Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Προβληματίζει το εξωτερικό περιβάλλον – Στο επίκεντρο η Optima Bank

XA: Προβληματίζει το εξωτερικό περιβάλλον – Στο επίκεντρο η Optima Bank
Δεν αποκλείεται περαιτέρω διολίσθηση λόγω του χθεσινού κλεισίματος της Wall Street
Σχετικά Άρθρα
Το κλείσιμο της Wall Street σε χαμηλό 4 μηνών και το σπάσιμο σημαντικών στηρίξεων προβληματίζει τους αναλυτές και δεν αποκλείουν περαιτέρω διολίσθηση της αγοράς.
Σημειώνεται πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες στις 1.168,45 μονάδες με απώλειες 1,96% και λίγο πιο κάτω στις 1.162 μονάδες είναι ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών.
Σπάσιμο του εν λόγω κινητού μπορεί να ενεργοποιήσει πωλήσεις από traders που παρακολουθούν την τεχνική εικόνα.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως οι αποτιμήσεις πολλών μετοχών έχουν ξαναγίνει ελκυστικές.
Σήμερα, ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Optima Bank με τιμή εκκίνησης τα 7,20 ευρώ και συνολικό αριθμό μετοχών 73,69 εκατ. μετοχές.
Οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,058 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,8%.

Eurobank Equities
Για σήμερα, το χαμηλό 4 μηνών που καταγράφθηκε χθες στις ΗΠΑ είναι πιθανό να επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα, πυροδοτώντας ενδεχομένως περαιτέρω τεχνική πτώση σε όλες τις αγορές μετοχών.

Piraeus Securities
Καθώς η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό παραμένει αδύναμη, περιμένουμε οι αμυντικές μετοχές όπως Coca Cola και ΟΤΕ να έχουν απόδοση καλύτερη από αυτή της αγοράς.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να συνεχίζουν να επηρεάζουν την πορεία της εγχώριας αγοράς και σήμερα.

Beta
Έχει προσεγγίσει κρίσιμο τεχνικό επίπεδα η αγορά καθώς ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών διαπραγματεύεται σχεδόν στο ίδιο σημείο με το γενικό δείκτη και θεωρείται σημείο καμπής για τη μακροπρόθεσμη τάση. Αναμένεται μία συνεδρίαση μεταβλητότητας καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές εκτιμάται ότι θα ανοίξουν χαμηλότερα.

Κύκλος
Ξεκινάει σήμερα η διαπραγμάτευση της Optima Bank στην κύρια αγορά ενώ ο Ο∆∆ΗΧ διενεργεί δημοπρασία εντόκων 3μηνης διάρκειας. Η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη του Γ.∆. εντοπίζεται στις 1150 μονάδες.

Depolas
O ΓΔΧΑ βρίσκεται μια ανάσα πριν από τον ΚΜΟ 200 ημερών που εντοπίζεται στις 1153 μονάδες, ενώ χαμηλότερα του αντίστοιχου ΚΜΟ έκλεισε ο ΔΤΡ. Παράλληλα, σκαρφαλώνουν οι κρατικές ομολογιακές αποδόσεις με τις περισσότερες να εμφανίζονται σε νέα υψηλότερα επίπεδα εδώ και χρόνια. Η σημερινή ατζέντα είναι πλούσια σε μακροοικονομικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων έχουμε τις λιανικές πωλήσεις Αυγούστου και τους δείκτες υπηρεσιών PMI της Ευρωζώνης, ενώ στις ΗΠΑ αναμένουμε νέα στοιχεία από την αγορά εργασίας, δείκτες υπηρεσιών PMI Σεπτεμβρίου, εργοστασιακές παραγγελίες (Αύγουστος) και διαρκή καταναλωτικά αγαθά (Αυγούστου). Η ορμή της πτώσης ενδέχεται να μας οδηγήσει χαμηλότερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης