Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Αντίδραση την ύστατη ώρα από τις τράπεζες – Ζητούμενο η συνέχεια

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Αντίδραση την ύστατη ώρα από τις τράπεζες – Ζητούμενο η συνέχεια
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καλή εικόνα επιτέλους από τράπεζες, δυσκολεύτηκαν όμως πολλά άλλα βαριά χαρτιά. Σώθηκαν πάντως κρίσιμες στηρίξεις και δεν είχαμε διάσπαση. Ο Γενικός Δείκτης αν και δοκίμασε τον εκθετικό των 200 ημερών τελικά έκλεισε πιο πάνω. Χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και φυσικά βελτίωση του περιβάλλοντος στο εξωτερικό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Επιτέλους έβγαλαν αντίδραση. Είχαμε δει μεγάλη υποχώρηση και κινδύνευε το καλό σενάριο. Δε μας αρκεί το σημερινό, θέλουμε συνέχιση της κίνησης. Η Εθνική έγραψε σήμερα χαμηλό στα 4,91 ευρώ και υψηλό στα 5,2420 ευρώ. Η Alpha Bank πήγε μέχρι τα 1,2160 ευρώ, η Πειραιώς στα 2,52 ευρώ και η Eurobank στα 1,4060 ευρώ. Αυξημένη η μεταβλητότητα, αλλά τελικά ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 3,44% και επέστρεψε πάνω από τους 200άρηδες (απλό και εκθετικό). Η Πειραιώς έκλεισε στα 2,7120 ευρώ με άνοδο 5,12%, η Eurobank στα 1,4935 ευρώ με άνοδο 4,04%, η Εθνική στα 5,1540 ευρώ με άνοδο 2,67% και η Alpha στα 1,2630 ευρώ με άνοδο 2,27%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Θα θέλαμε να ακολουθήσουν και άλλα και να στηρίξουν την αγορά. Η Quest έχει πέσει υπερβολικά, την ώρα που άλλα χαρτιά έχουν ανάλογη αποτίμηση αλλά όχι ίδια θεμελιώδη. Η Μυτιληναίος δέχθηκε επίσης δυνατή πίεση και υποχώρησε 2,50%, όπως και η Cenergy (-2,36%), και η Τέρνα Ενεργειακή η οποία έγραψε χαμηλό στα 13,80 ευρώ και έκλεισε στα 13,96 ευρώ με απώλειες 1,55%. Καλή εικόνα από Aegean και ΔΕΗ.

QUEST: Γύρισαν τη μετοχή εκεί από όπου ξεκίνησε. Χαμηλό σχεδόν 5 μηνών. Σήμερα μάλιστα έκανε και μεγάλο όγκο. Έγραψε χαμηλό στα 5,17 ευρώ και έκλεισε στα 5,30 ευρώ με απώλειες 2,03%.

ΔΕΗ: Πήγε το πρωί μέχρι τα 8,7450 ευρώ, αλλά τελικά ξαναβρέθηκε πάνω από τα 9 ευρώ. Στα 9,19 ευρώ με άνοδο 2,11%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατοί και εδώ οι πωλητές μέχρι και το τέλος της συνεδρίασης.

ΟPTIMA BANK: Βγήκαν πολλά χαρτιά και δόθηκε μάχη για να στηριχθεί η μετοχή στην πρώτη της συνεδρίαση στο Χ.Α.. Τελικά μετά από όγκο 2,5 εκατ. τεμάχια έκλεισε αμετάβλητη.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Ο μεγαλύτερος όγκος των τελευταίων 44 μηνών και με μεγάλη διακύμανση. Χαμηλό στα 15 ευρώ και υψηλό 16 ευρώ. Τα 15 ευρώ έχει να τα δει 15 μήνες. Στα 15,25 ευρώ και στο -4,39% με όγκο 54 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,055 ευρώ και κάτι καθαρό. Περιμέναμε καλύτερη πορεία αφού έχει υποχωρήσει σημαντικά από τα υψηλά της η μετοχή, αλλά δεν…

ΟΛΘ (απάντηση): Και εκτός της αγοράς του λιμανιού του Βόλου, νομίζουμε πως η σύγκριση με τον ΟΛΠ δίνει πλέον το προβάδισμα στο λιμάνι του Πειραιά.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Δεύτερη ανοδική συνεδρίαση μετά και τα νέα για τα δάνεια. Το θέμα για τη στήλη είναι να αρχίσει να έχει καλές ταμειακές ροές ώστε να μειώνεται ο δανεισμός. Μην έχουμε πάλι τα παλιά… Στα 2,79 ευρώ και στο +12,96%.

ΣΙΔΜΑ: Γύρισαν και τα δικά της δάνεια από servicer στην Αττικής και πλέον όλα είναι ξανά στο τραπεζικό σύστημα.

MEZZ: Ας ρίξουμε μια ματιά στις μετοχές της εν λόγω κατηγορίας. Έχουμε 4 αλλά τις 3 θα δούμε καθώς η Cairo δεν έχει τα μεγέθη των άλλων, άρα τσάμπα κόπος να τη βάλουμε στη σύγκριση.

H Sunrise θα δώσει επιστροφή 0,0588 ευρώ ανά μετοχή. Είχε καθαρά κέρδη 2,88 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο εκ των οποίων 1,8 εκατ. ευρώ ήταν από μεταβολές στην εύλογη αξία περιουσιακών στοιχείων. Τα ίδια κεφάλαια είναι στα 27,2 εκατ. ευρώ. Στο ταμείο είχε 14,2 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι 43 εκατ. ευρώ.

Η Galaxy θα δώσει επιστροφή 0,1064 ευρώ ανά μετοχή. Είχε καθαρά κέρδη 4,77 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο εκ των οποίων 3,17 εκατ. ευρώ από μεταβολές στην εύλογη αξία περιουσιακών στοιχείων. Τα ίδια κεφάλαια ήταν στα 32,2 εκατ. ευρώ και στο ταμείο είχε 13 εκατ. ευρώ. Εδώ υπήρξε ένα γεγονός που έφερε αναβολή καταβολής τόκων αλλά ο διαχειριστής έχει ξεκινήσει ήδη επανορθωτικές ενέργειες για την αποκατάσταση και επιτάχυνση της απόδοσης των τιτλοποιήσεων. Η αποτίμηση είναι στα 44,3 εκατ. ευρώ.

Η Phoenix θα δώσει επιστροφή 0,0144 ευρώ ανά μετοχή. Είχε καθαρά κέρδη 6,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 2 εκατ. από μεταβολές περιουσιακών στοιχείων. Τα ίδια κεφάλαια ήταν στα 60,8 εκατ. ευρώ και τα μετρητά στα 23,2 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 70,5 εκατ. ευρώ.

Ξεκινώντας από την απόδοση της επιστροφής που όλες θα την κόψουν στο τέταρτο τρίμηνο. Της Phoenix είναι 25%, της Sunrise 24,2% και της Galaxy 21%. Εξαιρετικές όλες. Την καλύτερη σχέση κέρδους/αποτίμησης την έχει η Galaxy, αλλά νομίζουμε πως η Phoenix έχει την καλύτερη αν αφαιρέσουμε τα κέρδη από αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων. Επομένως η στήλη διατηρεί τη συγκεκριμένη στις επιλογές της.

INTRACOM: Δυνατή αντίδραση και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 2,0450 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης