Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Στις ξένες αγορές παραμένει στραμμένη η προσοχή – Υποτονικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Στις ξένες αγορές παραμένει στραμμένη η προσοχή – Υποτονικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Η δημοσίευση των εταιρικών αποτελεσμάτων εξαμήνου ολοκληρώθηκε και τα καθαρά κέρδη των εισηγμένων πλην τραπεζών υποχώρησαν 10,5% στα 2,77 δισ. ευρώ από 3,1 δισ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των αγορών στις τελευταίες συνεδριάσεις αποτυπώνει τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία των επιτοκίων και της παγκόσμιας ανάκαμψης.
Για σήμερα, οι αγορές της Ευρώπης, εκτιμάται ότι θα ανοίξουν εκ νέου επιφυλακτικά μετά τις γερακίσιες δηλώσεις αξιωματούχων της FED και η εγχώρια αγορά θα ακολουθήσει την τάση.
Η εγχώρια αγορά δοκιμάζει το τελευταίο διάστημα τη στήριξη των 1.193 μονάδων χωρίς να μπορεί να ξεφύγει από τις 1.225 μονάδες.
Αναλυτές σημειώνουν πως δεν αποκλείουν για σήμερα μία τεχνική αντίδραση αν το επιτρέψουν οι ξένες αγορές.
Η δημοσίευση των εταιρικών αποτελεσμάτων εξαμήνου ολοκληρώθηκε και τα καθαρά κέρδη των εισηγμένων πλην τραπεζών υποχώρησαν 10,5% στα 2,77 δισ. ευρώ από 3,1 δισ. ευρώ.
Αύριο, οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,058 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 2,7%.

Eurobank Equities
Για σήμερα, οι αγορές της Ευρώπης φαίνονται να κατευθύνονται προς μία ακόμη υποτονική μέρα, μετά τα χθεσινά νέα «γερακίσια» σχόλια των αξιωματούχων της FED.

Optima Bank

Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση. Η Aegean Airlines θα είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση θα περιμέναμε η αγορά να κινηθεί ανάλογα με τις ξένες αγορές. Σε αυτό το περιβάλλον προτιμούμε εταιρείες με ισχυρά θεμελιώδη και υψηλή μερισματική απόδοση όπως ΟΠΑΠ και Jumbo.

Βeta
Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται. Φαίνεται ότι η αγορά μπορεί να δώσει μία αντίδραση, λόγω των τεχνικά υπεπουλημένων επιπέδων, καθώς η εγχώρια ειδησεογραφία δεν είναι υποστηρικτική.

Κύκλος
Στις ΗΠΑ, η ψήφιση της αναπροσαρμογής του ορίου δανεισμού για περίοδο 45 ημερών δεν μετέβαλε τη δυσμενή επενδυτική ψυχολογία καθώς ο Jamie Dimon επαναφέρει το σενάριο της αναρρίχησης των επιτοκίων της Federal στο 7%. Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η αποχή των αγοραστών επαναφέρει τα πτωτικά σενάρια κίνησης του Γ.∆. με την περιοχή των 1182-1175 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης