Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπαθεί και πάλι να μη διασπάσει τον 200αρη – Αντίδραση από τα blue chips

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπαθεί και πάλι να μη διασπάσει τον 200αρη – Αντίδραση από τα blue chips
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Είναι σε κρίσιμα τεχνικά σημεία. Θέλουμε αντίδραση, αλλιώς πάμε προς τις 1.130-1.140 μονάδες. Νομίζουμε πως οι μετοχές πλέον είναι φθηνές, έχουμε και στα χέρια μας τα αποτελέσματα εξαμήνου και εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης από αρκετές. Οι αναλυτές και σήμερα στα πρωινά τους σχόλια προτείνουν κάποιες μετοχές που έχουν υποχωρήσει σημαντικά και δεν υποστηρίζεται η αποτίμηση από τα θεμελιώδη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με άνοδο και παρατηρούμε ότι βγαίνει αντίδραση σε πολλά βαριά χαρτιά, αλλά θα πρέπει οι αγοραστές να κρατήσουν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. Προσπαθεί η Τέρνα Ενεργειακή, η Aegean και από τις τράπεζες η Εθνική και η Alpha Bank.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Προχωρήσαμε σήμερα, στην επικαιροποίηση των επιλογών της στήλης, ώστε να έχουμε ένα μπούσουλα στη συζήτηση αυτή τη διαδικτυακή που έχουμε. Πολλοί μας ζητούσαν τις μετοχές που επιλέγουμε και αν έχουμε αλλαγές. Αυτές πλέον οι 39 είναι και φυσικά υπάρχουν και άλλες, αλλά προς το παρόν επιλέγουμε αυτές και βελτιώνουμε κάποιους κλάδους, ενώ μειώνουμε κάποιους άλλους. Η σημαντική αλλαγή νομίζουμε πως είναι η αφαίρεση της ΕΥΔΑΠ και του ΟΛΘ, δύο φθηνών εταιρειών που όμως λόγω αποτελεσμάτων (για την πρώτη και διοίκησης) τις αφαιρούμε. Μελετήστε τις σε άλλο θέμα στη στήλη που έχουμε και περιμένουμε τα σχόλιά σας. Σημειώστε πως επιλέγουμε αρκετές γιατί αυτό που θέλουμε είναι μεγάλη διασπορά. Δε βάζουμε όλα τα αβγά σε ένα καλάθι.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Διέψευσε σενάρια συγχώνευσης η ΓΕΚ αν και δεν νομίζουμε πως υπήρχαν τέτοια. Ο λόγος για τη στήλη είναι πως πλέον κάνουν stop loss όσοι περίμεναν τη δημόσια πρόταση, λόγω εξαγοράς. Μεγάλες οι ζημιές για όσους περίμεναν το deal και είχαν ποντάρει μάλιστα και πάνω από 20 ευρώ για να κερδίσουν μία άνοδο 10%. Στο +2,35% η ΤΕΝΕΡΓ με καλό όγκο συναλλαγών. Οριακά υψηλότερα Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

AEGEAN: Τα κέρδη που θα βγάλει στο σύνολο της χρήσης θα δίνουν μονοψήφιο p/e στη μετοχή και μάλιστα αρκετά χαμηλό. Μεγάλη και εδώ η διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά. Στα 10,44 ευρώ και στο +2,76% στο άνοιγμα.

ΙΚΤΙΝΟΣ (απάντηση): Προφανώς και τα δάνεια είναι πολλά και έχει περιουσιακά στοιχεία να πουλήσει, αλλά εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουμε δει ενδιαφέρον. Η αγορά επίσης του μαρμάρου δεν πάει πλέον και τόσο καλά. Η στήλη δεν την παρακολουθεί τη μετοχή, λόγω δανείων αλλά είχαμε γράψει, όταν οι βασικοί μέτοχοι στήριζαν τη μετοχή στα 0,50 ευρώ, πως λόγω αυτής της στήριξης της άξιζε να δει καλύτερα νούμερα στο ταμπλό.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Υπάρχει πλέον ορατή βελτίωση στα μεγέθη. Τα πλοία δίνουν μερίσματα και έχει κέρδη. Θα έχει κι άλλα στο δεύτερο εξάμηνο. Παράλληλα προχωρούν και οι επενδύσεις στα ακίνητα. Να τελείωνε και το θέμα της πώλησης του Πόρτο Καρράς καλό θα ήταν που σέρνεται τόσα χρόνια.

AUSTRIACARD: Με τα καλύτερα αποτελέσματα στον κλάδο σε σύγκριση με την αποτίμηση. Έχει πιεστεί υπερβολικά και δε νομίζουμε πως υπάρχει λόγος. Αν συνεχίσει έτσι στο δεύτερο εξάμηνο λογικά θα δούμε καθαρά κέρδη κοντά στο πάνω μέρος της εκτίμησης.

ΕΚΤΕΡ: Τα καλά αποτελέσματα δεν περνάνε απαρατήρητα. Ωστόσο, έχει πέσει σε μία περίοδο όπου το κλίμα δεν είναι καλό και επηρεάζεται.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Συνεχίζονται και σήμερα οι απώλειες. Στα 13,80 ευρώ και στο -2,84%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης