Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μεταβλητότητα στο ξεκίνημα με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μεταβλητότητα στο ξεκίνημα με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα


ΑΓΟΡΑ: Με πιέσεις ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση. Μικτή η εικόνα στις τράπεζες και η επιφυλακτικότητα διατηρείται. Παίζει με τις 1.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης εδώ και μερικές μέρες και μένει να δούμε που θα καταλήξει. Υποτονικά ξεκινήσαμε και σήμερα. Πιέζεται η Eurobank και η Πειραιώς, προσπαθεί να βγάλει αντίδραση η Alpha Bank. Χαμηλός ο όγκος στα υπόλοιπα βαριά χαρτιά. Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΚΤΕΡ λόγω έκρηξης κερδοφορίας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις παρουσιάσεις που θα κάνει η Goldman Sachs στην Εθνική είναι στραμμένο το ενδιαφέρον, καθώς οι επενδυτές περιμένουν placement και έχουν κάνει ένα βήμα πίσω, περιμένοντας να πάρουν μετοχές με discount. Με πιέσεις στις τράπεζες ξεκίνησε η συνεδρίαση. Ο όγκος μόνο στις συστημικές είναι καλός συγκριτικά με τα άλλα βαριά χαρτιά, αλλά συνολικά βλέπουμε χαμηλό τζίρο. Απώλειες για όλες τις συστημικές με την Alpha Bank να έχει διάθεση για υψηλότερα.

ΟΤΕ: Δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μετριότητα. Στα 13,67 ευρώ και στο -0,58%.

INTRALOT: Με τιμή 0,58 ευρώ η διάθεση των νέων μετοχών στην αύξηση κεφαλαίου, όπως και η προηγούμενη και με αναλογία 0,6268 νέες για κάθε μία παλιά. Περίπου 232,758 εκατ. νέες μετοχές θα εκδοθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Στις 10 Οκτωβρίου ξεκινάει η διαδικασία με την αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, επιβεβαιώνεται αυτό που έχει γράψει η στήλη, ότι δηλαδή οι βασικοί μέτοχοι θα στηρίξουν, αλλά δε θα καλύψουν όλο το ποσοστό που τους αναλογεί. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η διασπορά. Επιπλέον το συνολικό ποσό που δύναται να αντλήσει ανέρχεται στα 135 εκατ. ευρώ και είναι υψηλότερο από τα 120 εκατ. ευρώ που είχαν ειπωθεί αρχικά. Η έξοδος από επιτήρηση πρέπει να θεωρείται δεδομένη και νομίζουμε πως θα γίνει με ανάλογο τρόπο με τη Lavipharm. Άλλωστε είναι ο ίδιος ο κύριος ανάδοχος. Στο μετοχικό κεφάλαιο μέσω της ΑΜΚ θα μπει ο εφοπλιστής Γ.Μουνδρέας.

INTRACOM: Θα αποκτήσει μετοχές της Intralot και συγκεκριμένα βάσει ανακοίνωσης των βασικών μετόχων, βγαίνει πως θα βάλει 25 εκατ. ευρώ.

REDS: Έχει αναταξινομήσει το Smart Park στα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση έναντι 75 εκατ. ευρώ. Αν πουληθεί μέχρι χωρίς δανεισμό και χωρίς τζίρο. Εμφανίζει έκτακτα κέρδη το εξάμηνο.

ΕΚΤΕΡ: Εξαιρετικά αποτελέσματα, πέρα από κάθε φαντασία. Μάλιστα το ανεκτέλεστο δείχνει πως μπορεί να έχει δουλειά για σχεδόν 2 χρόνια ακόμα, αν συνεχίσει ο τζίρος να είναι όπως του εξαμήνου. Η διοίκηση έχει κάνει όλα τα λάθη που θα μπορούσε να κάνει σε επίπεδο επικοινωνίας. Αδιανόητη αδιαφορία για την πορεία της μετοχής στο ταμπλό. Πάντως με αυτά τα κέρδη θα πρέπει να κλειδώνει για μερικές μέρες… Στο +19% στο άνοιγμα και στα 2,60 ευρώ, αλλά βγαίνουν κάποιες .

SATO: Ίσως είναι η μοναδική εισηγμένη που δεν υπάρχει επενδυτής που να μπορεί να καταλάβει τι θα γίνει και το Χρηματιστήριο ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια στις λογιστικές καταστάσεις, για εξυγίανση και αποφάσεις αλλά ακόμα περιμένουμε. Βγήκε λέει τον Απρίλιο μία απόφαση του Πρωτοδικείου και αναμένουν την έκδοση της απόφασης. Θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί, αλλά δεν έχει κάνει κάποια αλλαγή στη λογιστική κατάσταση ώστε να φανεί, αυτό που θα μείνει, δηλαδή τίποτα. Βγάζει βέβαια ανακοινώσεις που μας λέει για τζίρο και μικτό περιθώριο κ.α. που όμως θα πάνε στη νέα εταιρεία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης