Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Σε κρίσιμα σημεία – Υψηλή μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές – Ελκυστικές οι αποτιμήσεις

ΧΑ: Σε κρίσιμα σημεία – Υψηλή μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές – Ελκυστικές οι αποτιμήσεις
Πάνω στον απλό κινητό μέσο των 200 ημερών έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης
Σχετικά Άρθρα
Σε κρίσιμα επίπεδα είναι η αγορά καθώς από τη μία οδεύει για την έκτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα και από την άλλη είναι σε εξαιρετικά κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, πατώντας πάνω στον απλό κινητό μέσο των 200 ημερών, ενώ χθες έκλεισε κάτω από τον αντίστοιχο εκθετικό.
Ίσως να προσπαθήσει να δώσει μία αντίδραση σήμερα η αγορά, εκτιμούν οι αναλυτές αν και περιμένουν πως και πάλι η μεταβλητότητα θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τράπεζες, ενώ το πρόσφατο sell off σε μη τραπεζικά βαριά χαρτιά έχει δημιουργήσει ελκυστικές αποτιμήσεις, υποστηρίζουν αναλυτές και συστήνουν τοποθετήσεις.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε μία νευρική συνεδρίαση με πιθανό ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές κερδίζουν χρόνο ενόψει των ανακοινώσεων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Piraeus Securities
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων περιμένουμε μία ακόμη επιφυλακτική συνεδρίαση. Θα είμασταν αγοραστές στην Τέρνα Ενεργειακή και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς πιστεύουμε πως η πρόσφατη σημαντική πίεση στις μετοχές δεν δικαιολογείται από την αποτίμηση, τα ισχυρά θεμελιώδη και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα μετά το χθεσινό sell off.

Beta
Σε κρίσιμα τεχνικά σημεία, καθώς η εγχώρια αγορά υποχωρεί για 6η συνεχή εβδομάδα. Μεταβλητότητα αναμένεται για άλλη μία συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί αναμένοντας πιο συγκεκριμένα νέα από τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών σε σχέση με τα επιτόκια.

Depolas

Για σήμερα, η αγορά θα επικεντρωθεί περισσότερο στα στοιχεία εργασίας στις ΗΠΑ μετά και τις  τελευταίες μετρήσεις που δημοσιευτήκαν τις προηγούμενες ημέρες. Στο εσωτερικό, νέες αυξημένες πίεσες δέχθηκε χθες η Τέρνα Ενεργειακή, η οποία διαπραγματεύεται πλέον σε όρους EV/EBITDA (2024) κοντά στην περιοχή του 9. Σε περίπτωση περαιτέρω αδυναμίας του ΓΔΧΑ αναζητούμε ενίσχυση των θέσεων μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι καλύτερα των εκτιμήσεων ανακοινώθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες Αυγούστου στην Γερμανία σήμερα το πρωί.

Κύκλος
Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται τα στοιχεία της αγοράς εργασίας για το Σεπτέμβριο (νέες θέσεις εργασίας, ποσοστό ανεργίας, μισθολογικές αυξήσεις) που συνδέονται στενά με τις επόμενες επιτοκιακές αποφάσεις της Federal. Η αποτυχημένη απόπειρα ανακατάληψης των 1175 μονάδες του Γ.∆. αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες συνέχισης της πτώσης προς τις 1133 μονάδες, με ανοικτό ωστόσο το ενδεχόμενο ανακατάληψης των 1150 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης