Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Σε κρίσιμα τεχνικά σημεία – Πιέζονται και πάλι οι μετοχές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Σε κρίσιμα τεχνικά σημεία – Πιέζονται και πάλι οι μετοχές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στο επίκεντρο η επαφή με τον κινητό μέσο των 200 ημερών. Ο εκθετικός είναι οριακά κάτω από το χθεσινό κλείσιμο και ο απλός λίγο πιο κάτω (1.162 και 1.153 μονάδες αντίστοιχα. Σημειώνουμε πως ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε χθες κάτω από τον απλό κινητό των 200 ημερών. Το κλίμα στη Νέα Υόρκη είναι παρόμοιο με τους επενδυτές να προβληματίζονται εκεί για τους ίδιους λόγους. Χρειαζόμαστε άμεσα μία θετική εξέλιξη που θα φέρει αντίδραση. Ο Γ.Δ. άνοιξε με απώλειες και οριακά κάτω από τον εκθετικό 200άρη. Χαμηλός ο τζίρος. Πτωτικά κινούνται και οι αγορές της Ευρώπης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Και η Πειραιώς μέσα στο gap για να το κλείσει. Με απώλειες ξανά ο τραπεζικός και μάλιστα σημαντικές. Έχει κόψει και τον κινητό μέσο των 200 ημερών και θέλουμε άμεση αντίδραση. Κάνει πράξεις κάτω από τα 5 ευρώ η Εθνική.

OPTIMA BANK: Με απώλειες 4,4% το ξεκίνημα της μετοχής και στα 6,88 ευρώ. Η τιμή εισαγωγής ήταν στα 7,20 ευρώ. Ανέκαμψε λίγο αργότερα και περιόρισε τις απώλειες. Έχουν γίνει πακέτα 2,9 εκατ. ευρώ στη μετοχή στα πρώτα 5 λεπτά. Σημειώνουμε πως έχει κάνει όγκο πάνω από 940 χιλ. τεμάχια και βγαίνουν πολλά κομμάτια στα 7,20 ευρώ.

ΔΕΗ: Ισχυρές απώλειες στο ξεκίνημα και με δυνατό όγκο. Στα 8,80 ευρώ και στο -2,22%.

JUMBO: Ξανά ελκυστική η αποτίμηση της μετοχής καθώς είναι κάτω από τα 25 ευρώ και έχει να δώσει και ένα μεγάλο μέρισμα.

CENERGY: Με απώλειες και η συγκεκριμένη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ομοίως…

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έτσι όπως πάει θα χάσει και τα 14 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Στα 4,5 ευρώ η μετοχή με την αποτίμηση στα 272 εκατ. ευρώ.

REDS: Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση το Smart Park που συζητάει να πουλήσει στην Trade Estates του Φουρλή το έχει στα διαθέσιμα προς πώληση έναντι 75 εκατ. ευρώ. Έχει δάνεια 65 εκατ. ευρώ. Αυτό δίνει και όλο το τζίρο στον όμιλο. Μετά μένει με κάποια ακίνητα που θα πρέπει να αναπτύξει. Ίσως να πρέπει να την απορροφήσει πλήρως η Ελλάκτωρ και να δει τι θα κάνει με αυτά τα projects όπως τις Γούρνες Ηρακλείου ή το Καμπάς.

ΕΚΤΕΡ: Έτσι όπως πάει δεν αποκλείουμε να δούμε και καθαρά κέρδη 10 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. Έχει κάποια έκτακτα στο εξάμηνο (πάνω από 2 εκατ. ευρώ) αλλά και χωρίς αυτά η κερδοφορία είναι εξαιρετική. Με νέα άνοδο ξεκίνησε η μετοχή και είναι στα 2,83 ευρώ. Η αποτίμηση στα 32 εκατ. ευρώ περίπου.

ΔΡΟΜΕΑΣ (απάντηση): Πέτυχε στο εξάμηνο αύξηση πωλήσεων και EBITDA, όμως η τελική γραμμή γύρισε σε ζημία από κέρδη. Σημειώνουμε πως εκτός την αύξηση των τόκων που επηρέασε τα αποτελέσματα είχε και επιβάρυνση από αναβαλλόμενη φορολογία.
Έχει υπογράψει συμβάσεις 30 εκατ. ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης την επόμενη τριετία. Περιμένει επίσης να αναλάβει και άλλα έργα. Η διοίκηση έχει θέσει στόχο τη μείωση του δανεισμού καθώς βλέπει ότι την επηρεάζει, αλλά δεν έχει καταφέρει και πολλά. Θεωρούμε πως έχει αξία, αλλά πρέπει να γίνουν 2-3 κινήσεις βελτίωσης προκειμένου να δούμε άμεση άνοδο των κερδών.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Έχει δεχθεί σημαντική πίεση το τελευταίο διάστημα και σήμερα με μικρό όγκο προσπαθεί να βγάλει αντίδραση. Υπάρχει όμως απόσταση αγοραστή-πωλητή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης