Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκε το sell off στα μη τραπεζικά βαριά χαρτιά – Θα αντέξει ο 200άρης;

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκε το sell off στα μη τραπεζικά βαριά χαρτιά – Θα αντέξει ο 200άρης;
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μπερδέψαμε πάλι… Ξανά κάτω από τον εκθετικό 200αρη και ακριβώς πάνω στον απλό, για το Γενικό Δείκτη. Κλείσιμο σε χαμηλή ημέρας και ξεπούλημα σε πολλά χαρτιά. Με μικρούς όγκους πήγαν σημαντικά χαμηλότερα. Jumbo και ΟΤΕ κράτησαν και λίγο ο Μυτιληναίος που είχε μικρή άνοδο. Όλα τα άλλα…

ΟΜΟΛΟΓΑ: Έχει ενδιαφέρον η πορεία του αμερικανικού, διάρκειας 30 ετών, που έχει πέσει η ονομαστική αξία στο μισό περίπου. Προφανώς και η κεντρική τράπεζα έχει συμφέρον να αγοράσει σε αυτήν την τιμή με κεφάλαια από ένα δάνειο για παράδειγμα μικρής διάρκειας ας έχει και υψηλότερο επιτόκιο. Με τα ίδια λεφτά αγοράζει πίσω περισσότερο χρέος σε προνομιακή τιμή.

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: «Πόλεμος» μάλλον θα γίνει με αφορμή την απόκτησή της από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς η μικρή διαφορά στο τίμημα με το δεύτερο διεκδικητή (Μυτιληναίος) έχει βάλει φωτιά στο σκηνικό. Η διαφορά ήταν τόση ώστε να μη χρειαστεί να υπάρξουν βελτιωτικές προσφορές (5,015%).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε περιπέτειες ξανά λόγω 200αρη αφού έκλεισε ξανά κάτω και από τον εκθετικό και από τον απλό. Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση. Πήγε σήμερα να μας δώσει αντίδραση όταν ακούμπησε τους κινητούς αλλά βυθίστηκε ξανά. Προσπάθησε περισσότερο η Εθνική αλλά τελικά έκλεισε και αυτή με απώλειες. Με μεγαλύτερη πτώση ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ήταν 9 Φεβρουαρίου όταν την αφαιρέσαμε από τις επιλογές μας, γιατί μας είχε δώσει πολύ γρήγορα μία εξαιρετική απόδοση. Έκτοτε όμως έχει βελτιώσει σημαντικά τα μεγέθη της και νομίζουμε πως πλέον είναι η καλύτερη στον κλάδο, από τις μεγάλες και ίσως αξίζει ένα bet αν συνεχιστεί η υποχώρηση. Στα 12,24 ευρώ και στο -4,82% με όγκο πάνω από 150 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή… Στα 13,20 ευρώ και στο -5,44% με μεγάλο όγκο 662 χιλ. τεμάχια.

CENERGY: Δυνατή πτώση και εδώ 5,16%.

DIMAND: Την έβαλαν στα 15 ευρώ με το σκεπτικό ότι δεν είναι ΑΕΕAΠ, αλλά κάνει έργα και διάφορα άλλα. Στο ταμπλό όμως από τη μέρα που μπήκε παραπαίει και σήμερα έγραψε 11,30 ευρώ. Το χαμηλό έτους είναι στα 11 ευρώ πριν πέντε μήνες. Θα πρέπει βέβαια να αναφέρουμε πως η περίοδος για τις ΑΕΕΑΠ είναι συνολικά δύσκολη λόγω επιτοκίων και παίζουν με σημαντικό discount. Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που η Noval πήρε νέα παράταση. Πως να μπει με τέτοιο κλίμα στο Χ.Α.; Στα 11,40 ευρώ στο κλείσιμο και στο -1,72%.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Τεράστιος και σήμερα ο όγκος συναλλαγών και τα πετούσαν από το παράθυρο τα χαρτιά. Αναμένουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη διοίκηση αναφορικά με το μέρισμα. Σε χαμηλό σχεδόν 3 ετών η μετοχή. Για τον όγκο νομίζουμε πως πρέπει να γυρίσουμε 4 χρόνια πίσω για να πετύχουμε υψηλότερο από το σημερινό. Στα 14,10 ευρώ και στο -7,54% με 133 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αρκετά πακετάκια έγιναν σήμερα και η μετοχή κατάφερε να ισορροπήσει. Σε χαμηλό 7 μηνών έχει πάει η μετοχή και έχει χάσει έτσι ένα μεγάλο μέρος της ανόδου ή αλλιώς 1 ευρώ από τα υψηλά της.

INTRACOM: Προφανώς τα μετρητά και τα ακίνητα αξίζουν πολλά περισσότερα από την αποτίμηση και επιτέλους στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΕΚΤΕΡ: Ευτυχώς που έβγαλε τέτοια αποτελέσματα αλλιώς θα την είχαν κλειδώσει κάτω. Μα είναι δυνατόν; Στα 2,62 ευρώ και στο -4,73% με 75 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης