Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Με σπασμένα φρένα…

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Με σπασμένα φρένα…
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Χαμηλό σχεδόν 5 μηνών για το Γενικό Δείκτη και ελάχιστα πιο κάτω βρίσκει τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών (1.162,8 μονάδες). Ο αντίστοιχος απλός είναι στις 1.152,25 μονάδες. Πήγαμε με σπασμένα φρένα σήμερα, αλλά νομίζουμε πως παράγινε το κακό. Οι αποτιμήσεις έχουν βελτιωθεί σημαντικά, η κερδοφορία των εισηγμένων μπορεί να πιέστηκε λίγο, εξαιτίας επιτοκίων και ζήτησης, αλλά και λόγω υπερκερδών πέρυσι. Θεωρούμε πως οι περισσότερες μπορούν να συνεχίσουν να δίνουν καλά μερίσματα, άρα μπορούμε να δούμε και καλύτερες ξανά αποτιμήσεις.

Εστιάζουμε επομένως σε μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη και καλές μερισματικές αποδόσεις. Αν είναι και χαμηλή η μόχλευσή τους ακόμα καλύτερα. Με απώλειες 1,96% και κλείσιμο στις 1.168,45 μονάδες ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης. Χαμηλός ο τζίρος στα 82,3 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε πως και στο εξωτερικό το κλίμα δεν ήταν καλό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η στήλη έχει εδώ και αρκετούς μήνες αφαιρέσει την Εθνική από τις επιλογές. Πήγε μετά σημαντικά υψηλότερα, αλλά τώρα έχει γυρίσει περίπου εκεί που την είχαμε αφαιρέσει, ήτοι λίγο κάτω από τα 5 ευρώ. Βέβαια από τότε, έχουν αυξηθεί τα επιτόκια και έχουν βελτιωθεί οι προοπτικές. Θεωρούμε το σημείο εισόδου καλό, με δεδομένη την επικείμενη πώληση από το ΤΧΣ που έχει φέρει και αρκετές πιέσεις στον κλάδο, επειδή οι επενδυτές περιμένουν discount.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε το gap. Θα θεωρήσουμε επίσης πως η Alpha Bank το έκλεισε και αυτή το gap που είχε αφήσει μετά το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών. Η Πειραιώς έχει ακόμα μεγάλη απόσταση. Στις 881,73 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης και στο -1,87%, στο -4,44% η ΠΕΙΡ, στο -3,76% η ΕΤΕ, στο -0,59% η ΕΥΡΩΒ και η ΑΛΦΑ κατάφερε και γύρισε θετική κλείνοντας στο +0,28%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Χαμηλό σχεδόν 19 μηνών από τη μετοχή. Στα 14,18 ευρώ και στο -3,73%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Την ξεχείλωσαν τη μετοχή. Στα 1,72 ευρώ και στο -3,70%. Προφανώς και είναι υπερβολική η πτώση.

ΔΕΗ: Εκεί που κοίταζε τα 10 ευρώ, έπεσε κάτω από τα 9 ευρώ. Στα 9 ευρώ το κλείσιμο με χαμηλό ημέρας τα 8,87 ευρώ.

LAMDA: Κάτω από τα 6 ευρώ ξανά η μετοχή.

JUMBO: Κλείσιμο στα 25,06 ευρώ και στο -2,79%. Υπερβολική και εδώ η πτώση, ειδικά την ώρα που έχει ακόμα να δώσει ένα μεγάλο μέρισμα και να βγάλει και εξαιρετικά κέρδη.

TITAN: Να έχει δώσει τέτοιες εκτιμήσεις και να την πουλάνε με τέτοιο τρόπο…

ΑΔΜΗΕ: Εδώ τι να σχολιάσεις. Πάει για μονοψήφιο p/e και πέφτει και μάλιστα με όγκο. Μάλλον η διοίκηση θα πρέπει να κοιτάξει λίγο περισσότερο τη μετοχή και να δει τι πρέπει να βελτιώσει.

ΕΚΤΕΡ: Αν ξεχώρισε μία μετοχή σήμερα, που μία ξεχώρισε, είναι η συγκεκριμένη. Στα 2,76 ευρώ και στο +26,61% ε όγκο πάνω από 270 χιλ. τεμάχια, δηλαδή περίπου 2,5% του συνόλου.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Η είδηση για τη μεταφορά των δανείων στην Παγκρήτια έδωσε ώθηση στη μετοχή και ενισχύθηκε 7,39%.

ΕΧΑΕ: Δυνατή πτώση 3,41% με κλείσιμο στα 4,53 ευρώ. Ο όγκος υψηλός αλλά και εδώ νομίζουμε πως είναι υπερβολική η πτώση της μετοχής από τα υψηλά της.

AUSTRIACARD: Καλό και εδώ το σημείο εισόδου.

INTRALOT- INTRACOM: Όλα έτοιμα για την αύξηση κεφαλαίου της Intralot και το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ήδη ζωηρό, αφού οι παρουσιάσεις που έγιναν στο Λονδίνο άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Όμως ήδη από τις δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν ένα σημαντικό μέρος της αύξησης θα είναι καλυμμένο, από τον εφοπλιστή Γεώργιο Μουνδρέα, ο οποίος θα βάλει περίπου 17 εκατ. ευρώ, 25 εκατ. ευρώ θα βάλει η Intracom, 2 εκατ. ευρώ ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο στρατηγικός επενδυτής Standard General πάνω από 20 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση θα ανέλθει στα 135 εκατ. ευρώ και θα δοθεί το σήμερα για έξοδο από την επιτήρηση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο όμιλος έχει γυρίσει σελίδα και πλέον βγάζει κέρδη, με τη θυγατρική στις ΗΠΑ να έχει εξαιρετικές προοπτικές. Η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσει η Intracom στην Intralot, αφού διαθέτει υψηλή ρευστότητα.

Η Intracom μετά την τοποθέτησή της θα έχει μία εταιρεία ακινήτων με ακίνητα αξίας 100 εκατ. ευρώ, ποσοστό στην Intrakat και στην Intralot και παράλληλα θα διατηρεί υψηλή ρευστότητα για να εκμεταλλευτεί άλλες επενδυτικές ευκαιρίες. Μάλλον η αποτίμηση της εισηγμένης στο ταμπλό που είναι στα 163 εκατ. ευρώ δεν ενσωματώνει ούτε τα μισά περιουσιακά στοιχεία, άρα μιλάμε για ένα δυνατό discount.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Υπερβολική μάλλον και εδώ η πίεση. Με 16 χιλ. τεμάχια στο -9% και στα 2,73 ευρώ. Λες και σταμάτησαν να την «προσέχουν».

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική.

SATO: Με όγκο 42 χιλ. τεμάχια στο -9,3% και έμειναν και ανεκτέλεστα 132 χιλ. τεμάχια. Και ποιος αγόρασε τόσα κομμάτια εντύπωση μας κάνει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης