαμηλό 5 μηνών ο γενικός δείκτης και με απώλειες σήμερα 2,26%. Μάλιστα ο τζίρος ήταν αυξημένος αφού ο καθαρός ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ…

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Κάνει αίσθηση η πτώση κάποιων μετοχών. Για παράδειγμα οι έξι πτωτικές της Cenergy, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, αλλά και οι 11 πτωτικές της Quest πάλι χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Να σημειωθεί πως η απόδοση της πρώτης από την αρχή του έτους παραμένει μεγάλη, ενώ η δεύτερη με την ελεύθερη πτώση των τελευταίων εβδομάδων, έχει σβήσει σχεδόν όλη την ανοδική κίνηση. Έξι συνεχόμενες πτωτικές έχει συμπληρώσει και η Viohalco. Κάποιοι επενδυτές ανησυχούν για τη μεγάλη επιβάρυνση που έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν οι τόκοι στα αποτελέσματα. Βέβαια, πέφτουν και οι αδάνειστες το τελευταίο διάστημα στο Χ.Α.

Η Cenergy έχασε 6,34% και ήταν η μετοχή με τις μεγαλύτερες απώλειες στον FTSE 25 και πλέον η τιμή της είναι στα 5,32 ευρώ. Η Viohalco έκλεισε στα 4,52 ευρώ με απώλειες 5,44% και η Quest στα 5,04 ευρώ με απώλειες 4,18%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ενώ η ΑΛΦΑ έγραψε νέο χαμηλό 5 μηνών και κινείται πλέον κάτω από εκείνο το gap που σχολιάζαμε καιρό, η ΠΕΙΡ δεν έχει κλείσει ακόμη το δικό της χάσμα. Στο -3,81% η ΑΛΦΑ, στο -2,55% η ΠΕΙΡ, στο -1,95% η ΕΤΕ και κάτω από τα 5 ευρώ και στο -2,47% η ΕΥΡΩΒ και σήμερα απέκτησε και το 1,4% των μετοχών από το ΤΧΣ στα 1,80 ευρώ ανά μετοχή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αφού μιλάμε για χάσματα, εδώ υπάρχει ένα μεγάλο στα 27,5-28,5 ευρώ. Είναι αρκετά μακριά και δεν είναι απαραίτητο να το κλείσει, αλλά επειδή είναι τέτοιο το κλίμα το κοιτάμε. Στα 31,02 ευρώ και στο -1,34% με μεγάλο όγκο.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Έγραψε και πέμπτη συνεχόμενη πτωτική αν και προσπάθησε να βγάλει αντίδραση. Θα επαναλάβουμε πως θα έπρεπε να δούμε μία επίσημη ανακοίνωση. Από την αρχή του έτους χάνει κάτι λιγότερο από 20%.

ΑΔΜΗΕ: Έχασε και η συγκεκριμένη όλη την άνοδο που είχε καταγράψει. 

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στο -9,44%. Και εδώ έχουμε χαμηλό 5 μηνών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Αν και έβγαλε κέρδη και τα καράβια δίνουν πλέον καλά μερίσματα, βρέθηκε και αυτή στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Με καλό όγκο έχασε 6,36% και έκλεισε στα 2,21 ευρώ. Αναλογιστείτε πως αρχές Αυγούστου έγραφε τιμές πάνω από 3 ευρώ.

MEDICON: Έχασε και τα 3 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Μέσα Ιουλίου ήταν πάνω από τα 1,70 ευρώ και σήμερα έκλεισε στα 1,1660 ευρώ. Θα πούμε πως τα κέρδη εξαμήνου είχαν και εδώ έκτακτα και βελτίωσαν την εικόνα. Υπάρχει μία βελτίωση στη λογιστική κατάσταση κυρίως στο κομμάτι της απομόχλευσης.

ΕΚΤΕΡ: Προσπάθησε να κρατηθεί αλλά δεν άντεξε ούτε αυτή. Με απώλειες 3,80% και κλείσιμο στα 2,53 ευρώ με τον όγκο κοντά στις 90 χιλ. τεμάχια. Θα πούμε πως φτάνουν κάποιες πληροφορίες στα αφτιά μας που θέλουν την εταιρεία να αναβαθμίζει το πτυχίο της. Η αλήθεια είναι πως και με αυτό που έχει τα καταφέρνει αλλά θα μπορούσε να χτυπήσει δυο-τρία καλύτερα εργάκια με το ανώτερο πτυχίο.

ΓΕΒΚΑ: Στα 1,3950 ευρώ και είδαμε και εδώ ελεύθερη πτώση στη μετοχή. Η αποτίμηση έχει υποχωρήσει στα 33,5 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο είχε καθαρά κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ και μηδενικό καθαρό δανεισμό. Προφανώς και θέτει υποψηφιότητα για μονοψήφιο p/e.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης