Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές με σύμμαχο το καλό κλίμα στο εξωτερικό

XA: Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές με σύμμαχο το καλό κλίμα στο εξωτερικό
Η χθεσινή άνοδος στη Wall Street λόγω της υποχώρησης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων αναμένεται να στηρίξει την εγχώρια αγορά
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τις αγορές σήμερα μετά και την άνοδο που κατέγραψαν οι αγορές στη Νέα Υόρκη, από την υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.
Η εγχώρια αγορά κινήθηκε όμορφα χθες από τεχνικής άποψης και σήμερα έχει τη δυνατότητα να απομακρυνθεί έχοντας επιβεβαιώσει κρίσιμες στηρίξεις.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τράπεζες οι οποίες πρωταγωνίστησαν στη χθεσινή αντίδραση με το ζητούμενο να ακολουθήσουν και άλλα βαριά χαρτιά που χθες είχαν σημαντικούς πωλητές.
Βάσει αποτιμήσεων, οι μετοχές έχουν γίνει και πάλι ελκυστικές σε μεγάλο βαθμό.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές θα κινηθούν ανοδικά μετά το χθεσινό ράλι στις ΗΠΑ λόγω της υποχώρησης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.

Beta
Η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει εύθραυστη και ως εκ τούτου αναμένουμε άλλη μια συνεδρίαση μεταβλητότητας στο ΧΑ. Ωστόσο, τα τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα μπορούν να προσελκύσουν κάποιο ενδιαφέρον και να εξισορροπήσει την αγορά.

Depolas
Νευρικότητα επικράτησε χθες στο ΧΑ με τον ΓΔ να καταγράφει εναλλαγές προσήμων με ικανοποιητική αύξηση τζίρου και ανοδική εκτόνωση για τον τραπεζικό δείκτη. Παράλληλα, υποχώρησαν ελαφρώς οι κρατικές ομολογιακές αποδόσεις, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq αντέδρασε ανοδικά με ποσοστό που είναι το υψηλότερο των τελευταίων εβδομάδων μετά και τα τελευταία στοιχεία της αγοράς εργασίας για τον Σεπτέμβριο, τα οποία κινήθηκαν σημαντικά χαμηλότερα των προβλέψεων. Για το εσωτερικό, οι διακυμάνσεις αναμένεται να συνεχιστούν επηρεαζόμενοι και από το διεθνές περιβάλλον. Ωστόσο, αν και δεν μπορούμε εύκολα να προβλέψουμε τον πυθμένα εκτιμούμε ότι όσο υποχωρεί στο εξής ο ΓΔΧΑ τόσο θα αυξάνονται και οι πιθανότητες για μια ανοδική αντίδραση. Διατηρούμε σταθερά το εκτιμώμενο κάτω εύρος τιμών στις 1140 μονάδες για την περίοδο. Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας των ΗΠΑ.

Κύκλος
Οι δείκτες στη Wall Street κινήθηκαν ανοδικά βοηθούμενοι από τις τεχνολογικές μετοχές, μετά τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί στο 4,75%. Μια ανοδική αντίδραση είναι πιθανή και στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά την επάνοδο στις 1170 μονάδες με την πλησιέστερη αντίσταση να εντοπίζεται στις 1182-1175 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης