Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Έσπασε τα κοντέρ η κερδοφορία της ΕΚΤΕΡ – Ερωτήματα για την καθυστερημένη δημοσίευση και τις πωλήσεις μετοχών

tags :
Έσπασε τα κοντέρ η κερδοφορία της ΕΚΤΕΡ – Ερωτήματα για την καθυστερημένη δημοσίευση και τις πωλήσεις μετοχών
Με αποτίμηση 24,5 εκατ. ευρώ εμφάνισε καθαρά κέρδη 5,17 εκατ. ευρώ – Στα 90 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο
Σχετικά Άρθρα
Τα καλύτερα αποτελέσματα στον κλάδο της και ίσως μεταξύ των καλύτερων όλων των εισηγμένων δημοσίευσε χθες η ΕΚΤΕΡ, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.
Προφανώς και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ενώ γνώριζε τα αποτελέσματα η διοίκηση καθυστέρησε τόσο να τα δημοσιεύσει και άφησε τη μετοχή να πιέζεται;
Επιπλέον, χθες με μία ανακοίνωση δύο γραμμών αναφέρει πως δημοσίευσε την έκθεση χωρίς να λέει κάτι παραπάνω για τα αποτελέσματα. 
Χθες η μετοχή έκλεισε με απώλειες 4,80% και στα 2,18 ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 24,5 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή πριν από λίγες εβδομάδες είχε γράψει υψηλό στα 3,34 ευρώ.
Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου ο τζίρος ανήλθε στα 35,9 εκατ. ευρώ από 6,88 εκατ. ευρώ και τα μικτά κέρδη στα 6,13 εκατ. ευρώ από 747 χιλ. ευρώ, διαμορφώνοντας ένα μικτό περιθώριο κέρδους 17%.
Τα κέρδη βελτιώθηκαν κατά 1,22 εκατ. ευρώ από αποζημίωση που έλαβε και κατά 423 χιλ. ευρώ από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
Τα EBITDA έτσι, ανήλθαν στα 6,95 εκατ. ευρώ από 508 χιλ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 5,17 εκατ. ευρώ από 163 χιλ. ευρώ.
Η αλματώδης αύξηση του κύκλου εργασιών, σύμφωνα με την εταιρεία οφείλεται στην εξέλιξη ή/και ολοκλήρωση κατασκευαστικών συμβολαίων των οποίων οι προθεσμίες αποπεράτωσης είναι σε χρονικό διάστημα μικρότερο του έτους.
Πέραν των κατασκευαστικών συμβολαίων που υπεγράφησαν την προηγούμενη χρήση, η Εταιρεία, όπως εμφανίζεται στο ανεκτέλεστο εργασιών της, κατά το τρέχον εξάμηνο ανέλαβε νέα κατασκευαστικά συμβόλαια σημαντικού προϋπολογισμού, τα οποία επηρεάζουν θετικά τον κύκλο εργασιών.
Στο τέλος εξαμήνου είχε ανεκτέλεστο 90,1 εκατ. ευρώ και τα έργα θα ολοκληρωθούν εντός τριετίας.
Στον Ξενοδοχειακό τομέα, η εταιρεία βρίσκεται στη φάση αδειοδότησης, μέσω της νομοθεσίας περί «Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων» [ΕΠΣ] για την κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων στο οικόπεδο που έχει στην κατοχή της στη θέση «Άγιος Ιωάννης Δέττης» της νήσου Πάρου.
Σημειώνεται πως τα ίδια κεφάλαια βελτιώθηκαν στα 23,8 εκατ. ευρώ, ο συνολικός δανεισμός είναι μόλις στα 5,027 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα λόγω των υψηλών λειτουργικών ταμειακών ροών ανήλθαν στα 15,8 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και δε δικαιολογούν τη μεγάλη καθυστέρηση στη δημοσίευση, αλλά ούτε και τις πωλήσεις που είδαμε το προηγούμενο διάστημα από βασικούς μετόχους.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία ΝΙΚΙΑΣ Α.Ε. (συνδεόμενο νομικό πρόσωπο με τους κ.κ. Αθανάσιο Σίψα, Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο του Δ.Σ. της ΕΚΤΕΡ Α.Ε., Κων/νο Στούμπο και Κων/νο Μπούζα, μη εκτελεστικά Μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΤΕΡ Α.Ε.) μέσα στον Αύγουστο πούλησαν 234 χιλ. μετοχές, κάτι παραπάνω από το 2% της εταιρείας. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης